TP:t viikkoon 45!!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onnea paljon, paljon onnea vaan nimballe ja koko perheelle nyt toivotetaan...!

Mikäs sen ihanempaa kuin kaksi suloista prinsessaa talossa.Ensimmäiset " ai, nää oot vielä kotona" puhelinsoitotkin ovat tulleet. Jokohan sitä pistäis koko rakkinneen kiinni loppu ajaksi. Taidan säästää teidät pahimmalta valitus virreltä, tuntuu ettei jaksaa enää edes valittaa. Mää vaan jo NIIN haluaisin luopua tästä raskaana olosta. Vauva on ilmeiseti päättänyt, että kerran niin kovasti minut halusit alulle niin tässä oon ja kanna seuraukset loppuun asti, mitään armon palasia ei jaeta!

Neuvola täti naureskeli viime käynnillä, että tämä on jo niin alhaalla, että jos alemmas tulee niin on jo ulkona. PYH, sanon minä.Tuntuu että ei kun lisää vaan painaa ja laskeutuu. Eilen ei tainnu edes supistaa niin että olisin huomioinut. Parhain saavutus siis tähän mennessä toissapäivänen(?) kaksi perättäistä melkein kivuliasta supistusta!No jotakin hyvää kuitenki tähänki viikkoon. Mies on toipumaan päin ja kuume ainakin on laskenut . Olikin välillä hurja kun huiteli 39 paremmalla puolella. Eiköhän tuosta kaverin synnytykseen saa. Tosin tällä vaudilla minäki ehdin saada taudin ennen kun mihinkään toisitoimiin pääsen...Anteeksi valitus painotteinen avaus!grontti ja rv 40+2 (ihan tarpeeksi)

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

en jaksa kirjoitella paljoa muuta kuin että ihana kuulla Viivistä ja

TUHANNET ONNITTELUT PIKKU PRINSSISTÄ jolla komeat mitat=)

Viime yö meni mulla lähes valvoessa mutta ei vaan supistele...ei oo vauva tulossa vielä....tahtois jo..malttamaton...viimeiset tuskan viikot...mutta palaan taas kun jaksan ja ehdin...äitiliini ja kovasti hikkavauva rv 37+2*ja supparisäteitä hurjasti niitä tarvitseville*

Vierailija

lähdetään anopille kyllä kohta mutta pikainen moikkaus!

Oksaska:joo,tavallaan saan itse päättää synnytystavan mutta edelleen olen sektion kannalla vauvan ison koon ja omien kipu/synnytyspelkojeni takia.Jäi traumoja edellisestä synnytyksestä vaikka siitä jo monta vuotta aikaa.

Luulen että se kuitenkin on mulle parempi.

Huomenna isänpäivä,lahja paketoitu,kaksi paitaa saa jossa toiseen on painettu tytön kädenjäljet=) ja lukee isille!

Voi Viivi ja Vanttuli kunpa teistä kuuluisi!!!!!!äitiliini rv 37+1*omassa masussa ei mitään,aika rauhallista,hikkaillut ja vähän myllännyt vain*

Vierailija

Ja olipas mukava kuulla viivin kuulumisia. Onnea koko miehen kokoisesta prinssistä koko perheelle!Aamuyötä heräsin supistuksiin ja nousin ylös laskemaan ja tunnustelemaan. Olivat sen verran ärhäköitä ja tulivat vajaan 10min niin että soitettiin mummo hätiin ja lähdettiin näytille. Alku näyttikin lupaavalta vaan mokomat sitten aamua myöten hiipuivat ja sitten loppuivat kokonaan. Päätettiin kotiin tulla hakemaan uutta vauhtia kun ei ne synnytyssalitkaan niin mukavia paikkoja ole ja kumpaakin jo väsytti. Paikat oli kuitenki 3cm auki ja 1cm kaulaa jäljellä, joten lääkäri päästi kotiin kun asutaan max.20min ajomatkan päässä ja luvatiin ettei kovin pitkään kotona odotella jos uudestaan tulee tarvis tulla näytille.Nyt odotellaan uudestaan, vaan toisaalta on helpotus tietää missä mennään. Ei tässä enää montaa päivää VOI mennä ennenkuin minäkin vihdoin ja viimein saa ihastella vauvaa!grontti rv41+1

Vierailija

Ja onnittelut myös koko perheelle!Täällä myös odotellaan jotain tapahtuvaksi. Viikkoja tosin vasta 37+6, mutta supistuksia on niin paljon ja olo kömpelö, että mieluusti ottaisin jo vaavin syliin! Ja painokin nousee hurjaa vauhtia koko ajan..:(Tietääkö muuten kukaan siitä menkkamaisesta olosta alavatsalla, johon ei kuitenkaan liity supistusta, että voiko silläkin silti olla avaava tms. vaikutus? ja nykyään usein supistus tuntuu myös jossain häntäluun alueella, onko sillä mitään merkitystä synnytyksen lähentymiseen??? Antakaa edes vähän toivoa siitä ettei tarvitsisi enää kauaa odotella..:)Vaikka kyllä täytyisi vielä jaksaa odotella... Laskettuun aikaankin on vielä pari viikkoa, ja jos sattuu vielä ylikin menemään.Minsku ja ne viikot oli 37+6

Vierailija


ensin zatulle todella suuret pahoittelut =( ja sitten taas kaikille vauvansa saaneille suuren suuret onnittelut!sitten asiaan... meilläkin on PIKKU PRINSSI! viimeisinä viikkoina olin niin loppu etten edes täällä jaksanut käydä, vaikka mieli teki. turvotus oli aivan kamalaa ja päänsärky, neuvolassa jouduin käymään joka toinen päivä.

mutta siis maanantaina, 7.11., meille syntyi vauva!

aika iso oli poika, 51 cm ja 4150g, pipon ympärys 35,5cm. raskausviikkoja oli siis 39+1 kasassa.

limatulppaa oli tullut parin päivän ajan ja supistuksia tuli sunnuntaina jo (joka oli miehen synttäripäivä). yöllä sitten kun oli tullut pari kamalampaa supistusta lähdettiinkin jo sairaalaan. supistuksia tuli noin 5 minuutin välein, mutta ne ei tihentyneet tai mitään muutakaan. kohdunsuu oli auki noin 4 cm. sitten päästiin synnytysaliin ja sain aloittaa ilokaasun " nauttimisen" . saliin siirryttäessä olin siis 4 cm auki ja kello oli noin puoli kahdeksan. pari tuntia meni ja sen jälkeen päätettiin puhkaista kalvot jotta vedet menisi. silloin olin 6 cm auki. supistuksia alkoi tulla kamalalla vauhdilla ja enää ei ollut supistuksetonta hetkeä ollenkaan. aloin välittömästi tuntea ponnistamisen tarvetta, mutta juurihan olin ollut 6 cm vain auki. kukaan ei kuvitellutkaan että vauva olisi tulossa muka jo... yritin mennä suihkuun, mutta siitä ei tullut mitään koska en pystynyt enää olemaan ponnistamatta... äkkiä sänkyyn ja kätilö lupasi katsoa kohdunsuun tilanteen. enää en voinut olla ponnistamatta ja vauva alkoi tulla! kätilö ehti saada hanskat juuri ja juuri käteensä (tosin sormia ei ehtinyt laittaa paikoilleen..) ja painaa nappia että saliin tulisi toinenkin kätilö. toinen kätilö tuli heti ja heti perään vauva. kuului vaan plop! itse en edes oikein kerennyt ponnistamaan kun vauva vaan puski itse. repeämää ei tullut ja muutenkin paikat on parantuneet hyvin. poika syntyi kello 10.23, päivän isän synttäreiden jälkeen.

keskiviikkona tultiin jo kotiin ja imetyskin on jo lähtenyt käyntiin. maitoa tulee hyvin ja poika on jo oppinut aika hyvin imemään.mitään söpömpää en voisi kuvitellakkaan! pojalla on ihana paksu tumma tukka ja isot silmät.

ajatuksiin ei mahdu muuta kuin vauva, on vähän huono omatunto esikoisen puolesta, mutta esikoinenkin on jo miettinyt valmiiksi, että isi hoitaa häntä ja äiti vauvaa. mustasukkaisuudelta ollaan toistaikseksi vältytty, HUH!palailen myöhemmin uudestaan, nyt täytyy taas mennä ihailemaan poikaa!

ja jaksamista kaikille, jotka eivät vielä ole jakaantuneet kahdeksi... rankkaa on, tiedän! mutta nyt jo ehtinyt tulla ikävä masuakin vaikka helpotus olikin melkoinen kun pääsin siitä eroon.viivi ja pikkuinen poika 6 vuorokautta!

Vierailija

Viiville ja perheelle pikkuisesta söpökästä! Paljon onnea ja iloa pojalle elämänsä poluille. Ü

En ehdi näin isänpäivänä muuta kirjoittaa, palailen paremmalla ajalla.Vitanova rv 33+4

Vierailija

. .[color=violet]Ultrassa ei sitten näkynyt ketään. Verta ja kai istukkakudosta mikä ei oo viel tullu pois. Se siittä taas. Ei voitu sanoa etes onko tuulimuna vai mikä, mutta samapa tuo, kun yhtä kaikki on surkee olo.

Meille ei sitten saatu vauvaa tälle vuodelle etes alulle. Ja voi olla ettei vähään aikaan tuu etes " yritystä" . Rankkaa kokea tällanen useamman kerran peräkkäin. Aika näyttää miten tästä eteenpäin.

Sain sitten suun kautta otettavan Mifegyne tabun mikä pehmittää paikkoja. Huomenna lekuri soittaa HCG:n tuloksen. Jos se on alhainen niin perjantaina lääkkeellinen tyhjennys. Jos arvot korkeat niin huomenna kaavinta. Haluavat arvojen ollessa " liian" korkeat ottaa näytteen istukkakudoksesta.

Minua ei täällä varmasti pitkään aikaan näy. Jos joku haluaa pitää yhteyttä minuun niin osote on zatuttt@suomi24.fiKaikkea hyvää teille :)Zatu

[/quote]

[/quote]

Vierailija

Mua kans kiinnostaisi miten on muilla menny esikoisen ja vauvan yhteiselo...pitäis varmaan vauvapuolelle kurkkia, sieltä saattais löytyä tarinaa...Meillä oli ihana ilta ja yö ilman esikoista, eilen pistettiin se miehen veljen kyytiin mummolaan menemään ja jäätiin itse kotiin. Tänään sitten suunnataan sinne kans jossain vaiheessa.Käytiin syömässä ja leffassa illalla, oli mukavaa! Ja sitten kotona tosi pitkästä aikaa nautittiin toisistamme sillä " mukavimmalla ässällä" . Vähän jännitin että aiheuttaako se mulle suppareita... no sen jälkeen kyllä varmaan tunnin jomotteli menkkamaisesti, ei kuitenkaan mitään selkeitä suppareita. Paitsi sitten kuudelta heräsin kun tuli varmaan neljä napakkaa ja pitkää supistusta ihan peräjälkeen. Että kyllä näköjään aiheutti... No, mä olen noista nyt vain onnellinen, jospa tosiaan kypsyisi paikat jo hieman. Mutta oli niissä nyt jo sen verran ytyä että muistui hieman mieleen mitä on tulossa...auts. Ja tosiaan se oli hassua kun ne tuli ihan peräkkäin, muutaman sekunnin väli vaan oli, en siis kellosta mitään kattonu, mut aika pitkiltä ne tuntui ja aina kun yksi hellitti tuli toinen. Sit lähdin käveleen ja piti mennä vessaan tyhjennykselle ja sitten loppui!Kiva kun Äitiliini sai vihdoin röntgenin tulokset ja ihan mukavat tulokset kaiken lisäksi. Eli saat nyt sit ite miettiä kumman synnytystavan haluat. Kiva varmaan ettei ole sillai pakko tehdä jommin kummin, vaan saa itse omia tuntemuksiaan punnita. Vai ymmärsinkö oikein?Nyt taidan mennä aamupalalle. Mies vetelee vielä sikeitä. Nauttii kun on hiljaista. Mäkin nukuin puoli kymmeneen. Päivällä mennään sit kaupungille ostoksille. Aateltiin et jos vaikka pari joululahjaa tarttuisi matkaan.Mukavaa lauantaipäivän jatkoa kaikille!Oksaska rv 35+4

Vierailija

ihmisille ja heidän perheilleen!

Ja tsemppiä Zatulle!

Mä en ehdi oikein kirjoittaa, sain nääs tähän aneemiseen tilaani yllättäen varsin ison ja kiireellisen käännöstehtävän, joten aika kuluu vinhasti tietsikan ääressä, poika sukulaisilla aina hetken hoidossa. Nyt vain iski kaikesta tihrustamisesta migreenintapainen, ja pitäisi lähteä ajamaan ja hakemaan poika kotio. hm... Taidan mennä oikaisemaan toviksi sohvalle.

Tänään oli neuvola, kaikki muuten hyvin, mutta raudasta huolimatta hemppa oli vain laskenut, nyt huimat 96! LAskeutunut oli myös vauva, muttei vielä kiinnittynyt. Jalat ja muu tuntuivat kuulemma hyvin selvästi pehmeän mahani läpi tutkittaessa. ÜHAlauksia,Vitanova rv 32+6

Vierailija

Jeelalle suuret onnittelut pienestä miehestä ja pikkuiselle kovasti sisua kasvamiseen ja kehittymiseen.Minä kans jännitän Zatun kuulumisia, voi kumpa ne olisivat hyviä!Omassa tilassa ei mitään uutta raportoitavaa, tänään neuvolassa kaikki oli oikeen hyvin.

grontti " the hautomiskone" rv: ihan tarpeeksi!

Vierailija

Jeelalle suuren suuret onnittelut pikkukaverista! Ihanaa että kaikki on hyvin, toivotaan nyt vaan että pikkuinen kasvaa ja kehittää keuhkojaan ja pääsisi pian kotiin.Zatulle tsemppiä ja voimia huomiseen! Toivotaan hienoja uutisia sieltä!Supistuksia toivoville niitä paaaljon:)Omaan napaan kuuluu tukalampaa kuin eilen, ärsyttää kun vielä olis laskettuun aikaa 5viikkoa...ja olo on jo tätä luokkaa. Maha on selkeesti kyllä laskeutunut jonnekin. En tiedä kuinka alas se voi vajota, mutta tuntuu nyt jo niin painetta tuolla alhaalla, olo tosiaan on kuin olisi pallo tuolla jossain lantiossa, se tekee kävelyn inhottavaksi ja esim vessanpöntölle kun istuu tulee kurja paineen tunne. Tuntuu et vauvakin on ollu hiljaisempi tänään ja soittelin sitten jo neuvolaankin kun mietin että mikäs nyt on. Siellä sanoi että jos vauva on laskeutunut niin liikkeet vähenee selkeesti. Mutta käski seurailla liikkeitä. No äsken makasin ehkä viisi minuuttia kyljellä ja sen verran mylläs että huolet sikseen. Ei tunnu samanlaisina ehkä potkut, mutta liikkuu kyllä, hengissä siis ainakin on!!! Ja hikka on välillä nykyään, sekin kertoo että elämää siellä on.Tänään olin kaupungilla ihanaa, yksin!!! Sain kierrellä kaupoissa rauhassa ja sitten istuin eka itekseni kahvilla lattea juoden ja sitten kaveri liittyi seuraani. Nautin vapaudestani. Miehellä siis vapaapäivä ja oli tytön kanssa kotona. No, ei tuo kaupungilla juokseminen kovin ihanaa enää ollut, käveleminen kun on semmosta vaappumista ja jokapuolelle kolottaa. Mutta nautin silti.Tosiaan tuosta mahan putoamisesta vielä, että se on jännä kun en muista esikoiselta sitä lainkaan. Ainakaan näin selkeesti, tai sit olen vain totaalisesti unohtanut. Mutta ehkä se ei laskeutunutkaan missään vaiheessa " kokonaan" , nimittäin ponnistusvaihe pitkittyi osaksi sen takia että vauva oli ponnistamaan ryhtyessä vielä niin ylhäällä. Olen siis nyt miettinyt positiivisena ihmisenä että jospa tämä tarkottaisi että tällä kertaa ponnistusvaihe olisi lyhyempi ja helpompi...vaikken siis tiedä onko tämä oikeasti kuinka alhaalla. Torstaina neuvolassa se selviää mitä th sanoo. Mutta ainakin tuntuu että jossain tosi syvällä jo ollaan.No, tulipa seliteltyä omaa napaa oikein urakalla. Sai taas vähän purkautua..Ei tässä tällä kertaa kummempia. Jospa muutaman viikon päästä pääsis synnyttämään. Mies tossa suunniteli parin viikon päähän jotain saunailtaa johonkin ja pelottelin että mitä jos olenkin synnyttämässä;) hän oli kovasti sitä mieltä että et vielä sillon, hehe. Tuskin sentään. Mutta jos vaikka kolmen viikon päästä??? Toiveajattelua...huoh.Oksaska rv 35 TASAN!!

Vierailija

Ensinnäkin Zatulle pahoittelut ja iso lohtuhali, että taas kävi näin. On se elämä niin julmaa välillä =( Ymmärrän, että poistut näiltä sivuilta hetkeksi, toivotaan, että aikaa uuteen yritykseen ei kuitenkaan mene kauaa, ja että sitten tosiaan vihdoin saisitte sen vauvan! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!Ja nimballe ja jeelalle onnea vauvoista!!! Toivotaan, että pikkumieskin vahvistuisi, keuhkoista tulisi vahvat ja että oppisi syömään omin voimin!Omaa napaa, että eilen oli sitten viimeinen työpäivä. Päätin jäädä suosiolla pois töistä loppuajaksi kun ei siitä tunnu mitään tulevan. Iltapäivällä alkaa istuminen kiristää ikävästi mahaa ja illat on sitten yhtä tuskaa, mitään ei jaksa eikä kykene. Tiistai-ilta varsinkin oli paha, kävin kuumassa suihkussakin pari kertaa helpotusta hakemassa. Eilen oli neuvola, ja th oli samaa mieltä, että turha pyristellä väkisin ja varasi tälle päivälle lääkäriajan, josta saan sen sairasloman sitten. Neuvolasssa oli muuten kaikki ok, verenpaineet tosi hyvät, painoa tullu vain 200g jne. mutta hemoglobiini oli laskenut vähän (ei niin paljon että rautaa tarvis, mut se ollu mulla AINA hyvä) ja suurinta huolta minulle aiheutti se, ettei sf-mitta ollut oikein kasvanut...Ensin sai 0,5 cm kasvua ja sitten kun oikein mittaili moneen kertaan niin merkkas 1cm isomman kuin muutama viikko sitten, mutta musta se on huijausta, että kun mittaa ja asettelee tarpeeks kauan niin saa kasvua, ja se käyräkin koneella lähti laskusuuntaan...Täytyy kysyä tänään lääkäriltä siitä, mitä mieltä hän on. Niin, niille jotka ei muista, niin meillähän esikoisen kasvu pysähtyi juuri näillä viikoilla 30+ eikä sitä huomattu missään, sf oli tosi pieni mutta sanottiin vaan että pieni vauva ym. Vauvan kasvunhidastuma huomattiin vasta kun sain lähetteen äitipolille ja vauva leikattiinkin sitten sen takia rv 38. Vauva oli kyllä muuten terve, mutta pieni eikä jaksanut omin voimin syödä ja opetteli sitä sairaalassa. No, täytyy toivoa, että kyse on nyt vaan jostain mittavirheesta tai siitä, että viimeksi mitan otti lääkäri, nyt th ja siinäkinhän on ns. " käsialaeroja" , jotkut ottaa tiukemman mitan, jotkut vähän löysemmän.Mutta pieniä on nämä meikäläisen murheet kun ajattelee mitä mun rakkaalle ystävälle on tapahtunut/tapahtumassa. En halua netissä alkaa toisten asioita sen kummemmin kertomaan, mutta lyhyesti sanon, että hän odotti kaksosia ensi vuoden puolella syntyväksi, nyt toinen on kuollut kohtuun, toinen vielä taistelee. Hänet siirretään erääseen suureen sairaalaan tarkkailuun, molemmat vauvat yritetään pitää kohdussa edes muutama viikko, jotta edes se vielä hengissä oleva selviytyisi. En voi edes kuvitella sitä tuskan, surun ja hädän määrää, mitä he nyt käyvät läpi. Olen itkenyt silmät päästäni tätä asiaa, rukoillut ja toivonut parasta.Että nautitaan me jo olemassa olevista pienistä ihmeistämme, pidetään itsestämme ja masuvauvoistamme huoli ja muistetaan olla kiitollisia siitä, mitä olemme jo saaneet ja toivon mukaan kaikki vielä saamme, kuka ennemmin, kuka myöhemmin!Kölli rv 30+1

Vierailija

[color=violet]Ihana lukea kaiken maailman supisteluista ja odotuksen ihanuuksista/kamaluuksista. *huoh* jospa sitä itekkin pääsee vielä sinne asti.

Eilen alkoi vuotamaan sitten enempi ja jäinkin kotia akan kanssa elppaseen. Ehkä tuli eilen töissä riehuttua liikaa, vaikka saattaahan se vuoto tulla muutenkin.

Huomista odotellessa pelon sekaisin mielin

Zatu

Vierailija

Eipä kuulu mitään kummempaa kunhan nostelin pinoamme uudelle päivälle :)Vein tytön tarhaan ja nautin ihanasta omasta ajasta. Olin jo huristellut itäkeskukseen ostamaan isänpäivälahjoja kunnes huomasin, että lompakko jäi kotiin... tosi kiva palata takaisin kotiin (josta lompakko onneksi löytyi), mutta takaisin en jaksanut lähteä ja asiat jäi hoitamatta.Aika lahopää olen.j rv 39

Vierailija

Meidän poika päätti syntyä yllättäin 28.10 rv 35+5 (tai 34+6).

2750 g ja 50 cm, pipo 32 cm.Nyt menee jo kivasti, vaikka sairaalassa vielä pieni onkin. Keuhkojen kanssa oli ongelmia ja lastenkliniikallakin vietettin 4 päivää. Vahvistutaan ja opetellaan syömään muutenkin kuin mahaletkulla. Päivä päivältä näyttää valoisammalle.Jeela ja Pikku-Herra hengittäväinen 10 vrk

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat