Vierailija

Miten toimia jos haluaisin tehdä kansalaisaloitteen. Meillä ei makseta kuntalisää ja haluan kysyä joltakin että miksi ja haluaisin tehdä aloitteen siitä että asia käsiteltäisiin jossain. Mutta missä?

Mikä lautakunta niitä käsittelee? Mistä aloitan?

Kommentit (6)

mitä lautakuntia on olemassa. Tyypillisiä nimikkeitä ovat perusturva- tai koulutus- ja sosiaalilautakunta. Voit myös viedä aloitteesi kunnantalon neuvontaan tai etukäteen tiedustella, kenelle aloitteesi voit toimittaa. Usein lautakuntien puheenjohtajat tai alan johtava virkamies, joka esittelee asian lautakunnalle.Viranomaisella on velvollisuus neuvoa Sinua mm. kuka viranomainen on toimivaltainen sekä toimittaa ilmeisessä erehdyksessä väärälle viranomaiselle toimitettu asiakirja oikeaksi katsomalleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja anna mahdollisten haastateltavien yhteystietoja (heidän suostumuksellaan tietenkin). Lehtijuttu, jossa on konkreettiset ihmiskasvot, mielellään monet, vakuuttamassa huoltaan samasta asiasta, synnyttää ainakin keskustelua.

Kyllä kunnantalolla aina paikallislehden jutut, varsinkin vähänkin yleistä sympatiaa ja julkista hallintoa arvostelevat, luetaan, vaikka ehkä sitä ei niin suoraan myönnetä. Ihmisiähän siellä toisellakin puolella on. Joten siksi sekä aloitteessa että lehtihaastattelussa kannattaa pidättäytyä liian nokkelista herjauksista ja sen sijaan pyrkiä perustelemaan oma kanta mahdollisimman hyvin ja laajasti ja mielellään tietysti myös niin, että sellaisetkin lukijat/kuntalaiset, joita asianne ei vielä kovin kiinnosta, huomaisivat, miten fiksu ja laaja-alaisesti hyvä hanke teillä onkaan menossa.

Kyllä kunnantalolla aina paikallislehden jutut, varsinkin vähänkin yleistä sympatiaa saavat ja julkista hallintoa arvostelevat, luetaan, vaikka ehkä sitä ei niin suoraan myönnetä. Ihmisiähän siellä toisellakin puolella on. Joten siksi sekä aloitteessa että lehtihaastattelussa kannattaa pidättäytyä liian nokkelista herjauksista ja sen sijaan pyrkiä perustelemaan oma kanta mahdollisimman hyvin ja laajasti ja mielellään tietysti myös niin, että sellaisetkin lukijat/kuntalaiset, joita asianne ei vielä kovin kiinnosta, huomaisivat, miten fiksu ja laaja-alaisesti hyvä hanke teillä onkaan menossa.

Käyn ihan ylikierroksilla täällä kun vihdoin päätin tehdä oman osani tämän asian takia. Voihan olla ettei tästä mitään hyötyä ole mutta onhan nyt perhana edes yritettävä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat