Vierailija

Olis kiva saada vähän suhteellisuudentajua kun tuntuu niin suureltä määrältä, mutta halvemmalla ei tunnuta pääsevän kun kaupungin asuntoa ei haluamiltamme alueilta heru.

Kommentit (23)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asutte siellä kivalla alueella kivassa talossa lasten kanssa ja oikein asetutte, maksatte 1500 euroa kuussa ihan hukkaan, käteen ei jää senttiäkään, ja sitten yksi kaunis päivä vuokranantaja heittää teidät pihalle.

Me asutaan perintötalossa (vanha) ja ei ole vastiketta, vuokraa, ainoastaan käyttösähkö ja kiinteistövero ja jätemaksu ja tietty vesi, mutta jos noi kaikki jaetaan kuukausimaksuiksi, niin 130/kk riittää hyvin!

Ja kuitenkin meillä on aina rahat loppu, ei meillä olisi ikinä varaa asua jossain pääkaupunkiseudulla!

ja tämän piti olla halvempaa kuin vuokra-asuminen. Olemme vaihtamassa omistusasuntoon ja kuukausimenot vain hieman kasvavat lainanlyhennyksineen päivineen.

että meillä on oma tontti ostettuna tästä läheltä. Aiotaan lähivuosina rakentaa, ehkä jo ensi talvena (odotetaan pientä kaavamuutosta, jos jaksamme). Tontin sijainti on syy, miksi me tästä kaupunginosasta myös ollaan vuokrattu asunto. Näin lapsien ei tarvi vaihtaa koulua myöhemmin. Heh, ja täällä ei ole kuin omakotitaloja, joten omakotitalo on sitten vuokrattava.

On toi 900 e/kk ihan ok, ei paha ollenkaan. Mekin haluamme elää omasta mielestämme hyvällä asuinalueella ja olemme vähän valmiita maksamaankin siitä ominaisuudesta.

Lainaus:

Minusta järjenköyhyyttä laittaa vuokraan (=kankkulan kaivoon) 1500 euroa!!!
Joissain tilanteessa nyt vaan on ihan fiksua vuokrata asunto, sitä paitsi ihan kaikki maailman ihmiset ei arvosta omaa asuntoa (tai muuta omaisuutta) ihan niin korkealle kuin suurin osa esim suomalaisista tekee...Surullista mun mielestä, elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin omistaminen.

Lainaus:

On toi 900 e/kk ihan ok, ei paha ollenkaan. Mekin haluamme elää omasta mielestämme hyvällä asuinalueella ja olemme vähän valmiita maksamaankin siitä ominaisuudesta.


Minusta järjenköyhyyttä laittaa vuokraan (=kankkulan kaivoon) 1500 euroa!!!

Ei ole kallista.Jos ajatellaan, että vaikka asuisi omassa asunnossa, josta ei olisi yhtään velkaa, niin se omaisuus on kiinni asunnossa eikä muualla tuottamassa ja lisäksi joutuisi vielä maksamaan yhtiövastikkeen. Pääkaupunkiseudulla ei ole oikeasti halpaa vaihtoehtoa asua, asui sitten omassa tai vuokralla. Niin kauan kuin vuokra on vuositasolla alle 5% kämpän hinnasta on se ehdottoman kannattavaakin puuhaa.Mutta kuten on tässä useampaankin kertaan laskettu, niin vaikka asuisi halvemmassa kämpässä pidemmässä matkassa, niin sekään ei pudota kuin asumiskuluja, muut kulut nousee, jos työpaikat on pääkaupunkiseudulla.

Meillä omistusasunto ja asumismenot 1200e/kk (3h+k). Stadin kämpässä (pienessä 4h+k) oli 900e. Tuo teidän kustannus kuullostaa edulliselta. Toki riippuu miten moneksi vuodeksi on lainaa jne.

Riippuu nyt siitä mitä katsot asumismenoksi, eli lasketko siihen vuokran, lainan (miten pitkä aika, onko miten paljon omaa pesämunaa, yms.) vai jonkun aso-asunnon kulut.Mutta jos nyt ajatellaan ihan vuokra-asuntoa, ja 4-henkinen perhe, eli 4h+k asuntoa, ja jos teilllä on vielä jotain alue vaatimuksia, niin toi ei riitä mihinkään. Joudutte tinkimään jostain.

Esim velaton omistuasunto, niin asumiskustannukset on huomattavasti pienemmät, mutta koska useimmat lapsiperhete maksaa vielä asuntolainaa ja asuntojen hinnat korkeat, niin eiköhän tuo normiin mene.Meillä asomaksu päälle 900 euroa, sisältää lämmityssähkön+vesimaksun ja autopaikan. 95 neliötä paritaloyhtiössä, minusta tämä on ihan kohtuuhinta asuinalueemme hintatasoon nähden. Jos ottaisimme asuntolainan ja muuttaisimme omaan, niin asumiskustannukset nousisi huomattavasti...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat