Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

viitaten muihin jouluketjuihin...Joka ikisessä joulunviettotapoihin liittyvässä ketjussa tuntuu keskustelu keskittyvän siihen, mikä on se oikea tapa viettää joulua.

Se oikea? Luulisi nyt aikuisten ihmisten tähän mennessä tajunneen, ettei ole sitä yhtä oikeaa tapaa viettää joulua vaan niitä tapoja on yhtä paljon kuin on ihmisiäkin (ja puhun nyt ihan vain kotosuomen mittakaavassa).

Eikä pelkästään se, että julistetaan se oma viettotapa ehdottomaksi ykköseksi niin siinä sivussa vielä haukutaan muiden tapa viettää joulua. Silmiin pisti se, että moni ns. tavallista joulua viettävä haukkui juhlallisen joulun hienosteluksi. Harvempi juhlallista joulua viettävä kuitenkaan haukkui tavallista joulunviettotapaa ns. pilkallisilla sanoilla.Kukin meistä kantaa mielikuvaa joulusta ja sen vietosta ja useimmiten tämä mielikuva tulee lapsuudesta.Minulla on ihanat muistot lapsuuden ja nuoruuden jouluista - se rauhainen, juhlallinen tunnelma. Päivällinen syötiin ruokailuhuoneessa, pöydässä paras pöytäliina, parhaat astiat, kristallit ja hopeat. Tunnelma oli rauhaisa, paljon kynttilöitä, hiljainen musiikki taustalla. Kukin pukeutui juhlavaatteisiin, syötiin pitkän kaavan mukaan. Koko päivä oli silkkaa rauhallista ja kiireetöntä tunnelmaa.

Samaa tunnelman haluaisin välittää lapsilleni.

Itselleni ei tulisi joulun tuntua, jos joulusaunasta tultaisiin pöydän ääreen kylpytakeissa ja pöydästä siirryttäisiin tv:n äärelle - en silti arvostele tätä tapaa viettää joulua.Toinen asia mikä pisti silmään - moni (nainen) vaati saada juuri itsensä näköisen joulun, anopin joulunvietto on kauhistus. Entä mies - onko mieheltä koskaan kysytty, millaisen joulun hän haluaisi, millaista joulua arvostaa?

Parisuhteessa joulun pitäisi olla " kahden kauppa" , kumpikin tuo siihen omia, itselleen tärkeitä perinteitä ja tunnelmia ilman, että toinen jyrää toisen yli.

Aikoinaan ex-mieheni kanssa keskustelimme (ennen ensimmäistä yhteistä joulua) joulusta, mikä siinä on kummallekin tärkeää. Kumpikin toi " meidän jouluun" itselleen tärkeitä juttuja ja kumpikin jousti omista näkemyksistään.Suvaitsevaisuutta, hyvät ihmiset! Ja hyvää, stressitöntä joulunodotusta!

Kommentit (1)

Kukin viettäkööt joulua omalla tavallaan, vaikka itsekin olen sitä mieltä, että joulu on juhlista parhain ja sitä varten pukeudutaan juhlavaatteisiin, vaikka vain kotona oman perheen parissa oltaisiinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat