Vierailija

.

Kommentit (13)

Meillä on ollut tuo jo 1,5 vuotta ja on ollut matalampi korko kuin euriborissa.

Jos taas päädyt euriboriin, niin ota vaan 3kk euribor, kun ei koroista tällä hetkellä kukaan voi mitään varmaa luvata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Prime ja euriborit menee aina käsikädessä. Noustessa primet nousee hitaammin kuin euribor, mutta laskee sitten vielä hitaammin...Käytännössä jos ei jaksa vahtia mikä korkotyyppi on, niin suosittelen ottamaan euriborin, sillä se pidemmällä aikajänteellä halvempi (ei ne pankit mitään hyväntekeväisyyslaitoksia ole). Mikäli uskot, että korot jatkaa nousuaan, niin ota prime ja kun lähtevät laskemaan, niin vaihda euriboriin (tarkista, että miten usein tämmöisen tarkistuksen saat lainassasi tehdä). Mutta laiskalle mattimeikäläiselle sanoisin, että ota euribor ja elele sen kanssa.

mutta ne menee oikeastaan niin käsikädessä, etten mäkään ole keksinyt, mitä eroa voisi olla. Ja kun pitemmän ajan juttuja (2000-luvun alusta) katsoo, prime on aina ollut halvempi, kun korot nousussa ja sitten kalliimpi, kun korot laskee. Mutta suhde säilyy samana eli 5 vuoden sisällä aika yks hailee, kumpi se on.

joka 4.5 ja sovittiin lainaa ottaessa että saadaan se vaihtaa jos halutaan milloin vain euriboriin kuluitta. Eipä ole vielä tarvinnut kun prime ollut koko ajan halvempi (oli muutaman viikon samoissa kunnes laski sitten). Joten musta tämä ainakin tosi hyvä näin!

Me otetaan uusi asuntolaina heinäkuun 1 päivä ja kahden vaiheilla ollaan. Tällä hetkellä on 12kk euribor, joka on ollut matalien korkojen aikana ok juuri ennustettavuutensa vuoksi. Euriboriin saa myös korkokaton, joka näyttää tässä taloudellisessa tilanteessa aika järkevältä (osa lainasta on ASP:ia jossa on korkotuki valmiina).

se on noin 4.50 riippuen pankista. 12 kk euribor on jo 5.4!!!! Primet nousevat varmasti, mutta sitten kun ohittavat euriborin, vaihdatte siihen. Siis lainasopimukseen kirjaatte että saatte kuluitta vaihtaa primesta euriboriin tai päinvastoin.T. ekonomi

eli pankin Prime, joka on tällä hetkellä reilusti euriboreja halvempi. Jos korot lähtevät laskuun vaihdamme 3kk euriboriin - ilman lisäkuluja,

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat