" seisokki" pienellä pojalla-apua hämmentävään tilanteeseen..

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

3-vuotias poikani on ollut yökuiva jo melkein vuoden. Nyt kuitenkin viimeisen kahden kuukauden aikana joskus on sattunut vahinko. En keksi mitään suuria elämän muutoksia tms. Ratkaisuna olen nyt käyttänyt yöpissattamista, jonka aloittamisen jälkeen ei vahinkoja enää ole sattunut.Yksi ongelma yöpissattamisessa meillä kuitenkin on:

Kun nostan pojan yöpissa-aikaan potalle ja hän havahtuu hereille, nousee pippeli " kovana" pystyyn (siis niin, että osoittaa napaan). Poika ei suostu pissamaan, kuulemma sattuu ja siis joudumme odottamaan hyvän tovin, ennen kuin pippeli rauhoittuu ja poika saa pissatuksi. Tästä tietenkin helposti seuraa uudelleen nukahtamisvaikeuksia.Olen pojan kanssa yksin ja ei oikein ole ketään keneltä olisin tohtinut asiasta kysellä. Onko tämä ihan normaalia? Voinkohan mitenkään helpottaa tilannetta? Voisiko jokin tähän liittyvä seikka olla myös yövahinkojen takana? En nimittäin ole tarkkaillut josko tätä esiintyy muutenkin unen aikana tms.Onko kellään mitään tähän liittyviä kokemuksia?Vaippaa ei suostu edes harkitsemaan ja jotenkin itseäkin harmittaisi siirtyä yli vuoden takaiseen tilanteeseen, ilman että edes tietää miksi homma on muuttunut. Kaikista ideoista kiitos jo etukäteen!

Kommentit (8)

Vierailija

eli joutuu hetken odottelemaan että pissaaminen onnistuu. En kuitenkaan ole ruvennut poikaa yöllä herättelemään jos ei itse herää vaan sängyssä on muivitettu frotee niin ei haittaa jos tulee vahinko. Vaihtopetivaatteet on lähellä niin sängyn saa kuivaksi helposti yöllä. Esikoiselle joka on tyttö ja nyt jo 5v. sattuu myös silloin tällöin yöllä vahinkoja niin että en usko vahinkojen johtuvan " seisokista" vaan ennemminkin siitä että lapsi on niin sikeässä unessa että ei hätäänsä herää ja sitten kun näkee sopivaa unta tuleekin pissat alle. Itse muistan lapsena nähneeni unta että olin puskapissalla ja sitten heräsinkin että oli sänky märkä ja tämä tapahtui vaikka olin jo varsin iso tyttö vissiin ekalla koulussa jo. Oli noloa mutta ei mielestäni nuo vahingot ole mitenkään kummallisia.

Vierailija

Kyllä nuo yö- ja aamuseisokit kuuluvat asiaan, terveen merkki. Olen huomannut että meillä ovat yövahingot liittyneet ummetukseen, eli jos pojalla ei ole oikein vatsa toiminut kunnolla niin vahinkoja tulee ja sitten kun vatsa on saatu toimimaan kunnolla niin vahingot ovat jääneet pois. Kannattaa huolehtia että lapsi juo riittävästi ajoissa että yöunia vasten ei tarvitse juoda paljon. Mielestäni kannattaisi kokeilla välillä pärjäisikö aamuun asti pissattamatta, jos ongelma ei ole ollut jokaöinen niin saattaisi olla itsestään ohimenevää. Vinkki vahinkojen varalta: olen pedannut pojan sängyn " kaksinkertaisesti" eli patjan päällä lakana, sen päällä muovifrotee, petari ja lakana. Sitten jos vahinko sattuu, niin yöllä voi ottaa sängystä kastuneet pois ja jäljellä on valmiiksi lakanalla pedattu sänky niin ettei yöllä tarvitse alkaa lakanaa laittamaan. Toki voi toisenkin muoviroteen laittaa patjan päälle mutta itse olen luottanut tuuriin ettei toista vahinkoa samana yönä sattuisi...Hyvä on olla helposti saatavilla myös jokin varapeitto että senkin saa sitten vaivattomasti vaihdettua sekä vaihtoyöppärit. Helpottaa kun yöllä pääsee sitten mahdollisimman vähällä vaivalla jos vahinko sattuu.Vierailija

Muistan jostain lukeneeni, että aikuisilla miehillä yöseisokki liittyy yölliseen hormonien erittymiseen, ei siis oikeaan seksuaaliseen kiihottumiseen tms. Eiköhän se ole sama pienillä pojilla.Kannattaisiko lopettaa yöpottailut, jos tuo yöseisokki on ongelma ja poika vain turhaan herää keskellä yötä pottailuun? Oletko muuten kokeillut kuivaksiopetteluhousuja öisin, ne muistuttavat pikkuhousuja mutta ovat imukykyisiä?

Vierailija

Jotenkin näin asian uskoin itsekin olevan. Tuskin mitään sen kummempaa, mutta sitten on aina se " entäs jos kuitenkin" ja parempi oli kysellä muiden kokemuksia! Kiitos siis vastauksista. Ehkä tosiaan voi olla tuon ummetus-asian seurausta. Pojalla kun ei ole sellaista koskaan ollut, mutta nyt on välillä esiintynyt panttaamista.Että vaihtolakanoilla meinasin seuraavaksi yrittää. Kiitos vinkeistä ;)

Vierailija

Kyllä pienillä pojillakin tulee " seisokkeja" . Toisilla pippelin asento on vaakatasossa, toisilla pystymmässä. Myös aikuisilla miehillä on usein " seisokkeja" yöaikaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat