Seuraa 

Suomi on aina ollut listan kärkisijoilla, kun puheenaiheena on ollut tasa-arvo ja yhtäläiset oikeudet. Totta on, ettei maassamme ole yhtä valtavaa kuilua rikkaiden ja köyhien tai eri kansalaisuuksien välillä kuin monissa muissa maissa. Kuitenkaan kaikilla saroilla tasa-arvon toteutumisessa ei ole päästy ideaaliolosuhteisiin, otetaan esimerkiksi vaikka naisten ja miesten välinen tasa-arvo työelämässä.

Moniin kehitysmaihin verrattuna Suomen naisilla menee hyvin, me saamme tehdä työtä! Kuitenkaan työpanoksestamme maksetaan vain noin 80% vastaavista miesten palkoista. Tämä rikkoo tasa-arvolakia, jonka mukaan lainvastaista syrjintää on tilanne, jossa ¿työnantaja soveltaa palkka- tai muita palvelussuhteen ehtoja siten, että työntekijä tai työntekijät joutuvat sukupuolen perusteella epäedullisempaan asemaan kuin yksi tai useampi muu työnantajan palveluksessa samassa tai samanarvoisessa työssä oleva työntekijä.¿

Lisäksi on mainittava naisten ja miesten eriarvoisuus työhönottotilanteessa. Kun rinnakkan ovat ovat nuori kolmissakymmenissä oleva mies ja samanikäinen nainen, potentiaalinen äiti, kumpaan valinnassa todennäköisesti päädytään? Näin ei kuitenkaan saisi tapahtua, sillä me, naiset, olemme muutakin kuin vain synnytyskoneita. En tarkoita, etteivätkö lapset olisi omalla haavelistallani ja sydämellisesti tervettulleita, onhan synnytys miehille fysiologisestikin mahdotonta!, haluan vain tuoda esille, että olemme myös ahkeria ja osaavia tyntekijöitä siinä missä miehetkin.

Voipi olla, että tulevaisuudessa asiaan tullaan kiinnittämään nykyistä enemmän huomiota, sillä jopa presidenttiehdokas Matti Vanhanen on epäkohdan huomannut. Lisäksi on sanottu että tulevaisuudessa elettäisiin ns. naisten johtajuuskautta, eli kyllä täältä vielä noustaan!Mitä mieltä te olette asiasta?

Kommentit (1)

piti vielä tuohon äskeiseen viestiin lisätä, että teen koulussa tutkimusta/mielipidekyselyä aiheesta ja olisin todella kiitollinen jos voisitte kommentoida asiaa edes muutamalla lauseella...kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat