Vierailija

Minkälainen toimenpide?

Kommentit (9)

Todennäköisyys on 0,5 prosenttia eli 1/200:sta. On tutkittu että tämä on nimenomaan tuosta punktiosta johtuva riski. Erikseen ovat sitten muista syistä johtuvat keskenmenot. Minä tapasin sairaalassa synnyttämättömien osastolla yhden, joka odotteli siellä koska keskenmeno oli lähtenyt käyntiin punktion jälkeen.

lääkäri katsoo ultralla pistokohdan, vie neulan vatsanpeitteiden läpi " lätäkkökohtaan" ja ottaa näytteen.hauskinta oli nähdä sikiön l tulevan tyttäreni jalat vipeltämässä ultran kuvassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskenmeno aiheutuu yleensä lapsivedenmenosta. Tietenkin on mahdollista, että joku bakteeri pääse pistoskohdasta lapsiveteen ja aiheuttaa infektion, johon vauva sitten menehtyy, mutta tämä on vaan teoreettinen vaihtoehto. Alkuraskaudessa punktion jälkeen katsotaan ultralla elonmerkit ja tarkastataan tilanne vielä n. tunnin kuluttua punktiosta, jonka jälkeen pääsee kotiin. Jos km tulee välittömästi punktion jälkeen sen katsotaan johtuneen tehdystä toimenpiteestä. Loppuraskaudessa riskit on käytännössä samat, mutta niiden haitta-aste on luonnollisesti eri. Loppuraskaudessa ennen punktiota otetaan pitkä KTG-käyrä ja tehdään uä-tutkimus ennen toimenpidettä, tmp:n jälkeen vielä toinen pitkä KTG.Nämä riskit tiedostaen tulevat vanhemmat tekevät ITSE päätöksen siitä, haluavatko he että punktio tehdään. Kukaan ei voi siihen potilasta pakottaa.

Todella hyvällä lääkärillä esim Femedassa, missä on se Cazziatore, ja nähnyt lapsesi 3d ultrassa, ja voi nähdä omin silmin miltä näyttää, ja se lääkäri tietää eniten suomessa ultraäänikuvista. Pieni vaiva suuri ilo ja voi jättää sen lapsivesijutskan tekemättä, mitä teet tiedolla lapsi ok, kun keskenmeno tuli?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat