Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ulkolainen bataatti vs suomalainen peruna

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kiinteiden aloittaminen on pian ajankohtaista ja olen jonkun verran lukenut kokemuksianne ja vinkkejänne " hyvistä" vaihtoehdoista sen suhteen. Bataatti on saanut jonkun verran kannatusta, mutta minua ainakin henkilökohtaisesti vähän hirvittää antaa jotain israelista tuotua bataattia, jo s toinen vaihtoehto on suomalainen peruna. Ajattelenko asiaa liian vaikeasti - vai löytyykö muita samoin ajattelijoita?

Kommentit (8)

Vierailija

siis bataatti on yleensä paremmin siedetty kuin peruna, mahalle lempeämpi ja juuri se maku tekee ehkä maisteluista mielekkäämmän. meillä kun aluksi epäiltiin peruna -allergiaa niin korvasin sen bataatilla, en oikein usko että lapsi pitemmän päälle pelkillä marjoilla ja tavis vihanneksilla pärjää-tai ainakin meillä selkeästi tarvittiin jotain muutakin ruokavalioon. kaupasta löytyy usalaista ja eteläafrikkalaista bataattia meiltä. mietin minäkin sitä joskus mutta enpä sitten kuitenkaan pysty esin aina antaan vaikka kotimaassa kasvatettua riisiä tms ;)

Vierailija

Minä ajattelin ihan samalla tavalla, ja ajattelin että totta kai tyttö saa perunaa eikä mitään bataattia. Mutta kas kummaa, minullahan ei ollutkaan sananvaltaa asiaan. Tyttö kieltäytyi syömästä perunaa ensimmäiset 3 kk täysin, vaikkka kaikki muu maistui hyvin. Niinpä sitten ehti tulla se bataattikin tutuksi. Mutta toki monille peruna maistuu oikein hyvin, ja omallekin tytölle nykyisin mainiosti.

Vierailija

ostan luomutuotteita.onneksi kesällä saatiin omasta pihasta marjoja,perunaa,porkkanaa, kesäkurpitsaa jne.

täällä palstalla höpistään tosta bataatista kokoajan, itse en osta israelilaista kyllä pienelle lapselle....

jos bataatti olisi niin erinomainen kuin jotkut väittävät niin miksei löydy yhtään vauvanruokapurkkia jossa sitä olisi?????? eikö juuri valmiit ruokapurkit pitäisi olla kaikkein terveellisimpiä ravintoaineita täynnä??

itse teen kaikki vauvaruoat itse, kotimaisista raaka-aineista, jos luomua löytyy ostan sitä.pakkaseen olen tehnyt valmiiksi vihanneksia, nythän ei tahdo enää kotimaista olla......

eli minä myös haluaisin todella tietää mitä tämä höyrytys bataatista on???????

Vierailija

perunalle. Perunalle kuitenkin allergisoidutaan Suomessa äidinmaidon välityksellä herkemmin, koska imettävät äidit käyttävät Suomessa perunaa. Jos imettävällä äidillä ei ole hoitamattomia ruoka-aineallergioita, ei vauva allergisoidu äidin ravinnokseen käyttämille ruoka-aineille kovinkaan helposti.Molemmat ovat luonnonkumi ja lehtipuu-pujoristireagoivia.Porkkana aiheuttaa allergisia oireita huomattavasti bataattia helpommin. Bataatilla voi korvat porkkanan ruuanlaitossa.

Vierailija

mämä:

Lainaus:


jos bataatti olisi niin erinomainen kuin jotkut väittävät niin miksei löydy yhtään vauvanruokapurkkia jossa sitä olisi?????? eikö juuri valmiit ruokapurkit pitäisi olla kaikkein terveellisimpiä ravintoaineita täynnä??
Ne vauvanruoat tehdään halvimmista mahdollisista raaka-aineista, ja sarjatuotannossa on tietenkin helppoa että soseet ovat mahdollisimman yksinkertaisia. Esim. lihasoseissa ei juuri ole enää muita kasviksia kuin perunaa ja porkkanaa, vaikka mahdollisuuksia olisi vaikka kuinka: kukkakaali, bataatti, parsakaali, kesäkurpitsa, munakoiso jne. Minua harmitti jo esikoisen aikana kun olisi reissuun ostanut lihasoseita, mutta perunattomia ei tainnut olla yhtäkään. Ja se peruna ei juuri käynyt vaan aiheutti ilmavaivat melkein 10-kuiseksi asti.Meillä esikoinen sai bataattia ensisoseeksi siksi, että se on paremmin mahalle sopivaa sekä makeampaa kuin peruna. Lisäksi se on helpompi pakastaa yksinään. Yhtä hyvin olisin voinut antaa vaikka porkkanaa. Bataatti oli meillä tavallaan perusruoka, sillä siihen yleensä sekoitin kokeiltavat kasvikset, lihat jne.

Vierailija

on syytä hieman perustella, miksi hirvittää- pelkäätkö tuotteiden sisältävän tuholaismyrkkyjäämiä vai onko taustalla poliittinen mielipide ja pelkäät israelilaisten myrkyttävän tuotteet Suomen hallituksenkin jäsenten palestiinalaismyönteisten mielipiteiden vuoksi.Ruokatavaroiden-myös ulkomailta tuotujen-puhtautta seurataan Suomessa erittäin tarkasti, mikä ajoittain johtaa tuote-erien palauttamiseen.Viime vuosikymmenellä keskeisin maatalous kauppapoliittinen aihe oli Yhdysvaltojen yritys tuoda EU-maihin lihatuotteita ja vähäisemmässä määrin muita elintarvikkeita. Tuontia ei kuitenkaan sallittu lihan korkeiden kasvuhormonipitoisuuksien ja muiden laatuongelmien vuoksi. Syy kasvuhormonien käytölle on selvinnyt vasta taanoin, lihakarjaa ruokittiin pääasiassa soijalla, mikä johti karjan allergisoitumiseen, sairauksiin ja huonoon kasvuun. Sairauksia hoidettiin antibiooteilla ja heikkoa kasvua kasvuhormoneilla.Puhuttaessa bataatista vs. peruna on naurettavaa käyttää sanaa toisinajattelija.

Vierailija

Meillä aloitettiin kiinteät reilu viikko sitten perunalla. Poitsulle (4 kk) tuli aika paljon siitä ilmavaivoja, joten toivottavasti bataatti ois vähän vatsaystävällisempi. Toki syömme (lue: maistelemme) muita kotimaisia vihanneksia myös. Porkkanakin tuntuu uppoavan pojalle hyvin. Pottukin kyllä uppois, mutta toivottavasti se uppoaa myöhemminkin, mutta nyt siis pidämme siinä pienen tauon...

Vierailija


Jopa neuvolasta sanottiin, että " onhan se peruna aika tuhtia tavaraa" . Suositeltiin porkkanaa tai bataattia alkumössöksi, ei peruunaa kielletty kuitenkaan. Pojallamme ei ole taustalla mahavaivoja, koliikkia, allergioita tms, vaan ihan perusterve tapaus. Silti siis perunaa sanottiin " tuhdiksi" ja kerrottiin sen saattavan aiheuttaa joillekin mahavaivoja alkuun. En halunnut mitään sellaista lapsen ensimmäiseen ruokakokeiluun liittää. Lisäksi halusin antaa hänelle jonkun hieman paremman maun suuhun - paljas peruna on pahaa - minusta.

Yksi syy bataatille oli siis myös se, että perheessämme ei juuri muutenkaan syödä perunaa, en itsekään siitä suuremmin välitä... Emme syö perunaa edes kerran viikossa. Aloitimme siis soseet bataatilla ja sitten porkkanalla.Ostan toki suomalaista kun sitä saa, mutta eipä ole kotimaisia päärynät, persikat, banaanit tai mangotkaan - edes pilttipurkeissa :) Riisikin viljellään ties missä ;)Muissa maissa kuin Suomessa tuota perunaa ei juurikaan tyrkytetä pikuvauvoille...Tällaista meillä.

Uusimmat

Suosituimmat