Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kirjoittelinkin jo eilen meidän tissin jälkeisen elämän (tyttö lopetti itse) hankaluuksista toiseen viestiin. Eli ilmavaivat tuntuvat palanneen takaisin, kun jo olivat poissa 5-7 kk ikäisenä. Maidoksi olen tarjonnut nyt noin 3 vkon ajan Tutteli 2 plussaa neuvolan ohjeen mukaan, ja kerrallaan menee aamulla 140 ml, lounaalla vähän tai ei ollenkaan, iltapäivän välipalalla 100 ml, päivällisen yhteydessä vähän tai ei ollenkaan, illalla ennen puuroa 100 ml. Eli 600 ml:n vuorokausitarve ei tosiaankaan täyty...Ilmavaivat on taas vieraanamme ja yöt rikkonaisia. Epäilin jo tuttipulloa syyksi, mutta taitaa olla maito. Voiko oireet tulla kovastikin viiveellä, kun aluksi ekaan pariin viikkoon ei ollut mitään?Mitä maitoa te annatte? Tietääkö joku, mitä eroa tällä 2 plussalla on tavalliseen korvikkeeseen? Purkin kyljessä lukee vieroitusvalmiste 6-12 kk ikäisille.Täyttyykö teillä suositusmäärä 600 ml vrk:ssa?Juotatteko tuttipullosta vai nokkiksesta? Meidän nokkamukista juominen ei oikein luonnistu; maito valuu suupielistä ulos ja mielenkiinto menee pehmeän nokan puremiseen. Olisko vinkkiä jostain hyvästä nokkamukista?Kommentit (5)

Olipas samansuuntaisia ajatuksia tai kokemuksia vastanneilla; ainakin kohtalotovereita löytyy...Minullakin oli vakaana ajatuksena jättää pullotteluvaihe kokonaan väliin ja siirtyä mukin käyttöön, mutta toisin kävi.Täytyy varmaan meidänkin alkaa lisäämään aamu- ja iltapuurojen sekaan maitoa joukkoon, ainakin sillä konstilla saa edes vähän määrää lisättyä.Vielä kiinnostaisi se, että mitä maitoa te annatte ja mitä eroa vieroitusvalmisteella ja äidinmaidonkorvikkeella on? Muilla maidot ei vissiin ole käyneet mahaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maidon juonti väheni huomattavasti melkein heti, kun alettiin kiinteitä syödä. Yöllä ei olla syöty enää kolmeen kuukauteen, joskus jos tyttö herää aamulla jo kuuden aikoihin, annan maitoa ja saan unia jatkettua kahdeksaan. Aamupuuron teen maitoon (Tuttelia 1,5 dl) ja sitä ennen annan Tupperin nokkamukista Tuttelia. laitan aina jonkun n. 100 ml, mutta yleensä tyttö syö siitä vain n. 50 ml. Muuron syö kaiken. Lounaan kanssa menee vaihtelevasti maitoa 50 - 100 ml. Useimmiten tuo 50 ml vain. Ensin yritin tarjota maitoa vasta soseen jälkee, mutta silloin se harvemmin enää maistui. Sitten jonkun aikaa tein niin, että ruokailun yhteydessä tarjosin. Silloin tosin maitomäärät oli tosi pieni, muutamia imaisuha nokkamukista. Nyt annan maidon ennen sosetta ja sose kuitenkin maistuu kaikki.Välipalaksi annan 200 ml maitoa tai maissi- tai riisivelliä. Päivällisellä sama juttu, kuin lounaalla, eli maitoa menee aika hintsusti. Mäkin kyllä joskus, ruoasta riippuen, lisään maitoa soseeseenkin.Sitten illalla teen kauravelliä, jossa on yksi mitallinen enemmän jauhetta, kuin ohjeessa sanotaan. Käytän Semperin 5 kk kauravelliä. 150 ml kylmää vettä, 5 rkl jauhetta ja loput maitoa. Yhteensä velliä tulee 250 ml. Tyttö syö tuon kaiken. Jauheessa on maitoa, mutta ei tietty ole kokonaan maitoajuhetta, joten tarkkaa maion määrää tuossa velliannoksessa en osaa sanoa.Kokonaissaldo maitoa vrk:ssa on siin n. 600 ml. Joskus jää alle.Enemmän kuin riittävä maidon saanti minua monesti huolettaa ihan nesteen riittävä saanti. Sitä kun pitäsi saada alle 1v ikäsen 1dl/painokilo/vrk. Eli meidän tapauksessa n. 9 dl. Jotenkin en usko, että nuin paljoa saa, koska eihän ne soseetkaan pelkkää vettä ole. Mutta kun tyttö kuitenkin on ihan virkeä ja iloinen niin en jaksa kokoaikaa huolehtia.

Välipala ja iltavelli juodaan tuttipullosta. Sekä se aamumaito, mikäli sellainen juodaan. Muuten Tupperista. Taikamuksit tai vippamukit ei meillä oikeen ole vielä tehneet kaupaansa. Ja vettähän meillä ei juoda ollenkaan. Toisaalta ihan hyvä, että saan edes sen minimimäärän maitoa juotettua vyorokaudessa.

Tyttö 7,5 kuukautta, imetys myöskin loppunut n. kuukausi taaksepäin ja kaikesta mahdollisesta yritetty maitoa antaa.

Meillä ei kanssa nokkamuki kelpaa, ostettiin sellainen taikamuki ja neiti ei siitä viitsi imeä ja jos ottaa venttiilin pois, maitoa tulee liikaa.

Tupperwaren pehmeänokkaisesta mukista menee vähän kun siitä tulee vaikka pureekin vaan.

Yritettiin vähän aikaa että jos ei tarvis enää pullolle opettaa kun jo kuitenkin sen verran ikää että periaatteessa mukistakin voisi jo osata.Mutta todellakin maitomäärät oli niin vähäisiä että otettiin pullot käyttöön ja nyt menee päivisin muutama sata milliä ja yöllä pari kertaa sata milliä. Ei olla edes yritetty luopua yösyönneistä että sais edes vähän maitoa. Eli siinä ja siinä saako tarpeeksi.Lisäilen kyllä maitoa puuroihin aamulla ja illalla ja kaks kertaa päivässä pottuateriaan ja sit melkeen joka päivä välipalaksi jogurttisose, jossa ainakin mun käsityksen mukaan on kalsiumia.Näin meillä, ei kauheesti varmaan auttanu kyselijää, mutta kohtalotovereita :)Äippä ja tyttö 7,5kk

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat