Onko täällä terveysalan väkeä: kysymys hemoglobiinista!

Vierailija

Eli jos menetän esim. 1 dl verta, kuinka paljon suurinpiirtein menetän hemoglobiinia?

Entä kuinka paljon sitä saa takaisin yhdestä Retafer tabletista?

Minulla on meneillään todella runsaat kuukautiset ja olen vuotanut 4 päivää useita desilitroja. Nyt sitten huimaa ja on sumuinen olo. Olen nauttinut rautatabletteja yliannostuksen viime aikoina, mutta olo on heikennyt.

Jep, voisnhan käydä sen mittaamassa lääkärissä, mutta haluaisin kuitenkin tietää, että osaan toimia, jos tällaista rupeaa olemaan joka kuukausi.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Mikä on hemoglobiinisi yleensä? Jos on matala, ja kuukautiset runsaat, voit kuukautisten ajan ottaa halutessasi rautatabletteja. Raudan puute ilmenee yleensä väsymyksenä ja hengästymisenä, huimaus voi liittyä kuukautistuntemuksiin muuten, sillä tuskin niin paljon verta menetät että sokin oireita kokisit.th

Vierailija

muista nauttia jotain C-vitamiinia sisältävää sen raudan kanssa, imeytyminen tehostuu. Eikä se auta, että otat rautaa vain kuukautisten aikana. Muista juodan tarpeeksi. Ja käy lääkärillä, runsaisiin kuukautisiin on hoitoa!

Vierailija

se luontaistuotekaupan Kräuterblutsaft on todella hyvä tuote, siinä on rauta liuenneena ja siten tosi helposti imeytyvässä muodossa. Suosittelen.

Vierailija

omasta mielestäni. Kuukuppia alkaessani käyttämään olen huomannut, että kuukautisverta tulee noin 50ml koko menkkojen aikana. Verta luovuttaessa luovutetaan muistaakseni 4.5 dl. Veikkaan että noin 10 yksikköä laskee Hb luovutuksen jälkeen.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


se luontaistuotekaupan Kräuterblutsaft on todella hyvä tuote, siinä on rauta liuenneena ja siten tosi helposti imeytyvässä muodossa. Suosittelen.
Vierailija

Ainakin minua se on auttanut. Siinä rauta on hyvin imeytyvässä muodossa, joten noudata ohjetta, vaikka raudan määrä onkin pienempi ja saat saman vaikutuksen jopa ilman ikäviä sivuvaikutuksia ja pienemmällä rautamäärällä kuin syömissäsi tableteissa on.Lisäksi ottaisin foolihappoa ja mahdollisesti muitakin B-ryhmän vitamiineja, jotka vaikuttavat verenmuodostukseen. Voit googlettaa tietoa foolihaposta. Halutessasi voisit myös pyytää labrasta homokysteiinin määritykset liittyen foolihapon tarpeeseesi.Muuten en voi suositella rautalääkkeen annostuksen ylittämistä. Sillä voi olla vaarallista syödä yli suositusten! Neuvolassakaan ei suositella tuota 15:sta mainitsemaa luontaistuotetta (raskaana oleville), mutta ovat sielläkin ainakin minulle myöntäneet, että tehokas tuote on. Päätös siitä, että kelpuuttaako tuotteen on jokaisen siis tehtävä ihan itse. Suosittelen tuotetta vain yksityishenkilönä en ammattilaisena.Laboratoriohoitaja

Vierailija

että vaikka kertomasi mukaan olet vuotanut useista desilitroja neljän päivän ajan, ei kuukautisveri ole pelkkää puhdasta verta, vaan kohdun verisuonista limakalvoa. Et siis ole menettänyt deseissä yhtä paljon verta, kuin mikä on kuukautisvuotosi määrä. Miten olet mitannut vuodon määrää?th

Vierailija

kun mä sain sisäisen verenvuodon ja hb laski 138:sta 73:een vuorokaudessa, niin paljonko verta menetin? Lisää punasoluja sain neljä pussia, joka nosti hb:n 98:aan. Hematokriittinen arvokin oli kakskyt-jotain, siitä oltiin huolissaan ja mitattiin pitkin yötäkin tarkkailussa. Mitä arvioisitte?

Vierailija

mittayksikkönä käytetään g/litra eli jos vaikka hemoglobiiniarvosi on kuten minulla, 120 g/l, olet menettänyt yhdessä desilitrassa 12 g punasoluja. terve ihminen korvaa tuon määrän muutamassa päivässä tuottamalla punasoluja hetkellisesti enemmän.se, kuinka paljon saat rautaa retaferista, riippuu taas täysin raudan imeytymisestä, mitä taas netin välityksellä on täysin mahdotonta sanoa. voit kuitenkin edesauttaa raudan imeytymistä nauttimalla tabletin kanssa jotakin c-vitamiinipitoista, kuten esim. appelsiinimehua. ja kannattaa välttää kalsiumpitoisia juomia, kuten maitoa, tabletin ottamisen kanssa, se nimittäin heikentää raudan imeytymistä.

Vierailija

Itselläni aikoinaan (vieläkin hirmu runsaat kuukautiset, johon lääkitys vaikuttaa juuri sen verran ettei tarvi päivystää vessan oven vieressä vaan pääsee kauppaankin tai ainakin kaupan vessaan asti). Niin aikoinaan vuosi runsaasti ja pitkään Hb laski n 137 98 ja jouduin kaavintaan pari kertaa.Itsekään en heti tajunnut miten tajuttomasti olin vuotanut, mut sit alko olla jo niin heikko olo et ei puhelinta jakasanu kauaa korvalla pidellä ja päässä sumeni. No sairaalaan tuli lähto.

Vierailija

rautaa piti syödä pitkään että täyttyisivät. varsinkin jos runsaat kuukautiset sitä jatkuvasti kuluttaa. Ja mun maha ei kestä muuta kuin tuota Kreuterblutsaftia mutta siitä tuntuukin imeytyvän parhaiten!

Vierailija

Etkä sinä voi mittaamalla arvioida kuukautisvuodossa menettämäsi veren määrää, kun siinä on suurin osa kaikkea muuta roipetta.Veren hemoglobiini ilmoitetaan yksikköinä g/l eli grammaa litrassa. Jos sun hemoglobiini on vaikka 100, niin sitten desissä verta (!!!) on 10 grammaa. Mutta edelleen, mistäs helvetistä sinä tiedät kuinka paljon siinä kuukautisvuodossa on verta.Rautatableteissa on rautaa, jota tarvitaan muistaakseni kaksi ionia per hemoglobiinimolekyyli. Että siitä sitten vaan lasket, ja muistat ottaa huomioon imeytymisen hyötysuhteen, jota ei tiedä kukaan, ja sen miten paljon syömääsi rautaa elimistösi käyttää hemoglobiinin muodostukseen ja kuinka paljon sitä varastoituu.Toinen vaihtoehto on tietysti käydä mittauttamassa hemoglobiini ja mieluiten myös transferriinireseptori niin tiedät onko sinulla edes mitään raudanpuutetta. Matala hemoglobiini kun voi johtua miljoonasta muustakin syystä. Mutta onhan se tietenkin yllämainittuun verrattuna hirmuisen hankalaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat