Seuraa 

...eli lähinnä kuinka aikaisin?

Meiän poitsu nyt 2kk ja on ruvennu asia askarruttaan.

Uskaltaako ennen 3kk?

Sivut

Kommentit (17)


Poika on nyt 2kk ja 13pv.Ostin maissivellipurkin viimeviikolla ja olen sitä siitä asti käsissäni pyöritellyt.

Jimi saa pelkkää korviketta ja syö nykyään tunnin/parin välein 100ml.

Minä toivoisin saavani nukkua välillä vähän pitempiä aikoja ja sitä samaa toivon pojalle.

Vellillä vauvat tuntuvat saavan nukuttua pidempiä pätkiä, mutta tietenkään se ei jokaiseen lapseen päde.Taidamme huomenna koittaa teelusikallisen velliä maidon seassa.

Meillä on annettu kiinteää, muttei velliä. Soseutin (siivilän läpi pari kertaa ) itse perunaa ja laitoin rintamaitoa sekaan. Peruna ei tosin oikein kelpaa. Maissivelliä en ole antanut, koska ei neuvolassa voitu vakuuttaa ettei ole geenimaniopuloiduista maisseista tehtyä. Enkä muutenkaan oikein ole velli ihminen, vanhempi tyttö (6v) ei saanut koskaan vauvana velliä.Olen antanut myös 1-2 tee lusikallista vadelma-ruusunmarja sosetta ja ainoastaan illalla ennen nukkumaan menoa. Tuntuu pitävän pienikin määrä tytön tyytyväisempänä. Yö unet 6-10 h välillä heräämättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poikasi syö ehkä hiukan vähän kerrallaan? Jos saisit venyutettyä väliä ja lisättyä määrää? En ole varma, mutta 100 ml kerralla ei kuulosta ihan täydeltä aterialta...?

Maissivelliä ja korviketta sekoittelin parikuisena suhde 10/90 aluksi. Ruokahalu oli pienellä kirpulla niin mahtava että maito piti nälkää hädin tuskin tunnin. Olen kuullut muiltakin että maissivelli on todella turvallista, viljavellejä annoin vasta 5 kuisena.

Ja tänään annoin ekaa kertaa 1/3 aamumaidosta maissivelliä. Eli 100ml maitoa ja 50ml velliä. Pikkuiseni on ns. tissuttelu-vauva, eli hän syö jopa 15min välein 50ml-120ml!

Tyttäreni ei nuku päiväunia kuin pari kertaa 15min-1h, ja alkaa olla alkuillasta todella itkuinen ja kärttyisä. Pieni nukkuu yössä 12-13h. On saanut NANnia 2,5viikkoisesta asti.Saa nyt nähdä, miten tämä päivä sujuu. Ainakin nyt on nukkunut omassa sängyssään jo puolituntia päikkäreitä!!

on meidän kaikki tytöt maissi velliä saaneet..maidon sekaan laitan n.puolet ja puolet..

n.2kk ikäisenä peruna-porkkana velliä saivat jo ihan säännöllisesti..eikä ole neuvolassakaan sanottu ettei saisi antaa..

meillä kun kaikki tytöt on korvikkeilla kasvanut ja parin viikon ikäsenä meni jo yhdellä syötöllä 120ml ja parin tunnin päästä uus satsi..näin on kaikilla ollut helpompaa..äippäli& tytöt


Eilen aloitin maissivellin antamisen ja poika on 2kk ja 14pv.

Annoin aluksi vain lusikallisen NANin sekaan ja, kun mitään ongelmia ei ollut, niin annoin joka ruokailulla aina vähän enemmän.

Tänä aamuna laitoin 30ml velliä ja 70ml NANia. Nostan määrää päivän aikana pikkuhiljalleen, jos sitten illalla voisi antaa ainakin puolet ja puolet.Meillä vaikutti heti päiväuniin tuo vellinantaminen ja nytkin poika nukkuu jo toista tuntia, kun normaalisti se nukkuu päivällä 20min.-tunnin.Nyt alkaa jo olemaan pieni toivo siitä, että saan lähiaikoina nukkua useamman tunnin putkeen yöllä :)

Niin, vauvojahan on erilaisia ja ravitsemussuosituksia myös. Meillä on molemmat lapset saaneet rintamaitoa, toinen 1,5 vuotta ja tämä nuori herra luonnollisesti saa edelleen (nyt 5 kk ja syö rintaa 1,5-2 tunnin välein). Velliä suositeltiin neuvolassa tälle pienelle koska yöt olivat rikkonaisia, eli imetin noin 8 kertaa yössä (ja joo, olen kysynyt neuvoja imetystukilistalta - ja noudattanutkin ilman tulosta). Taisin olla aika väsyneen oloinen kun en ollut nukkunut yli tunnin pätkiä useaan kuukauteen. Peruna-porkkanavelli siis aloitettiin pari viikkoa sitten ja nyt nukkuu poika ja äiti paremmin. Ei poika sitä velliä ravitsemuksellisesti tarvitse, mutta pitää se näköjään nälkää paremmin. Meillä siis kokonaistilanne parani vellin myötä. Jatkuva valvominen verottaa äidin jaksamista kuten kaikki tietävät, ja jaksava äiti on koko perheen hyvinvoinnin kannalta aika ratkaiseva - kysykää vaikka mun mieheltä ja esikoiselta :D. Näin siis meillä tällä kertaa, onneksi oli ajattelevaa henkilökuntaa neuvolassa.

Meillä alettiin velliä kokeileen 3kk:n iässä, kun syöttövälit alko oleen vaan n. tunti kun taas jo huudettiin ruokaa. Nyt 4kk:na syö velliä aamulla ja illalla, siinä välissä sitten tuttelia. Nyt ollaan alettu maisteleen perunaa ja porkkanaa.

Sitten syötiin tilalla velliä pullosta ja maitoa mukista/pullosta aina 1v11kk ikään saakka, jolloin jätettiin pois sekä tuttipullo että tutti. Minustakaa ei ollut järkeä antaa korvikkeesta valmistettua velliä vauvalle, joka muuten ei korviketta saanut.


Kompsuliini: Kiitos neuvosta, mutta sitäkin on kyllä koitettu, useana päivänä ja tuloksena oli raivoisana huutava vauva :)

Poika on aika isokokoinen ja tuntuu nyt keräävän sitä painoa, mikä jäin välissä jälkeen pituuskasvusta.

Muutenkin tämä on kasvanut pituutta kamalaa vauhtia, joten en ihmettele, että ruokaa kuluu.100ml:ä tuntuu olevan maksimi, mitä Jimi syö kerralla. Ei auta väliröyhtäykset, hitaasti syöttäminen tai tauot.

En minäkään usko, että 100ml on tuon kokoiselle lapselle täysi annos ja siksi se varmasti herääkin niin tiheään syömään.On meillä kuitenkin välillä päiviä, jolloin se nukkuu kolmekkin tuntia (päivällä), mutta syö sittenkin vain sen 100ml:ä kerralla.Lisää vinkkejä kyllä vastaanotetaan :)

Kirjoitin siis aikaisemmin, että tänään kokeilin ekaa kertaa aamumaidossa (n. klo 9.30) 1/3 velliä (100ml maitoa ja 50ml velliä). Tyttö sai nukuttua kahdet yli puolentoistatunnin päikkärit, ja toiset jopa ulkona vaunuissa, missä ei ole aiemmin suostunut nukkumaan!!!

Ei ollut minkäänlaista itkua tai vääntöä, ja maitoa meni tosi hyvin aina kerralla. Ennen oli jatkuvasti ihme tissuttelua koko iltapäivän ajan...Eli meidän tyttöselle aamuvelli näyttää ainakin tekevän ihmeitä! :0)!

Rintamaitolapselle velleistä ei ole kuin haittaa (ovat siis maustettua korviketta); pullottelu saattaa häiritä rintaruokintaa, korvikkeen käyttö on omasta maidontuotannosta pois, vellit sisältävät ainesosia (lehmänmaito, peruna, maissi, viljat jne) joita ei alle 6 kk vanha vauva tarvitse (tai niistä on jopa haittaa) jne.Nykyisten ravitsemussuositusten mukaan vellejä ei kannattaisi em. syiden vuoksi antaa. Niistä ei ole ravitsemuksellista hyötyä alle 5 kk vanhoille vauvoille. Kannattaa antaa suoraan viljat lusikalla puuron muodossa, kun niiden aika n. 7 kk vanhana on.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat