Seuraa 

Onko täällä ketään lukihäiriöisen lapsen vanhempaa paikalla?



Olisi mukavaa saada vertaistukea.. Poikani on ekalla luokalla ja ongelmia keskittymisessä, muistamisessa, tavut menee väärinpäin ym.. Välillä sitä on aivan hukassa..

Kommentit (5)

Silakka5:n tilanne kuulostaa samanlaiselta kuin meillä. Tyttö on tokaluokalla ja lukutaito kangertelee aikalailla. Hän osasi lukea ekaluokalla, mutta vieläkään se ei ole sujuvaa. Hän arvailee sanan alkuosan perusteella sanojen loppua ja jotenkin lukutekniikka ei ole hallussa. Erityisopettaja sanoi samaa kuin Silakka5:llakin, eli tässä vaiheessa ei voi sanoa mistä johtuu, jokainen kehittyy omaa vauhtia. En tiedä miten kiinnostuneita muitten 8-vuotiaat lapset ovat, mutta meillä tyttöä ei yksinkertaisesti kiinnosta lukeminen. Enkä koe hyväksi liikaa patistella häntä, mutta jotain pitäisi mielestäni tehdä.

Missä vaiheessa testejä ruvetaan tekemään, jos lukutaito ei kehity?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan mielenkiinnosta kyselen sillä...meillä ollut vähän saman tapaista tuo lukemaan opettelu. Poika on nyt tokalla ja vasta nyt lukeminen alkaa mennä sujuvahkosti. Kun kysyin opelta/erit.opelta mahdollisesta lukihäiriöstä, vastaus oli, että vielä tässä vaiheessa on vaikea sanoa mitään ko. asiasta, sillä lapset kyspyvät eri tahtiin...

Meillä poika eskarissa ja käynyt nyt alustavasti foniatrilla testeissä ja ilmeinen lukihäiriö tulossa koulussa. menemme lisätesteihin vuodenvaihteessa ja katsotaan sitten mitenkä koulun kanssa edetään.



Siis vaadi oikein kirjallinen diagnoosi pojan lukihäiriöstä ja vaadi koulunkäyntiavustajaa ja/tai muita apukeinoja pojalle.Sillä ilman apua ei lukihäiriöinen tule pärjäämään. Ja todennäköisesti lukihäiriö seuraa lasta koko loppuiän niin riittävän ajoissa saatu apu auttaa lasta selviytymään

Viime talvena, siis eskarivuonna kävimme psykologilla koska puheterapeutin mielestä pojalla oli jotain " ongelmia" (ei suostunut ekallakerralla tekemään mitään, roikkui ovenkahvassa ym..). Psykologi sitten sanoi kun tuli esiin miehen suvun lukihäiriöongelmat ja kysyi että haluanko että hän tekee. Tottakai halusin, ja tulos oli hänen mukaansa että todennäköinen lukihäiriövaara tai jotain.. Joissain osioissa oli 2v ikätasoaan edellä, joissain taas 2v jäljessä. Ota nyt sitten noista selvää.



Pitää vielä lisätä että kolmannella kerralla poika oli puheterapiassa jo oikein kunnolla ja teki tehtävät.



Kunpa vaan opettajat ottaisivat tosissaan pojan ongelmat eivätkä vaan hokisi että kyllä se siitä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat