Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Todella pelottava kokemus vaihtoehtoterapeutista!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen ollut kolme vuotta kotiäitinä ja taistellut ajoittain jaksamisen rajamailla. Kroppa on raskauksien jälkeen ollut tosi kovilla ja lastenhoidosta lihakset tosi kireiksi pingoittuneena. Lisäksi viimeisimmän synnytyksen jäljiltä on ollut erilaista pientä kremppaa. Siispä päätin hakeutua käsittääkseni tunnetun Helsingissä toimivan kokonaisvaltaista vaihtoehtoista hoitoa antavan lääkärin (lääket. lis.) luokse (mies puolinen).Kokemukseni oli niin järkyttävä että sitä on vaikea pukea sanoiksi - mitä tapahtui, sitä sain hetken sulatella ennen kuin asiat selkenivät mielessäni. Hän oli minua kohtaan hyvin ylimielinen ja ilkeä, loukkaava lisäksi se vähäinen fyysinen hoito, jota hän käsillään teki oli hyvin kovakouraista. Suurimman osan tapaamisajastamme hän puhui hyvin vihamielisen vihjailevasti, ilmeisesti yrittäen selvittää motivaationi omatoimiseen itsestähuolehtimiseen ja vaati minua määrittelemään tavoitteet hoidolleni. No enpä osannut sen selvemmin tavoitteita kertoa kuin kuvailla el.tilannettani ja vaivojani. Tuntui että emme kohdanneet ymmärryksen tasolla mitenkään, hän kieltäytyi vastaamasta kysymyksiini ja vastasi vain vasta-kysymyksillä inttäen.

Minkäänlaista luottamuksellista suhdetta ei syntynyt, hän vain tuntui inttävän omia ajatuskuvioitaan, joista en tosiaan ollut perillä etukäteen. Välillä tuntui etten edes ymmärrä mistä hän puhuu. Lopulta purskahdin itkuun (en ole kovin herkästi itkeskelevää tyyppiä!) ja tämä lääkäri vaan hoiti hommansaeli kireän kroppani runtelun pikaisesti loppuun ja liukeni paikalta.Käsittämätöntä, kesti hetken sulatella tosiaan mitä oli tapahtunut. Siis menin hakemaan apua, maksavana potilaana ja sain aivan uskomattoman fyysisen ja psyykkisen runtelun ja nöyryytyksen, (taitavan sellaisen) tilanteessa, jossa en ollut varautunut sellaiseen ja olin muutenkin tosi uupunut jo etukäteen.Kun pääsin kotiin, oloni oli todella sairas, tuntui kuumeiselta, päätä särki julmetusti, kasvot olivat aivan turvoksissa ja kaikki lihakset aivan tolkuttoman kireät ja kipeät! Lisäksi nukkumisongelmani pahenivat eli en saanut yöllä kaikesta väsymyksestä huolimatta nukuttua, aika stressi varmasti.Onneksi aiemmat kokemukseni esim. homeopatiasta ja vyöhyketerapiasta ovat olleet positiivisia, koska tällaisen kokemuksen perusteella todella tuomitsisin täysin kaikki nk. vaihtoehtoiset hoitomenetelmät. Uskomatonta että tällainen ihminen voi toimia ja on toiminut ilmeisesti jo vuosikymmeniä. Kaipa hänen " hoitonsa" joillekin ihmisille sopivat, mutta me emme kohdanneet toisiamme ja luottamusta ei mitenkään päässyt kehittymään!! Huh!Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Kommentit (6)

Vierailija

hän tosin mainitsi kyseisen miehen olevan erikoinen tyyppi, mutta tosi osaava. No erikoisuutta mielestäni ei tosiaan ole tuollainen hyvin taitava ja julma kokonaisvaltainen pahanolon tuottaminen asiakkaalle.Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt poistua heti paikalta maksamatta kun tuli valtavan paha olo. Mutta vaikeahan se on hoitopöydältä poistua ja kun en tosiaan ymmärtänyt mitä ukko edes puhuu. " Sinun pitää itse päättä kuinka pitkäksi lihaksesi venytät" ja " sinä valitset itse luidesi paikan" ja kun kysyin että miten sitten venytän - äijä katsoi kuin typerystä " sinun se pitää tietää" ! No mitä ihmettä sitten hänen luonaan teen jos itse pitää kaikki tietää ohjaamatta!Tämä terapeutti on tosiaan vielä lääkäri, joka on opiskellut näitä vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Hän on käyttänyt mm. mekostenon menetelmää lihasten pidentämiseksi jo 70-l. alusta lähtien. Mielenkiintoista vaan ettei hänestä löydy paljoakaan tietoa netistä!! Eli tietoa ja taitoa kyllä löytyy, mutta luulenpa että hän on mieleltään aikamoinen psykopaatti.Ajattelin kirjoittaa kokemuksistani hänelle kirjeen ja pyytää palauttamaan hoidosta maksamani rahat takaisin. Valitusta en ehkä jaksa alkaa laatimaan, taitaa olla isompi prosessi. Kuulin nyt jälkeenpäin että hänestä kyllä aiemminkin valitettu!! Ihmettelen vain ettei tällaista toimintaa näköjään Suomen maassa pystytä pysäyttämään. Jatkossa tulen olemaan hyvin varovainen miesterapeuttien suhteen ja ensi kerralla osaan varmaan poistua paikalta ajoissa jos hoito ei ole asiallista. Kiitos vastanneille vinkeistä!

Vierailija

tai jos tämä hoitola kuuluu johonkin viralliseen yhdistykseen tms. niin siinä tapauksessa tekisin varmasti yhdistykseen virallisen valituksen..... saattaa olla etteet edes olisi ensimmäinen valittaja !!!!Joka tapauksessa kannattaa vaatia rahoja takaisin ja jos ei suostuta niin sitten kuluttaja asiamiehen kautta ainakin.

jätän edes kommentoimatta hoidon tasoa ettei ala savu nousemaan korvista........

Vierailija

Omat kokemukseni hyviä. Omat kokemukseni vaihtelevia, mutta mitään tuollaista en ole kokenut. Joisenkin käsittelyn jälkeen olo taivaallinen, toisinaan ei juuri muutosta. Itselleni on sopinut shindo (www.shindo.fi) ja harrastuksena jooga (www.astanga.fi). Tuo jooga ei ole niin vaativaa, kuin voisi kuvitella. ryhmiä on joka lähtöön.

Vierailija

Olipa kökkö kokemus! Kuulostaa siltä, ettei terapeutin asenne ollut todellakaan kohdallaan. Ihme että tuollaiselle riittää töitä, sillä puskaradio on aika tehokas...

Miten päädyit ko. terapeutin luo?Omat kokemukseni vaihtoehtohoidoista pelkästään positiivisia...

Uusimmat

Suosituimmat