5-vuotias kuoli tulipalossa kun oli jatetty yksin kotiin - ei tartte taman jalkeen kenenkaan taalla kysella etta voiko jattaa senikaisen yk...

Vierailija

lähdössä...tosi surullista...

Sivut

Kommentit (154)

Vierailija

Mutta tämä onkin av.palsta: Lasta imetetään 5 vuotiaaksi, kannetaan kantoliinassa 9 vuotiaaksi, 17 vuotiasta istutetaan vielä potalla...Herranen aika. Itse 5 vuotiaana kuljin aika vapaasti maalla ja osallistuin maatalon töihin.

Syyllistäkää nyt vanhempia oikein kunnolla ja jokainen syyllistäjä toivoo ettei edestään löydä sitä, mitä taakseen jättää.

Vierailija

että anoppi on tulossa hoitamaan lapsia - suuttuukohan anoppi jos sanon hänelle että jos haet postin, pue lapset mukaan, muuten et hae postia. Tunnen palstaa sen verran hyvin että siihen tulee 50 vastausta tyyliin: " huh huh mitä äitejä, on anoppi osannut omankin poikansa hoitaa aikuiseksi, ei se sun neuvoja tarvii, anoppi hoitaa tavallaan, älä puutu siihen"

Vierailija

vaan emme niin kiireellä ja jyrkin sanakääntein lähde arvostelemaan. Mitä hyötyä siitä edes olisi tällaisella palstalla, luulen että hyökkäävä tyyli pikemminkiln herättää vastarintaa kuin saa ihmisiä varovaisemmiksi. Ja huvittava tuo tulkintasi että " esittää humaania" . Kertoo aika paljon itsestäsi, onko sinun vaikeaa ymmärtää että meistä osa ei tarvitse esittää mitään vaan on tällaisia oikeasti?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


10: en minä kyllä tiedä kettään, joka jättää yksin 5v. tai pienemmän. Ehkä jossain alkkispiireissä sitten. Ja on eri asia käydä suihukussa kun lähteä kokonaan pois kotoa. Kumma

kun Suomessa odotetaan kohta jo jonkun 3v. olevan niin itsenäinen, etää voi jo jäädä yksin kotiin. Muualla maailmasssa lapsi huostaanotettaisiin!
Ja tuon perusteella ei ketään kannata ruveta alkkiksena pitämään.

Mä mielestäni aika selkeesti kirjoitin, että TIEDÄN että se on eri asia, mutta pitihän se päästä vielä sanomaan. LUE koko kirjoitus ja YRITÄ käyttää aivojasi samalla.

Kyllä taas alkaa tulla paskaa niskaan kun YMMÄRTÄÄ, ainakin yrittää ymmärtää eikä vaan syyllistä.10

Vierailija

ja monesta muustakin asiasta, mutta on edelleen sitä mieltä, että tarpeeksi luotettava 5-vuotias voi halutessaan olla jonkin aikaa yksin sisällä, jos muut ovat talon pihassa.Olen sama kirjoittaja (en nyt muista numeroani sillä kohdalla), joka on ollut viisivuotiaasta kouluikään päivät yksin kotona eikä ole saanut mitään henkisiä vammoja eikä ole takertunut ihme jengeihin.

Vierailija

siihen saakka, että menin kouluun. Mummoni huolehti, että saan syödäkseni ja kävi muutenkin välillä katsomassa. Jos en halunnut olla yksin, menin mummoni luokse tai soitin hänet kotiini. Mummo siis asui 50 metrin päässä meiltä. Tarkoitus oli, että olisin ollut mummolla hoidossa, mutta homma ei toiminut, koska karkasin aina kotiin. Siksipä minun annettiin jäädä suosiolla kotiin.Ja uskokaa tai älkää, en koskaan aiheuttanut vaaratilanteita enkä ole saanut minkäänlaisia henkisiä vaurioita! Ja vanhempanikin ovat täysin kunnollisia tapauksia.

Vierailija

Kyllä olen keskustellut neuvolassa tuosta koiran tilanteesta (siis tätä heitteille jättöä on tapahtunut tämän reilun vuoden aikana ehkä 5 kertaa). Terkka sanoi että tottakai voi vauvan jättää siksi hetkeksi nukkumaan, olisi epäinhimillistä herättää vauva keskellä yötä muutaman minuutin ulkoilua varten. Hän epäili ettei kukaan pysty/jaksa 24h vuorokaudessa istua valveilla vauvan vieressä.Juu ja meilläkin vauva nukkuu eri huonessa, on nukkunut 5kk iästä asti. Siitäkin terkka oli tyytyväinen, nyt saadaan molemmat nukuttua huomattavasti paremmin. Lapsi tarvitsee joka tapauksessa unta ihan aivojen kehitystä varten ja vanhemmat jotta jaksaisivat hoitaa lapsia. Niin ja lapsi nukkuu päivisin tarvekkeellakin samanaikaisesti kun itse laitan ruokaa tai siivoan sisällä. Joskus on pakko tehdä näitä ratkaisuja jotta saisi kodin hoidettua ja perheenjäsenet ruokittua.t: se koiran p.askattaja joka ei näillä perusteilla suostu lemmikistään luopumaan.

Vierailija

ja ihmisten tulee osata edes ehkäistä tulen leviämistä. Jos huoneistossa palovaroitin piippaa, niin ei kai kukaan sellaisessa kivilinnassa asu, että lapsi on 3km päästä noudettava?Outo keskustelu. Eiköhän ole eri asia olla kävelyllä koko perheen kanssa ja jättää 5v yksin kotiin, kuin vaikka käydä muutaman minuutin verran pesutuvassa ja jättää se sama 5v kotiin.Tosin jos lapsella on suuri hinku tulitikkuihin, hän ehtii niitä raapia vaikka äiti ei olisi kuin vessassa käymässä.Ihmettelen sitä, miten koiran omistaminen voi tarkoittaa väistämättä sitä, että lapset pitää jättää himaan pitkäksikin aikaa. Entä jos on hevonen? Oikeuttaako sekin siihen, et 5v on yksin kotona, kun jonkunhan sitä kaakkia on ulkoilutettava.Muuten tulipa mieleen tuosta ylisuojelevaisuudesta: jos vanhempi on valmis sitten siihen, että pari saattaa olla joukosta pois, niin kyllähän lasten voi antaa koklata siipiä vaikka kuinka nuorina. Äidiltäni kuoli sillä tavalla pari serkkua, kun ei kukaan katsonut perään. Toinen tippui jokeen ja virta oli niin kova ettei päässyt uimaan turvaan, vaikka oli jo 8v. Edes isot serkukset vieressä eivät onnistuneet pelastamaan, vaikka hekin jo olivat murrosiässä.

Vierailija

Koska selviäminen ongelmatilanteessa ei vielä onnistu. Vaikka 5v uskaltaisi olla kotona yksin eikä normaali oloissa ongelmia yksinään olemisesta ole, mutta ongelmatilanteessa kuten tulipalonsyttyminen eik 5 vuotiaalla ole vielä tarvittavaa ongelman ratkasukykyä selvitä siitä yksin. Alle kouluikäinen lapsi tarvitsee aikuisen tuekseen joka hetki niin liikenteessä, kotona kuin muutenkin.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


25: kuule ei lapsen yksinjättämisessä ole kyse postin hakemisesta tai suihkussa käynnissä. Siinä ajassa ei ehdi kuolla
mutta kyllä ehtii. Ja ehtii tehdä paljon muutakin. No ei ehkä jossain kerrostalossa missä posti tipahtaa eteisen lattialle ja se siitä haetaan, mutta omakotitaloissa on ihan ulos lähdettävä hakemaan postia. Kyllä se koti on aika turvallinen paikka lapselle. Se on ihan se sama koti oli se äiti sitten postia hakemassa tai jossain muualla. Eihän se vaara sen mukaan tule mitä äiti sen ajan tekee.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat