Seuraa 

eli kuinka vaarallista on,kun tuttavani antoi 4 viikkoselle vauvalle(n30ml) ruokakermaa(hyla kylläkin) vahingossa korvikkeen sekaan!!!

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ylimielinen viesti. Vähän alkoi ärsyttämäänkin. Teetkö tällä hetkellä tieteellistä tutkimusta laktoosista vaiko miksi halusit muita kirjoittajia vähätellä?Uskoisin edelleen, että ainut haitta tuosta voisi olla tuo suurempi laktoosin määrä, joka voi tehdä mahan kipeäksi.Mutta samapa tuo, luin kyllä itsekkin väärin, luin että vauva sai maistiaiset tavallisesta kermasta, eikä ruokakermasta. Mutta asia taitaa olla jo vanhentunut, joten mitäpä tuosta enää.Minä en ainakaan ajatellut tuota edellistä kirjoitusta vähättelyksi, vaikka siinä aikasta ponnekkaaseen sävyyn korjataankin kummallista käsitystä.Jatkan samaa valistusta, joten " herkkänahkaisemmat " ; )

voivat lopettaa viestini lukemisen huoletta tähän.Kirjoittaja ei varmaankaan tee uutta tutkimusta asiasta, sillä tuohan tieto on lopen vanha. Mutta ilmeisemmin aikasta monelle vieras. Usein todellakin näkee ja kuulee, et vauvalle syötetään hieman aijemmin hyla tai into maitotuotteita, koska äiti vilpittömästi luulee lakstoosittoman tuotteen olevan haitattomampi. Laktoosin määrällä kun ei ole juurikaan väliä. Lehmän maidossa vauva reagoi ( jos reagoi ) maitoproteiinille.Äidinmaito ja korvikkee ovat todella laktoosipitoista, sillä maitosokeri on ravinnon energiaa antava osa. Ja vauvojen laktoosiintoleranssi oireillee niin voimakkaasti ja välitttömästi, että näiden vauojen vaiva selviää ikävällä tavalla jo lapisvuodeaikana.

Äidin maito ja korvikkeetkin ovat kovastikin LAKTOOSIPITOISIA!!!!!!!!! Vauvat todella harvoin (tuskin koskaan) ovat laktoosi-intolerantikkoja joten sai kermaa vähällä laktoosilla tai täydellä laktoosimäärällä niin sillä laktoosimäärällä ei ole merkitystä vaan itse kermalla ja sen LEHMÄN maitoPROTEIINImäärällä.

tullut allergiaoireita niin sen puolesta ei ole vaarallista (kun kerran korvikekin on lehmänmaitoa, hiukan muunneltua kuitenkin), mutta on tuo kerma sen verran tuhtia, etä masuvaivaa voi tulla jos huono tuuri käy. Mun täti syötti kanssa kermavaahtoa tyttärelleni kun tytsyllä oli ikää 4kk, ei onneksi tullut muuta kuin muutama tujakka paukku :-) Kuitenkin aion kokeilla seuraavan kerran kuin vuoden iässä. Neuvolassa tuskin voivat auttaa, ei tuo ainakaan mihinkään tarkastuskäyntiin johda lääkärille tms. vaikka soittaisitkin. Eipä siinä voi enää terkkari tai lääkäri mitään tehdä, ei auta äidinkään kuin kärvistellä hetken masuvaivojen kanssa, siihen kun ei lääkettä ole. Niin ja laittaa vastaisuudessa korviketetra eri hyllylle kuin kerma ;-) Tsemppiä sinne, toivottavasti ette valvo ensi yötä makavaivaisen kanssa.Kaisu

kuten joku arveli, sillä vaikkapa äidinmaidossa on ENEMMÄN laktoosia kuin lehmänmaidossa. Vauva, joka ei sietäisi laktoosia, olisi suurissa vaikeuksissa jo ensimmäisinä elinviikkoinaan.

Eihän kerma kuitenkaan ole myrkyllistä, vaan vain ruokaa. Lisäksi kun oli vielä vähälaktoosista.Äitini kertoi että kun olin pieni maaseudulla tehtiin " korviketta" lisäämällä lehmänmaitoon vettä, ja sitten lämmitettiin :DEipä itsellenikään moisesta korvikkeesta ole mitään haittaa aiheutunut.Kun sitten kerma teilläkin oli " laimennettu" oikealla korvikkeella. Luulisin ettei tuosta mitään vatsanpuruja kummenpaa aiheutua.Virva3, tarkoitukseni ei ollut loukata ketään.

Liian usein olen vaan vuosien varrella joutunut huomaamaan ihmisten sekoittavan laktoosi-intoleranssin ja maitoallergian, myös tällä palstalla. Katselin tuossa jääkaapin sisältöä:Laktoositon rasvaton maito ja tavallinen rasvaton maito proteiinia molemmissa 3,3g/100g, rasvaton jogurtti 3,5g/100g, laktoositon vispikerma 2g/100g. Tavallisesta kermasta ei tietoa, mutta oli jänskä huomata, että kermassa oli vähemmän proteiinia kuin maidossa. Enpä ole ennen vertaillut noita. Niin, että se ystävällisestä tieteellisestä tutkimuksesta näin lähestyttäessä puolta yötä. :-)

(soijapohjaistahan ei Suomessa käytetä), hän on jo erittäin todennäköisesti maitoallerginen. Kerma on rasvaisempaa kuin vastike, joten sen aiheuttamat reaktiot ovat hieman epätodennäköisempiä kuin vastikkeen aiheuttamat. Lääkärin puoleen on kuitenkin syytä kääntyä jo vastikkeen aiheuttaman maitoallergian varalta.Kermat saattavat sisältää lisäaineita e410-e418, jotka aiemmin olivat valmistettuja palkokasveista ja aiheuttivat täten helposti allergiaoireita Näitä lisäaineita ei enää valmisteta palkokasveista.Tiedotusta kaikissa medioissa on häiritty ja häiritään edelleen, mikä on osaltaan vaikeuttanut tiedottamista.Yksi tiedotuksen häirinnän syistä on aggressiivinen soijan markkinointi.


Tytti: Jep, avon koliikkiin on neuvottu antamaan laimentamatonta appelisiinimehua.

Hengissähän tuo on tänäkin päivänä, muttei varmaankaan ole koliikkiin tehonnut tuo mehu :)

Tänään juuri mietin, että miten vauvat on ennen pärjänneet ilman D-vitamiinia.

Eikä tämä nyt kyllä liity aiheeseen millään tavalla, kunhan tuli noista vanhoista tavoista mieleen :)

eipä se vauva varmaan tuohon kuole, jos kerran vahingossa saa kermaa. Ennen eli esim 70´-luvun alussa on 4-viikkoisille juotettu mm. appelsiinimehua...ja 60-luvulla on terkkari suositellut 2 kuiselle vauvalle läskisoosin soosia ja perunaa, ja hengissä on selvinneet nekin.

En kritisoinutkaan tuota, että korvikkeissa on laktoosia. Ja todella harvalla vauvalla on laktoosin kanssa ongelmia. Mutta voin olla väärässä, että yhtäkkinen suuri laktoosimäärä voi vetää vatsan kuralle. Mutta tuskin tuossa ruokakermassa niin paljon enemmän laktoosia on, etenkin jos oli hyla-tuote.Mutta harvemmin mielestäni täällä on ollut tuollaisia vastauksia. Vaan täällä on omasta mielestäni ollut kiva tunnelma. Mitä nyt eräs xxxx jakaa mielipiteitä. Mutta hänen tilanteensa tietää kaikki. Voi olla että olen ärtsyllä päällä, hyvin valvotun yön jälkeen.No mukavaa viikkoa kaikille =)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat