Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Moi,Ajattelin järjestää joulukuussa 4-vuotta täyttävälle tytölleni ihka ensimmäiset lastenkutsut. Katselin paria kirjaa ja ihan kivoja leikki- ja tarjoiluehdotuksia löytyy sieltäkin.Haluaisin kuitenkin tietää, millaisia käytännössä koettuja lastenjuhlia on järjestetty ja kuinka ovat onnistuneet?Millaisia leikkejä, ohjelmaa ja tarjoilua?

Teema ja pukujuhlaa vai ihan tavallista vaatetusta?

Annatteko lahjat myös vieraille tai palkintoina erilaisista kisailuista?

Kannattaako kakkutarjoilut syödä heti alkuun?

Entä lahjat, avataanko paketit ekana vai vasta lopuksi?Jos varsinkin takataskussasi on ihania yhteisleikki ideoita...Kirjoitelkaahan äidit! Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (10)

nakkipala, kurkkupala jne. popcornit, värikkäät keksit ja jäätelö. Leivonnaiset eivät ole pieneten mieleen kovasti olleet mutta mukana olleet aikuiset ovat sitten ne pistelleet hyvällä halulla eli pullaa, piirakkaa ym. on ollut tarjolla myös.Varuille kannattaa miettiä muutama yhteisleikki jos lapset syövät nopeasti ja tekemisen puutteessa alkavat käyttäytymään levottomasti niin sitten on hyvä leikkiä jotain yhdessä ohjatusti. Tai siis näin meillä ainkin on toimittu.

mutta juhlat eivät saa kestää liian pitkään. 2 tuntia on riittävä aika, muuten ohjelma loppuu ja kaaos alkaa. kirjoitan lisää vinkkejä jos/kun ehdin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

myyjänä. Kaikille lapsille jaettiin kuponkeja joilla saattoi ostaa popcornia, minikarkkipusseja ja tikkaria. Kioskille kuljettiin rataa pitkin joosa ei saanut jalat ottaa maahan. oli tytöstämme tosi kiva ja toimii varmasti myös sisällä jos on tilaa mihin kioskin ja radan rakentaa. Meillä ei ole isoihin juttuihin tilaa niin lapset enimmäkseen sittena askartelee ja leikkii lastenhuoneessa itsekseen.Just kävin itse Tiimarista hakemassa kartonkia ja koristeita Keijusiipiä varten ja tyttö olisi heti halunnut niitä ruveta tekemään. Lauantaina nähdään uppooko homma myös kavereihin.
Moi,Mahtavia vinkkejä, onneksi on aikaa vielä toteuttaa näitä idiksiä!

Vaikuttaa ainakin siltä, että koko ajalle ei tartte keksiä ohjelmaa..Kiitos vielä kerran!

Teillä taitaa kuitenkin olla vähän hankalaa jos kerran synttärit on talvella...mutta ehkä tätä voi soveltaa sisällekin?Meillä poika täytti 4 v syksyllä ja pidettiin synttärikemut ulkona. Katettiin ulos pöytä (ulkona juuri sopiva jääkaappilämpötila lokakuun alussa) ja siellä oli kakun lisäksi karkkia, sipsejä jne. mitä on helppo ulkona napostella. Sitten kun oli syöty ja avattu lahjat, niin pidettiin urheilukisat. Lajeja oli kolme: pallonheitto ämpäriin, pituushyppy ja juoksukilpailu. Jokaiselle osallistujalle hurrattiin ja erityisesti läheisellä kentällä järjestetty juoksukisa oli huippukivaa! Lapset juoksi radan n. viisi kertaa putkeen kun se oli niin hauskaa. :-D Sitten lopuksi jokainen osallistuja sai oman mitalin, jotka oli etukäteen askarreltu. Ne oli kiiltävällä paperilla käärittyjä ja siinä oli aina osallistujan nimi jotenkin hassusti kuten " Iida Ilotossu" ja nallen kuva. Näitä aikuisista vaatimattomia mitaleja lapset pitivät kourassaan kuin isojakin aarteita kun lähtivät. Jokainen pääsi siis vuorollaan pallin päälle seisomaan mitaliseremoniaan ja kaikille taputettiin. Oli tosi kiva päivä!

samoin sitten kattaus ja koristelut. Meillä juhlat kestää kaksi tuntia ja alkavat niin että vieraiden saapuessa he ensin askartelevat odotellessaan muita. Viime vuonna piirrettiin isoon kangasliinaan ja nyt askarrellaan keijusiivet jotka jokainen saa sitten mukaansa. Kun kaikki ovat saapuneet avataan lahjat sillä sankari on aina kovin kärsimätön ja haluaisi heti avata mutta on kiva että kaikki ovat paikalla kun lahjoja avataan. Sen jälkeen käydään pöytään, lauletaan onnittelu laulu ja puhalletaan kakusta kynttilät ja jokainen saa syödä haluamansa aikaa. Sitten on vapaata leikkiä ja touhua. Viime vuonna otettiin tähän väliin leikki jossa avattiin pakettia ja jokainen sai sieltä tarra-arkin, mutta nyt en laita tähän väliin leikkiä kun mieheni on töissä ja koko synttäritouhu jää minun harteilleni. Lopuksi oli viimeksi ongintaa ja nyt ongitaan taikasauvalla toivomuskaivosta pieni muisto jokaiselle. Ihan ennen vieraiden lähtöä irrotetaan ilmapallot katosta ja jokainen vieras saa pallon mukaansa. Hyvin on tällä tavalla juhlat sujuneet ja vieraat ovat olleet tyytyväisiä. Vinkkinä muuten että meillä ainakin on ollut hyvä juttu kun lautasiin ja mukeihin on laitettu vieraiden nimet niin eivät mene sekaisin ja jos ei heti malta juhlaherkkuja syödä on mahdollista hieman myöhemmin palata pöytään. Naamiaisia ei olla järjestetty vaikka teemajuhlat onkin kun edes sankari ei aina jaksa olla naamiaispuvussa koko juhlien aikaa.

Allekirjoitan edellisten vinkit tarjoiluista ja juhlien kestosta, samoja leikkejä leikitty menestyksellä meilläkin. Esikoiselle pidetty lastenjuhlat 3v. ja 4v. ja aiempien juttujen lisäksi hauskoja ovat olleet:-aarteenetsintä eli kotiimme oli piilotettu 3v.-synttäreillä pieni Muumi-salkku, jota lapset sitten porukalla etsivät, isi vinkkasi aina onko " kuumaa" vai " kylmää" , palkinnoksi kaikille löytyi arkusta karkkirannekorut (itse oli pujotettu englanninlakuja ohueeseen kuminauhaan)

-tarratikka- ja renkaanheitto (renkaita muoviseen tikkualustaan) yhdessä äitien kanssa, lapsista oli kivaa kun jokaisella oli äiti joukkuekaverina ja aikuiset touhussa mukana

-perinteinen tuolileikki toimi jo 3v.-juhlissa eli musiikki soi ja lapset yrittivät ehtiä tuoleille istumaan, oli erityisen hauskaa, kun tuoleja ei vähennettykään ollenkaan

-tänä vuonna kun teemana Peppi, rakennettiin pikkutuoleista, purkkijaloista ym. " Ei saa osua lattiaan" - temppurata yläkertaan, oli tosi hauska

-toinen tämän vuoden hyvä idea oli " disco" , jonka isi ja tytöt rakensivat työhuoneeseen laittamalla kuplamuovia maalarinteipillä lattiaan kiinni, sitten vaan Titi-nallet soimaan ja paukuttelu käyntiin, oli kivaa!Itse olen suunnitellut aina innolla tätä ohjelmaa kutsuille vähän liikaakin (viidettä vuotta alkuopen hommista kotona, alkaa olla vissiin touhuvajetta) ja lapset ovat kyllä kovasti tykänneet. Mutta varmasti myös aina kavereiden lelut ja huoneet kiinnostaa eli vähempikin toiminta riittää. Meillä on jaettu kilpailuista pieniä tarrapalkintoja tai sitten ei mitään, lopuksi aina ongittu, joten jokaiselle pikku muisto (esim.tikkari ja tarra) kuitenkin jäänyt. Kivoja kemuja teille! Vaikka hommaa aina tuntuu riittävän, sankarin riemu palkitsee!!

pullonpyöritys (se kehen pullo osui sai nostaa hatusta paperin, johon oli kirjoitettu tehtävä, tehtäviä oli mm. halaa kaveria, taputa kolmesti, sano 3 disneyn prinsessaa, irvistä, ym ym).ongintaaasinhäntä (yritettiin osua julisteeseen tiettyyn kohtaan sydämenmuotoisilla post it -lapuilla)laulujumppa (pää-olkapää-peppu-polvet ym lauluja, joita voi leikkiä, aikuisen pitää vetää se, yllättävän innoissaan kaikki olivat siitä ja tekivät perässä)Meillä lahjat avattiin kun ne saatiin, sillä osa vieraista tuli myöhemmin kuin toiset. Sitten oli syömingit ja tosiaan pop corn, keksit, mehu (ja karkit kun esikko niitä välttämättä halusi) olivat in. Jäätelö jäi pakkaseen kun muut murkinat riittivät. Ei kakkua. Marengit on kivoja, jos kellään ei ole muna-allergiaa.Hauskoja juhlia!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat