eBay:stä, mitä pitää tietää

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

katselin tuolla eBay :ssä ja olisihan siellä kaikkea kivaa tarjolla, mutta miten tuo toimii? luodaan joku tunnus vissiin? käykö visa maksuna vai mikä on kätevintä? miten tuo paypal (vai mikä lie) toimii? englantini ei vahvinta, mutta jonkun verran ymmärrän. nyt kuitenkin neuvoja kaipailisin, että mitä sudenkuoppia löytyy. joku on joskus maininnut että postikulut voi olla tosi isot. miten ne selvitetään? jossain ne oli mainittu erikseen kun postitus eurooppaan?

jos joku jaksaa vastata niin iso KIITOS!

Kommentit (10)

Vierailija

Voitettuani tuotteen olen lähettänyt myyjälle pyynnön laskusta (esim. request total from the seller - tai contact seller -kohdasta), jollon sähköpostiin tulee invoice, johon myyjä on laittanut postikulut mukaan, ja sitten painaa siinä olevaa Pay now -nappia, niin pääsee maksamaan Paypaliin, ja tarvitsee vain seurata ohjeita. Helppoa, ja visa-lasku kasvaa... ;)

Vierailija

... on ehtinyt kertyä parin vuoden shoppailujen aikana. Ensinnäkin huijareista - harvemmin olen törmännyt huijarimyyjiin (niitäkin taatusti on mutta ehkä harvemmin esim. lastenvaatteissa) mutta kannattaa olla tosi tarkkana juuri noiden postikulujen kanssa. Itse varmistan yleensä aina mitä postikulut Suomeen tekevät sillä niissä on ihan järkyttäviä eroja. Yleensä esim. lasten kenkien postitus maksaa jenkeistä noin 10 dollaria mutta onpa siellä myyjiä jotka pyytävät 40 dollariakin postikuluja...! Tai vastaavasti jonkin mekon postikulut esim. Englannista ovat 2-3 puntaa (siis todelliset kulut) ja silti myyjä saattaa pyytää postikuluja 10 puntaa... ja kun asiaa kyselee, vetoaa myyjä siihen kuinka pitää ottaa taksoissa huomioon pakkausmateriaalit, hänen matkansa postitoimistoon jne... :) Okei, toki jotain kustannuksia em. seikoistakin varmasti aiheutuu mutta jos niitä kertyy monta puntaa niin saa mun puolestani jäädä sitten ko. tuotekin huutamatta.Lisäksi olen oppinut olemaan tarkka siitä, millaisia vaatteita kannattaa huudella - harvemmin ostan mitään kovin käytettyä sillä on tosi vaikea hahmottaa vaatteen kunto pelkän kuvauksen / valokuvan perusteella. Yleisesti ottaen olen ollut tyytyväinen ostoksiini, mutta toki floppejakin on mahtunut joukkoon...PayPalin kanssa kannattaa olla tosi tarkkana! Sitä on mielestäni tosi helppo käyttää mutta jos tulee ongelmia niin voi jessus sinne saakin sitten lähetellä monta meiliä ennenkuin löytää oikean osoitteen meililleen... Yleissääntönä PayPalin käytössä kannattaa muistaa, ettei kannata klikkailla meilitse tulevia PayPal-linkkejä auki - olen nyt muutaman kerran törmännyt huijausmeileihin eli sähköpostiini on tullut ilmoitus muka Paypalilta, että olen ostanut esim. kultakellon (mitä en siis todellakaan ole ostanut) ja meilissä on pyydetty kirjautumaan annettuun PayPal-linkkiin mikäli haluaa perua oston - todellisuudessa linkki vie jonnekin ihan muualle, muka PayPal-sivuston näköiseen sivustoon jonka tarkoituksena on saada kolmannen osapuolen tietoon PayPal-tunnukseni ja sitä kautta luottokorttitietoni yms. Eli tarkkana kantsii siis tosiaankin olla. Tuskin tällaisia tapauksia kovin usein sattuu mutta näköjään niitäkin osuu kohdalle kun eBayssa riittävästi visaansa vinguttaa... ;)Summa summarum - minusta eBayta ja PayPalia on helppo käyttää, eBaysta tekee hyviä löytöjä, PayPalin kautta maksaminen on tosi kätevää ja nopeaa KUNHAN muistaa olla tarkkana erityisesti postikulujen ja maksamisen suhteen. Ja muistaa tosiaan muuttaa mielessään nuo punnat ja dollarit euroiksi ;) PayPalissa laskua maksaessa näkyykin kyllä summa myös euromääräisenä.Törmäilemisiin siis eBayssa ;O)

Vierailija

Muakin kiinnostaa kovasti. Eniten jarruttaa se, että onko siellä epärehellisiä myyjiä. Onhan huutonetissäkin ollut näitä huijareita. Paljonko yleensä olleet postikulut, jos tilaa jotain vaatetta?

Vierailija

Pitää ensin rekisteröityä sisään eli antaa osoitetiedot yms. ja lisäksi keksiä itselleen salasana ja tunnussana.Saat sen jälkeen vahvistuksen rekisteröitymisestä sähköpostiisi.Tämän jälkeen tilailet tuotteen eli painat Buy it now-painiketta. Joudut kysymään tavaran myyjältä erikseen rahdin Suomeen. Itse tilasin rattaat ja rahti oli 35 e. Pienissä paketeissa varmasti paljon vähemmän. Kysymys siis kirjoitetaan eBayssä ja saat kopion vastauksesta sähköpostiisi. Vastaus tuli minulle parissa tunnissa.Kun sitten menee tilaamaan tuotteen, niin rahtikohtaan lisätään se summa, jonka olet tavarantoimittajalta saanut.Pay Pal oli yllättävän helppo tapa maksaa eli seuraat vain ohjeita ja Visa-kortilla voi siis maksaa. Pay Pal vain varmistaa turvallisen maksusuorituksen. Kuitti maksusta tulee taas sähköpostiin. Maksu on siis hyvin ohjattu sen jälkeen, kun tuote on tilattu.Nyt vain odottelen jännityksellä tuotetta...DHL:n pitäisi tuoda paketti kotiovelle saakka.

Vierailija

ja niihin kannattaa laittaa eri salasanat. Paypal-linkki löytyy mm eBayn etusivuilta. Paypaliin annetaan siis luottokortin tiedot. Kannattaa ostaa eBaysta vain myyjiltä, jotka hyväksyvät paypalin, tai siis se on helpointa.Itse olen vain kerran tainnut ostaa maksamalla rahat tilille Saksaan, ja sekin onnistui kyllä ihan hyvin. EBayssahan on sekä Buy It Now -tuotteita, jolloin tuotteen " voittaa" heti, sekä huutokauppoja, joihin annetaan maksimisumma, jonka on valmis maksamaan. Postikulut on monesi mainittu esim. Eurooppaan, mutta jollei, voi ne kysyä myyjältä helpoiten ask seller a question -linkistä. EU:n alueella ei tulleja mene, ja itse olenkin eniten käyttänyt Englannin eBayta. Sama rekisteröityminen toimii kuitenkin kaikissa eBayssa.Jossain vaiheessa Paypal-tili pitää verifioida (muistaakseni viimeistään, kun on ostanut 750 eurolla), mutta siihenkin annetaan selkeät ohjeet Get veryfied -kohdassa.Tuli vähän sekava sepustus, mutta ihan helppo tuo eBay on, toiminnot ohjataan kohta kohdalta. Kunhan muistaa lukea huolellisesti myyjien kuvaukset tuotteista, ehdoista, ym. :) ja palauttettakin kannattaa vilkaista, niin näkee, mitä muut ovat tykänneet kyseisen myyjän tuotteista.

Vierailija

Minäkin rekisteröidyin tuonne eBayhin, tilannut tai huutanut en ole vielä mitään. Kiinnostaa tuo Pay Pal, pitääkö sinne rekisteröityä erikseen vai voiko sitä automaattisesti käyttää kun on rekisteröitynyt eBayhin? Jos pitää erikseen rekisteröityä, miten se tapahtuu?

Vierailija

... ennen kuin päättää ostaako / huutaako ko. myyjän tuotteita.Ja mitä tulee tuohon laskuun niin minä harvemmin itse olen laskua myyjältä pyytänyt - he lähettävät sen kyllä automaattisesti miltei heti huudon päätyttyä ;) Ja useimmiten laskussa on jo mukana oikeat postikulut, joissain tapauksissa ne pystyy itse laskulle lisäämään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat