Seuraa 

Esitinkin äsken kysymyksen helmivauvan toppapuvun koosta, mutta, mutta.. Nyt mietinkin, kuinka paljon ja ennekaikkea minkäkokoisia vaatteita tulisi vauvalle hankkia valmiiksi? Varmaankin suurimmaksi osaksi 56 cm ja 62 cm. Niin ja minkälaiset vaatteet olette kokeneet hyviksi ja käytännöllisiksi?Mietinnän aiheena on myöskin esim. sukkien, lapasten ja myssyjen koot, kun huomasin H&M: n esitteestä, että näillekin vaatteille on olemassa omat koot esim. sukissa 10/12 tai 13/15, tai myssyssä 46/48 tai 50/52. Varmaankin noissa tuo pienempi koko, jos vastasyntynyttä ajattelee.Mutta kiitos taas, jos jaksatte vastata;o)Ringae

Kommentit (5)

Mutta meillä olikin aika jäntevä vauva joka jo laitoksella kannatteli päätään. " Lötköniskaisemmalla" ovat varmaan omiaan.56-senttisiä ei ihan hirveästi kannata haalia, koska jäävät todella nopeasti pieneksi. Tietty sitäkään ei voi tietää onko vauva kova pulauttelemaan, jolloin vaatetta kuluu enemmän.. Meidän vauva ei kovasti pulautellut, joten samoissa vaatteissa oli helposti koko päivän.

Mutta niitäkin ehtii hommata sitten lisää, jos tuntuu, että menekkiä on :). Eikä se kauheasti haittaa, vaikka vähän reilummissakin vaatteissa olisi välillä :).

Meidän vauva oli syntyessään 49 cm ja vaikka kasvoi aivan tasaisesti, meni 56 kokoiset vaatteet pari kuukauttakin. Meillä oli myös muutama 50 senttinen vaate (paitoja, housuja) ja niitä käytettiin ehkä vajaa kuukausi. Mutta jos vauva on jo syntyessään isohko, 62 kokoiset on varmaan parhaita.Meillä oli muutamia kietaisupaitoja ja niitä kyllä käytettiin, mutta ne nousi aina kainaloon, joten ei ollut kovin käteviä. Parhaita musta oli aluksi kietaisubodyt, mutta käytettiin myös ihan tavallisia bodeja, eikä vauva pannut pahakseen. Puolipotkareita ei meillä käytetty, vaan tavallisia potkuhousuja. Niissä on tietenkin aina se ongelma, että vaippaa vaihtaessa pitää ottaa housut ylhäältä asti alas. Puolipotkarit ois tossa asiassa helpommat. Joissain housuissa meillä oli haaroissa nepparit ja ne oli periaatteessa ihan kätevät, mutta toisaalta housuosaa oli sitten kamalasti pepun alla, kun vaippaa vaihtoi. Kärjelliset potkuhousut oli meidän vauvalla huonot, koska lapsen jalkaterä oli aina paljon pidempi kuin muuten oikean kokoisten housujen jalkaterä. Sukat onneksi pysyi meidän vauvalla ihan hyvin jalassa. Huonoimpia vaatteita meillä oli sellaiset potkupuvut, joissa oli napit selässä. Ne piti napittaa vauva sylissä tai mahallaan hoitopöydällä, josta vauva ei oikein tykännyt.Meidän vauva pulautteli tosi paljon, joten varsinkin paitoja meni aika monta päivässä. Ja jos jalassa oli noi potkuhousut, meni niihinkin yleensä puklua ja housutkin piti sitten vaihtaa. Me käytettiin lapsella kestovaippoja, jotka pestiin joka toinen päivä ja samassa koneessa pyöri kaikki vauvan 60 asteessa pestävät vaatteet, joten siiä mielessä vaatteita ei ois tarvinnut olla kovinkaan paljon.Tälläisiä tuli nyt mieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

minä en ole myöskään tykännyt kietasupaidoista, bodyt hyviä. Enkä tykkää pitää potkuhousuja muuten kuin bodyn päällä yöllä, ovat rumia mun mielestä. Pidän vauvalla 2-osaisia vaatteita sisällä päällimmäisenä, eli esim. gollege tai trikoo housut ja siihen sopiva paita, alla body ja puoli potkarit.

koko 62 hyvä alussa, mutta 56 cm myös mukava, jos alle 4 kg vauva synt.

toppapuku 62 on kyllä iso alussa mutta ei juuri 56 kannata norm. aikaiselle ostaa.

Ehkä yksi tai kaksi 56cm asua, jos välttämättömältä tuntuu. Meillä esim. poika oli 54cm syntyessään ja pitkäselkäinen, joten 56cm bodyt ei varmaan ois ees menny. (Vähän voi tietysti ottaa arviota omasta ja miehen syntymäkoosta.) Jos käy niin, että vauva on kovin pieni, ehtii kyllä ostaa jotain sopivaakin. Toppapuvut on muuten aika reilun kokoisia usein, joten ei kovin isoa. Hattujen koot on lapsilla yleensä päänympärysmitta, joten 48/50 käy jotain 1-2vuotiaalle. 10-12-koko on tositosi pieni. Mun mielestä sukat voi olla pienellä reilunkokoisiakin. Pysyypähän paremmin. Parhaat sukat oli ehdottomasti pakkauksen " jenkkisukat" . Esikoiselle hamstrasin kietaisupaitoja, jotka jäi aivan käyttämättä, kun bodyt oli niin hyviä. Minä kyllä käytin päänyli vedettäviä ihan alusta asti. Meillä oli todella vauhdikas vauva, jolla ei pysyneet sukat eikä puolipotkarit jalassa. Toiset tietysti tykkää toisenlaisesta...Vauvanvaatetus on ehdottomasti välineurheilua, jonka oppii tuntemaan vain kokeilemalla.

Ehdottomasti kietaisubodeja, puolipotkareita, olkainpotkuhousuja.

Asuja, joissa itsekin voisit kuvitella pötkötteleväsi ja sellaisia, joita on helppo ottaa pois ja pukea, ottaa pois ja pukea.Pään yli vedettävät paidat eivät ole vastasyntynyttä varten eivätkä mielestäni jäykästä kankaasta valmistetut vaatteet.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat