Seuraa 

Mulla on hormonikierukka ja kuulin et se voi tulla itekseenkin pois. Että jos normaalisti on niukat menkat ja jos yhtäkkiä on vatsakipua ja runsaat menkat niin se voi tarkottaa et se on tullu pois. Mulla oli silleen juuri keväällä, tosi kamalat menkat, tuli oikein isoja hyytymiä ja oli ihan oikeet menkkakivut. Mun piti mennä lääkäriin mut oli kiireitä ja sitten kun se loppu nii unohdin. Nyt jotenkin pelästyin, ja kun koitin niin en tuntenu niitä naruja.Tiedän, pitäis mennä lääkäriin, mutta täällä meillä on NIIN ällöttävä lääkäri.Kuinka todennäköstä on et se voi lähteä? Onko kukaan tullu raskaaksi kun kierukka on lähteny?Kommentit (2)

sinulla tuntui olevan hyvin tietoa asiasta.Taidanpa vaan odotella, ja normaalia papa-koetta tilatessa ottaa asia puheeksi. Eipä se nyt katastrofi olis jos se olis ulos tullu ja raskaaksi tulisin..

:-)

varsinkin jos on ollut niin kovaa vuotoa että hyytymiäkin tulee. Kierukka on kuitenkin useamman sentin mittainen Y-kirjaimen muotoinen muovinen kappale, jonka perässä roikkuu usean sentin mittaiset siimat. Harvoin sen kokoinen esine poistuu elimistöstä huomaamatta. Kierukka aiheuttaa paljon vuotohäiriöitä johtuen hormoneista ja paikallisesta limakalvon ärsytyksestä. Kierukka saattaa liikkua kohdussa, jolloin sen sakarat raapivat limakalvoa aiheuttaen kipua ja voimakasta vuotoa. Tämä on hyvin yleistä. Silloinkin kierukka on vielä useimmiten kohdun sisällä ja ehkäisee edelleen.Täysin oikealla paikallaan olevan kierukan kanssa voi toki tulla raskaaksi, näitä tapauksia on kirjallisuudessa kuvattu muutama. Yleensä silloin on elimistössä ollut elinkykyisiä siittiöitä jo varastossa ennen kierukan laittamista. On toki tapauksia, että kierukka ei vain ole toiminut eikä sille löydy mitään syytä.Se ei ole merkki mistään, ettet lankoja tunne. Langat vetäytyvät hyvin usein kanavaan ja jopa kohtuonteloon asti, varsinkin jos ovat alkujaan olleet kovin lyhyet. Lankojen tuntumattomuudesta ei voi päätellä, onko kierukka paikoillaan vai ei. Vaikka langat olisivatkin sisälle vetäytyneet, kierukka toimii normaalisti eikä sitä tarvitse asian takia poistaa. Kierukan paikka täytyy vain tällöin tarkistaa ultralla, muuten ei tiedä missä se on. Jos teillä ei omassa tk:ssa ole ultraan mahdollisuutta, suosittelisin käymään suoraan yksityisellä gynekologilla joka voi suoraan katsoa missä kierukka on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat