Seuraa 

Mies haluaisi pistää lapset ulkomaille kouluun koska suomesta ei löydy kunnollista opetusta islamiin. Eikö tosiaan? ????

Kommentit (7)

Napoli:

Lainaus:


Mies haluaisi pistää lapset ulkomaille kouluun koska suomesta ei löydy kunnollista opetusta islamiin. Eikö tosiaan? ????
Toiset ovat tyytyväsiä tuntiin viikossa, toiset kaipaavaat enemmän. Maasta riippuen lapset opiskelevat uskontona jopa kolmea eri ainetta.

meillä ainakin uskonnonopetus hoidetaan pääosin kotona. Tarkoitus piakkoin aloittaa kyllä Koraanikoulu (somalialaisten ryhmässä...ööö...) moskeijalla jos opettaja suostuu ottamaan yhden kielipuolen sinne. Jotain yhteisöllisyyttä olisi kiva saada siihenkin.

Meillä tosin aikomus muuttaa piakkoin täältä niin kauas kuin taatelit kasvaa joten sen pitemmälle ei tarvi miettiä inshallah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tähän viestiin oli pakko vastata. Periaatteessa kunnalla on velvollisuus järjestää oman uskonnonopetusta, jos kunnassa on vähintään 3 oppilasta, joiden vanhemmat opetusta vaativat. Asiasta ei yleensäkään juuri puhuta eikä kunnilla suuria haluja ole opetusta järjestää. Ainakaan täällä missä asumme...

Muodollisesti päteviä opettajia islaminopintoihin ei juurikaan ole mutta ehkä vuoden -07 jlkeen, insallah. Tämä ei kuitenkaan siirrä/poista kunnan velvollisuutta vaan silloin pitäisi ottaa lähinnä pätevin. Sama koskee oman kielen opetusta, siis niitä joilla suomi s2 kielenä.Aurinkoista maanantaita vaikka päivä harmaa onkin!

maysam:

Lainaus:


Tietääkseni mitään kunnollisia pätevyysvaatimuksia opettajille ei ole, Suomessa ei ole edes mahdollista pätevöityä vähemmistöuskonnon opettajaksi, eihän?


Vuonna 2007 aletaan kouluttamaan Islamin opettajia suomessa.

sellaista myös ajattelin, että suurempi ongelma (kuin islamin opetuksen heikko saatavuus / kirjavuus) yhteiskunnassamme on tietty islamvastaisuus. Ja kyllä perheen asema on erittäin suuri islamin opettamisessa, koska on vähemmistöuskonnon edustaja. Haasteellista on se, ettei myöskään tämän takia mene äärimmäisyyksiin tai eristäydy muista.Tällä hetkellä tuntuu, että meidän perheellä on ihan hyvä elää muslimeina Suomessa, vaikka kaikenlaisia mutkia matkaan aina välillä tuleekin. Kyllä islamilaisissa maissakin ongelmia riittää...

Tietääkseni mitään kunnollisia pätevyysvaatimuksia opettajille ei ole, Suomessa ei ole edes mahdollista pätevöityä vähemmistöuskonnon opettajaksi, eihän?Opetukseen on oikeus, jopa aika pienelle määrälle lapsia (en muista tarkkaa lukua, onko muilla tietoa?)Esikoisemme on nyt aloittanut koulussaan islamin oppitunneilla käymisen, minusta se on parempi kuin elämänkatsomustieto. Opettajana on maltillinen sunnimuslimi, oppilaita on alle 10. He mm. opettelevat Koraanin suuria ulkoa. Kotona toki myös yritämme parhaamme mukaan esimerkillä opettaa ja lukea uskontoon liittyviä kirjoja jne. Ota selvää oman paikkakuntasi tilanteesta, Helsingissä varmasti tarjonta parasta, luulisin. Käy tutustumassa tunnilla, niin tiedät, mitä tekevät ja minkälainen opettaja on. Minä vierailin keväällä poikani kanssa tutustumiskäynnillä koulun islamin tunnilla ja sain opettajasta / opetuksesta niin hyvän käsityksen, että lapseni luottavaisin mielin tunnille laitoin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat