Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko nainen pukeutua housuasuun (kun miehellä tumma puku) akateemiseen iltajuhlaan?? Meinaan onko oltava juhlavampi?

Vierailija

Kommentit (15)

Vierailija

No, mies laittaa tumman puvun, ei frakkia, joten mietin että ihan perinteinen iltapuku (kuten naisilla Linnan juhlissa) mahtanee olla yliampuva? Mutta mikä ihme on se sopiva välimuoto? Hame ja yläosa, joku hillitty mekko?? Entä kun kummassakaan en osaa olla? ap

Vierailija

kun miehellä ei frakkia.. onkohan housujen oltava samanväriset yläosan kanssa?? Mulla on valmiina tosi juhlava jakku jossa karvareunus kaulassa, ruskea, mutta jousut on mustia. Sitten ajattelin siihen vetää kauniit korkkarit ja jotain asusteita..?

Vierailija

Mun mielestä etikettiin kuuluu kokopitkä iltapuku. Semmoisen meinasin itsekin laittaa, vaikka mieluummin oisin laittanut jotain muuta..

Vierailija

eli miehellä frakki tai tumma puku ja naisella nilkat peittävä iltapuku.

Jos siis etiketin mukaan mennään, voihan sinne ilmestyä vaikka farkuissa ja t-paidassa, jos haluaa tehdä " statementin" .

Vierailija

olen nähnyt erittäin tyylikkäitä juhlavia housu- toppiasuja. (tosin aika harvinaista!!!)

Vielä mukaan juhlava huivi tai viitta tmv. ,

niin a vot tyylikästä!!!!

Vierailija

Jos kutsussa lukee " juhlapuku" , niin miehen pitäisi käyttää frakkia, ja housuasu on liian arkinen. Jos lukee " juhlapuku tai tumma puku" , niin silloinkin useimmat naiset pukeutuvat pitkään iltapukuun. Jos lukee vain " tumma puku" tai ei pukeutumiskoodia lainkaan, niin housuasu ei herättäne huomiota (vaikka ei varmaan silloinkaan ole perinteisen etiketin mukainen akateemisissa tilaisuuksissa).

Vierailija

Kannattaa kysellä väittelijältä mitä hän on mieltä. Tää riippuu niin paljon tiedekunnasta, yliopistosta ja laitoksesta...

70-luvulla väiteltiin Tampereella villapuserossa!!!

Vierailija

Heitä löydät laadukkaista naisten vaatekaupoista! Kerro tilaisuuden luonne ja pukeutumisneuvoja osaa arvioida!Ps. Räväytä kerrankin ja ole naisellinen ;)

Uusimmat

Suosituimmat