Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

perusteella ? Kannattaa perehtyä eri ehdokkaiden eri puoliin, eikä äänestää vain sukupuolen tai pelkän mielikuvan pohjalta. Kannattaa lukea alla oleva, jos oikeasti välittää lapsistaan.Suomen tasavallan presidentin valtaoikeuksia on karsittu rutkasti. Presidentin tärkein työinstrumentti alkaa tätä nykyään olemaan mielipidevaikuttaminen.

Mielipidetiedustelujen mukaan kansalaiset kokevat presidentin tärkeimmäksi tehtäväksi hyvinvointivaltion säilyttämisen. Ottamatta kantaa tämän mediassa esitetyn väittämän oikeellisuuteen, presidentillä toden totta tulee olla arvovaltaa vaikuttaa yhteiskunnassamme sekä sosiaalisissa että taloudellisissa asioissa. Mielestäni kunnioitetun ja arvostetun presidentin tulee myös omata korkean moraalin, toimien esimerkkinä muulle yhteiskunnalle.Presidentillistä arvovaltaa ja moraalisia arvoja kansalaisten ja muiden päättäjien silmissä eivät ainakaan paranna:

- Halosen näkyvä EEC-vapaakauppasopimuksen vastustaminen. Itse en ainakaan muista Halosen tunnustaneen toimineensa tuossa virheellisesti ja siten on täysi syy olettaa, ettei koe tehneensä väärin.

- Halosen aktiivinen rooli DDR:n tunnustamiskomiteassa. Itse en ainakaan muista Halosen tunnustaneen toimineensa tuossa virheellisesti ja siten on täysi syy olettaa, ettei koe tehneensä väärin.

- Puoluetoverin ja edellinen tasavaltamme presidentti on ilmaissut, ettei kannata nykyisen Halosen jatkamista toiselle kaudelle

- Johtamistaidon opisto on kouluttanut suuren joukon Suomen yrityselämän huippujohtajista. Johtamistaidon opisto teki tutkimuksen kolmen suosituimman presidenttiehdokkaan johtamistaidoista: Halonen sijoittui johtamistaidon kaikkein huonoinpaan luokkaan, huonoinpaan kymmenesosaan. Halosesta paljastui, ettei hän arvosta eikä kunnioita alaisiaan, vaan jyrää omat kantansa läpi voimalla. Tieto täsmää ulkoministeriöistä tulleiden huhujen kanssa Halosen ulkoministeriyskaudelta. Tutkimus oli tehty haastattelemalla Halosen (kuten kahden muunkin pääehdokkaan) nykyisiä ja entisiä alaisia ja työtovereita. Halosen kaltaisessa johtamismallissa on suuri vaara, että paineen alaisena johtaja hajoaa täysin ja siten hänestä tulee kyvytön toimimaan.

- Maamiinat ovat yksiselitteisesti vain maarajojen puolustamiseen soveltuvia. USA, Venäjä ja Kiina niistä luopumiseen eivät ole sitoutuneet. Kenen etua Halonen ajoi vaikeuttaessaan merkittävästi Suomen pitkien maarajojen puolustamista. Halosen voimakkaasti ajama maamiinoista luopuminen ei ainakaan nosta Halosen arvovaltaa maamme muiden päättäjien silmissä joitain vihreiden ja vasemmiston vaikuttajia lukuunottamatta. Sivulauseenomaisesti voisi mainita, että mahdollisen sodan syttyessä maamiinakiellosta kärsisi suoraan ja eniten juuri kouluttamaton rivisotilasryhmä eivätkä niinkään koulutetut maamiinakieltoa voimakkaasti vastustaneet " herrat" .

- Moraalista esimerkkiä muille ihmisille Halonen on näyttänyt kirkkoon kuulumattomuudellaan, asumalla vuosia avoliitossa, yksinhuoltajuudellaan (ei koskaan edes asunut saman katon alla lapsensa isän kanssa), puolustamalla aktiivisesti vähemmistöjä muttei koskaan vaikkapa ydinperheitä. Halosen yhden harvoista viimeviikkoina annetun kannanoton mukaan miehet eivät kykene lainkaan yhtä hyvin lasten hoitamiseen, kuin naiset. Tälläisen esikuvanko haluamme lapsillemme ?

- Halonen on käytännön toimissaan ja puheissaan osoittanut olevan kiinnostuneempi globaalista köyhyydestä kuin Suomen duunareista tai edes Suomen köyhistä. Eli juuri päinvastoin, kuin mikä mielikuva eritoten Halosen kannattajakunnalla Halosesta on.

Kun meillä on Suomessa monia muitakin päteviä ihmisiä, niin miksi yllä kuvatun kaltainen ihminen on seuraavissa presidentinvaaleissa niin vahvoilla ? Löytyisikö tästä joku totuudenjyvänen:

- Vain harvoilla ihmisillä on mahdollisuus tai edes kiinnostus eri ehdokkaiden todellisiin ajatuksiin ja tekoihin perehtymiseen. Siten äänestyspäätös tehdään suurelta osin mielikuvien ja vain vähäisissä määrin faktojen pohjalta.

- Halonen ei riskeeraa äänien menettämistä ja siksi ei julkisesti ota kantaa juuri mihinkään. Ei myöskään ole antanut haastatteluja, ei esiintynyt televisiossa eikä muuallakaan.

- Samaan aikaan SAK:n ja SDP:n propagandakoneistot (so tiedotusorganisaatiot) ajavat täysillä Halosen etua. Pitävät esillä Haloselle edullisia ja pyrkivät hiljentämään kiusallisia asioita.

- Eduskunnan kokoonpanon pohjalta voisi päätellä jotain maamme väestön enemmistön aatteista ja mielipiteistä; Siltikin aateiltaan erittäin vasemman laidan Tarja Halonen saavutti viime presidentinvaaleissa suuren suosion. Miksi ? Tahto saada Suomeen ensimmäinen naispresidentti ei selitä kuin pienen osan poliittisen kentän väreihin nähden Halosen saavuttamasta ylimääräisestä suosiosta.

- Ihmisten mielikuva Halosesta on että hän on humaani ja ihmisläheinen " tavis" . Tilanne on itseasiassa juuri päinvastoin; Halonen ei arvosta muita ihmisiä, hän on tutkitusti johtajana surkea ja omaa kaikkea muuta kuin keskivertosuomalaisen aatteet. SAK-SDP propagandakoneisto on onnistunut tehtävässään.On oikeastaan surullista, että loan heittäminen ei kuulu suomalaiseen poliittiseen elämään, sillä näemmä vain sen avulla Halosen peruskannattajaduunarin silmät voitaisiin avata propagandatoimistojen välittämää mielkuvaa totuudenmukaisemmaksi. Kuten arvostettu presidentti Martti Ahtisaari edeltäjänsä Koiviston ja seuraajansa Halosen välissä toiminnallaan osoitti, myös vasemmistosta löytyy kelvollisia ihmisiä johtamaan maatamme; Päinvastoin kuin Tarja Halosen presidenttiehdokkuus näissä tulevissa vaaleissa, presidentti Martti Ahtisaaren ehdokkaaksi valitseminen oli aikoinaan kansalaisten valinta esivaalien muodossa, eikä nykyisen kaltainen puolue-eliitin päätös. Onnea Suomen tasavallan kansalaiset, saatte sellaisen presidentin kuin haluatte. Ylhäältä pienen eliittiryhmän johtama demokratia on sitten lystiä.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

[quote]


Kannattaa lukea alla oleva, jos oikeasti välittää lapsistaan.

Eli jos äänestää Tarja Halosta niin ei oikeasti välitä lapsistaan.

Hanki aivot.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat