Naisen ympärileikkaus?

Vierailija

Onko jollain tietoo, miten tehdään ja miksi? Vaivaa....

-Kiitos-

Kommentit (8)

Vierailija

naimisiin, jos ei ole ympärileikattu. Ympärileikkauksia on eri asteisia ja pahimmillaan naiselta (tytöltä) poistetaan siinä kaikki häpyhuulet ja ommellaan vielä emätinakko lähes kokonaan umpeen.

Vierailija

Pahin on tuo, minkä joku jo sanoikin, että leikotaan kaikki ulkoiset sukuelimet ja ommellaan vielä reikä kiinni, pieni aukko vaan jätetään virtsaa ja kuukautisia varten. Voi vaan kuvitella millanen hääyöstä tulee. Lievin taas on vaan rituaalinen klitoriksen haavoittaminen, että saadaan pisara verta aikaseksi.

Puhtaususkomuksethan siinä on takana.

Vierailija

Naisten/tyttöjen sukuelinten silpominen on perinne, jossa osa naisen ulkoisista sukuelimistä leikataan pois. Perinnettä harjoitetaan enimmäkseen Afrikassa, mutta myös eräissä muissa maissa. Sukuelinten silpomista kuvataan myös sanoilla naisten ympärileikkaus. Nykyään puhutaan kuitenkin useimmiten silpomisesta, koska sen katsotaan paremmin kuvaavan toimenpiteen todellista luonnetta. Tässä esitteessä on käytetty molempia termejä tarkoittamaan samaa toimenpidettä.Sukuelinten silpominen voidaan eri perinteiden mukaan tehdä hyvin eri tavoin. Pienimmässä toimenpiteessä sukuelimestä vuodatetaan muutama pisara verta. Laajimmassa muodossa sukuelimet leikataan pois ja reunat ommellaan kiinni (faraoninen leikkaus).Ympärileikkausta on vuosisatojen kuluessa ryhdytty perustelemaan uskonnollisilla syillä. Koraani ja Raamattu eivät kuitenkaan hyväksy tämän perinteen jatkamista. Myös uskonnolliset johtajat ovat yleisesti sitä mieltä, ettei naisten sukuelinten silpomista voi perustella uskonnollisilla syillä.Ympärileikkaustyypit

Leikkaamistavat ja niiden nimitykset vaihtelevat eri maiden ja alueiden välillä.I Rituaalinen ympärileikkaus:

Klitorista haavoitetaan muutaman veripisaran vuodattamiseksi neulalla pistämällä tai nipistämällä. Somaliassa myös tätä tapaa kutsutaan " sunnaksi" .II Sunna:

Poistetaan klitoriksen huppu, ei itse klitorista.III Excisio (arabiaksi khefad):

Poistetaan kokonaan tai osittain klitoris sekä kokonaan tai osittain pienet häpyhuulet, mutta isot häpyhuulet säästetään.IV Infibulaatio (faraoninen):

Poistetaan klitoris/sekä pienet ja isot häpyhuulet. Vulvan reunat ommellaan kiinni siten, että virtsaamista ja kuukautisveren poistumista varten jätetään pikkusormen pään kokoinen aukko.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat