Ärsyttääkö ketään muuta vanhemmat

Vierailija

joille on siunaantunut lapsi, joka aina ja kaikkialla syö sitä mitä tarjotaan ja jotka luulevat tämän olevan ainutlaatuisen kasvatustyönsä tulosta? Ja jotka vastaavasti ovat varmoja, että ronkelimmat, pieniruokaisemmat lapsoset on opetettu sellaisiksi tarjoamalla esim. pelkkää purkkiruokaa tai muuten vaan liian yksipuolista ravintoa?Minua ärsyttää! Tuollakin yhdessä ketjussa joku kertoi 2,5-vuotiaastaan joka syö ravintolassakin siinä missä aikuiset ja oli sitä mieltä, että jos ei kelpaa, syynä on purkkiruokien syöttäminen, jolloin lapsi ei totu " aikuisten ruokaan"Tajutkaa nyt ihmiset hyvät, että toiset lapset ovat luonnostaan parempia syömään kuin toiset, eikä se aina todellakaan riipu kasvatuksesta! Se, että lapsenne syö vaikka pahvia iloisena ei tarkoita sitä että olisitte erinomaisia vanhempia tai että sen ronkelimman naapurin lapsen vanhemmat teitä huonompia!

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Täytyy yhtyä momentin ja jonkun muun kommentteihin. Oma lapsi on vielä niin pieni etten hänen tulevista nirsoiluista tiedä. Mutta itselläni on kaksoissisko jameille luonnollisesti tarjottiin pieninä samaa ruokaa ja kasvatuskin yhtenäistä. Kuitenkin sisko söi hyvällä ruokahalulla kaikkea, oli kiinnostunut uusista mauista eikä nirsoillut missään. Itse taas olin kovin arka ruuan syhteen, söin pieniä annoksia ja mieluiten vaan tuttua lempiruokaa. Oli aikoja jolloin en kylässä tai ulkona suostunut syömään mitään! Uusien ruokien maistaminen oli suuren työn takana.Äitiäni otti kanssa joskus päähän kun syömiseni nähdessään hänelle ruvettiin selittämään kuinka vanhempien ruokatavat ovat opettaneet lapsesta nirson ja kuinka lapselle tarvitsisi tarjoilla uusia makuelämyksiä jotta tämä oppisi suhtautumaan ruokaan avoimemmin. Äiti ei siinä paljon muuta voinut sanoa kuin että katsokaa nyt hyvät ihmiset tuota toista tyttöä...

Vierailija

En toki tarkoittanut olevani niiiin loistava vanhempi kun meidän lapsi on tottunut syömään niitä " etnoruokia kantakaupungin ravintoloissa" vaan se yksinkertaisesti on totta, että kun totuttaa lapsen pienestä pitäen erilaisiin makuelämyksiin, niin se ruokien skaalakin on luonnollisesti laajempi.Toiset syö enemmän ja toiset vähemmän ja kaikki eivät kaikista mauista tykkää, mutta todellakin omasta ja tuttavapiirin kokemuksista voi vetää karkean johtopäätöksen, että kun alusta asti tarjoaa oma tekemää/samaa ruokaa kuin muukin perhe syö, on " vaikeudet" siirtyä syömään " oikeita ruokia" paljon vähäisemmät, kuin niillä jotka ovat tottuneet lähinnä purkkisoseita syömään.

Anteeksi vain jos satuin arkaan paikkaan, niin kuin näemmä tein kun oma aloitus piti tehdä ;).

Vierailija

täällä pyörii niin paljon besserwissereitä monestakin asiastaolen ollut monta kertaa tosi surullinen siitä yksisilmäisyydestä mitä täällä viljellään, ja vain sen takia että oma lapsi on ollut niin helppo.Vaativien lasten tai hiemankaan erilaisten lasten vanhemmuus ei tule täällä ymmärretyksi, sen olen havainnut. Tutti suussa hiljaa vanhempiensa tahtoa ajatuksen voimalla noudattavat lapset ohjaavat vanhempansa luulemaan että HE ovat täydellisiä vanhempina ja voivat neuvoskella kaikkia!Älä välitä, nauti lapsesi ainutlaatuisuudesta, tue lastasi hänen omalla tiellään.

Vierailija

Kuuleppa, meidän poika on ollut tooodella huono syömään aina, jos sattuu joskus ihme ja sillä on nälkä, niin silloin menee mikä tahansa. Ja jos lapsella on allergioita, että eipä voi kauheesti syödä kaikkea.Lapset ovat niin erilaisia, joka ikisessä asiassa.Vierailija

Minulla on pian vuoden täyttävä lapsi, joka on ollut kokoajan ns. helppo vauva. Meillä on kaikki asiat imettämisestä kiinteisiin siirtymiseen ja öiden nukkumisiin asti sujuneet ihan itsestään. Etukäteen olin jännittänyt asioita ja selannut läpi kaikki löytämäni lehdet ja nämä palstatkin. Olin kiettinyt mitä metodia käyttäisin missäkin asiassa ja kuinka saisin lapseni totutettua siihen ja tähän. Kuitenkaan mitään ihmeellisä kasvatuskeinoja en ole tarvinut, lapsi on ihan itsestään sopeutunut uusiin asioihin.Joku lapseton tuttu tuossa sanoi meillä muutaman päivän oltuaan että olen varmaan todella hyvä kasvattaja. Kun lapsemme on näin sopeutuvainen ja aurinkoinen tapaus, hänen kanssaan on niin ihana liikkua joka paikassa. Jäin asiaa miettimään ja huomasin ettei minulla ole kokemusta kasvattamisesta lainkaan. Mitä ihmeen neuvoja voin antaa ihmiselle jolla on lapsensa kanssa vaikeaa? Ei minulla ole aavistustakaan mitä elämä " vaikean" lapsen kanssa on, saati sitten miten näissä kiperissä tilanteissa tulisi toimia. Tarkemmin ajatellen tunnen itseni yhtä kokemattomaksi mitä olin ennen lapsen syntymää...

Vierailija

niin meilläkin kyllä näkyy ne poikien syömistavat ruumiinrakenteessa. välillä ei veljeksis uskois ulkonäön puolesta, kuin yö ja päivä pojat ovat.

Vierailija

mutta tein aiheesta oman ketjun koska sehän kuuluu ihan perusnetikettiin ettei ala sooloilemaan aiheen sivusta toisten ketjuissa.Minä nimenomaan olen asiasta oman tuttavapiirini (kymmeniä lapsia) perusteella eri mieltä: tunnen lapsia, jotka ovat syöneet vuoden ikään saakka yksinomaan purkkiruokaa, siis IHAN kaiken purkista, ja joilla kotiruokaan siirtyminen on silti sujunut täysin ongelmitta. Ovat vain aina olleet suuriruokaisia. Ja vastaavasti tiedän tapauksia, joissa äiti on hiki päässä väsännyt sen seitsemää sorttia kotiruokaa puolivuotiaasta lähtien, mutta ronkeli lapsi on närppinyt vain muutamia lusikallisia ja parivuotiaanakin kelpuuttanut isompia määriä vain tiettyjä suosikkiruokiaan.Tiesitkö muuten, että ennakkoluuloisuus uusia makuja kohtaan on periytyvä ominaisuus?Vierailija

meidän poikaa ei ole mitenkään erityisesti opetettu syömään hyvin. Itse asiassa oli 1-vuotiaana hyvinkin nirso eikä syönyt muuta kuin tietyn merkkisiä purkkiruokia ja vaikutti pahasti siltä ettei opi syömään mitään karkeaa ruokaa ollenkaan, yökkäili ja oksenteli vaan jos yritti antaa jotain muuta kuin vauvan soseita.Nyt hän on 2-vuotias ja syö sujuvasti kaikkea sitä mitä aikuisetkin, tulisia ruokia vaan ei hänelle anneta. Joskus tietysti kieltäytyy syömästä, mutta silloin hänellä ei ole nälkä enkä edes yritä väkisellä häntä syöttää.

Vierailija

Poika ei ole makujen suhteen nirso, syö kaikkea tasapuolisen vähän, eli maistelee vain. Mutta yhtä hyvin - tai huonosti - menevät marjat ja hedelmät kuin vaikkapa parsakaali ja sienet. Eli kyse ei ole siitä että olisimme totuttaneet vain tiettyihin makuihin - poika ei vain yksinkertaisesti halua syödä.Kuulemma isänsä on ollut pienenä samanlainen, anoppi oli ihmeissään, miten poika pysyy hengissä. Hoikka on mies edelleen, vaikka syökin jo isompia annoksia ;)

Vierailija

meillä ei ole erityislasta,mut siitähuolimatta koen monesti epäonnistuneeni lasten suhteen.Esikoinen meillä on aina ollut todella huono syömään ja nyt puhun siis jo epänormaalista syömisestä.On kaikki sairaalat juostu,mut mitään vikaa ei ole.Lapsi aina kulkenut -30 painokäyrällä.Itse olen sen hyväksynyt.Mutta toista onkin muiden ihmisten kommentit!" vie nyt lääkäriin se,eihän se voi olla terve,miten poika on noin laiha jne....Mulle on useasti tullut sellainen mielikuva et läski lapsi on jotenkin terve ja laiha sairas.Eikö ole hiukka nurinkurista??????

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat