Henkilökohtainen avustaja?Millaista työtä?Tietääkö kukaan?

Vierailija

Kommentit (6)

Vierailija

paskaduunia paskalla palkalla ja paskoilla ehdoilla. Yleensä esim. vanhuksen tai vammaisen pesemistä, kämpän siivoomista, ruuanlaittoa, peffan pyyyhkimistä, lääkkeiden antamista, asioiden hoitamista. Palkka surkea ja jos itse sairastuu eikä pääse töihin, ei saa sairasajalta yhtään palkkaa.

Vierailija

Äitini tarvitsee henkilökohtaisia avustajia pärjätäkseen kotona, ihan kaikkiin mahdollisiin toimiin. Vessassa avustamiseen, pesemiseen, syöttämiseen, siivoamiseen, kaupassa käyntiin jne. Palkka on muistaakseni n. 8,5 euroa tunnilta. (Kunta korvaaa tämän, joten emme voi enempää maksaa.) Raskainta varmaan on se, että ei yleensä ole työkavereita ainakaan samaan aikaan töissä. Aikakin saattaa käydä pitkäksi, jos ei ole tarpeeksi tekemistä. Tuo fyysinen puoli harvoin on hirvittävän rankkaa.Ja sinä, joka työtä haukuit paskaduuniksi, toivon sydämestäni, ettet ikinä tule olemaan kenenkään henkilökohtainen avustaja!!!

Vierailija

Ei pelkoa että joskus olisin jonkun henk.koht. avustaja, en siihen TODELLAKAAN koskaan suostuisi! Omia vanhempiani ja miestäni ja lapsiani toki voin auttaa jos joskus apua tarvitsevat, mutten ketään muita, ikinä!Ja siitä sairaslomanpalkasta, tiedän ettei sitä useille makseta, on sopimuksia että vain tehdyistä tunneista maksetaan, eli jos olet poissa esim. oman lääkärin, oman sairauden taikka lapsen sairauden takia, et sa senttiäkään.

Vierailija

Työn sisältö ja raskaus riippuvat täysin avustettavasta. Voi olla tosi raskasta jos avustettava tarvitsee apua kaikissa toimissa, on nosteltava tms. tai hvyinkin kevyttä, jos työ sisältää vaikka vain opiskeluissa auttamista tms.

Vierailija

Tuo ei tosiaan pidä paikkaansa, etteikö sairaslomalta saisi korvausta! Tietysti riippuu työsopimuksesta, mutta yleensä se on ihan joku yleinen sos.alan sopimus, ja sairaslomakorvaukset maksetaan ihan normaalisti! Että otapa asioista selvää, ennen kuin tulet tänne vaahtoamaan!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat