Seuraa 

Ihmetellään ääneen missä on Vanuatu, Myanmar jne. Ei tiedetä mitään Naurusta, pääkaupunkeja ei tiedetä eikä maiden asukaslukuja. Kyllä ihmettelen miten tämä voi olla mahdollista kun nämä ihmiset usein vielä itseään viisain pitävät.

Kommentit (11)

Itselläni akateeminen loppututkinto, ja täytyy kyllä myöntää, etten ole koskaan kuullut mainitsemistasi paikoista. No Naurusta kyllä, mutta en tiedä pääkaupunkia. Hyvin harvan maankaan asukasluku on muistissa - edes sinne päin. Olikohan tämä provo?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Etkö ole tietoinen että naurulaiset kärsivät suorastaan nälänhädästä ja esimerkiksi alkuvuodesta 2003 Naurun puhelinyhteydet olivat poikki viikkokausia. Nauru on konkurssin partaalla kun fosfaattivarat ovat loppumassa. Lähes koko ennen niin vihreä saari on nykyään harmaata kuumaisemaa. Kaupat ammottavat tyhjyyttään ja Air Naurun ainoa lentokone on usein Australiassa viallisena kun ei ole rahaa korjaukseen. Naurulaisista 30% joidenkin arvioiden mukaan jopa 60% kärsii diabeteksesta ja useilta on jouduttu amputoimaan jalkoja. Yhden vuoden aikana Naurun presidentti vaihtui peräti kuusi kertaa ja Nauru Online ei toimi kun ei siihenkään ole varaa.Tässä vain muutamia esimerkkejä kuinka 1970-luvulla niin vauras saari on ajettu tuhoon osin mm. naurulaisten ystävällisyyden takia. Saarella on myös edellleen pakolaisia (Australian Pacific Solution-järjestelyn takia) erittäin alkeellisissa ja huonoissa oloissa. Muistat varmaankin norjalaisen Tampa-laivan joka vuonna 2001 poimi merestä pakolaisia ja Nauru lupautui ottamaan lähes 400 pakolaista koska Australia lupasi Naurulle rahaa. Edelleen Naurun saarella on parikymmentä pakolaista.

Esimerkiksi Nauru on hyvin tärkeä valtio maailmankin mittakaavassa. Malliesimerkki miten yhdelle maalle voi pahimmillaan käydä. Jos ei sen vertaa tietoa löydy että maailman eri maista tietää niin suosittelen karttakirjan ostoa ja muuta maantiedekirjallisuutta.

parempaakin tekemistä, kuin pohtia Naurun pääkaupunkia tai muuta vastaavaa. Ei todellakaan kuulu yleissivistykseen. Siihen kuuluu lähinnä naapurivaltioiden ja Euroopan asioista tietäminen.

Jos olisit itse edes vähemmän sivistänyt itseäsi niin tietäisit, että nippelitiedolla ei ole mitään merkitystä sivistyksen kanssa. Mutta saathan nyt munata itsesi tällä vapaasti!Tiedätkö, että edes maantieteen opiskelijat yliopistossa eivät pänttää pääkaupunkeja ja asukaslukuja ulkoa. Viisas on se, joka osaa etsiä tiedon, kun ja jos sitä tarvitsee. Tätä painotetaan esim. maantieteen opinnoissa. Laajat kokonaisuudet tulee hallita, mutta nippelitiedot löytyvät kartta- ja tietokirjoista.Itselläsi on aukko sivistyksessä, jos et tätä asiaa ymmärrä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat