Oma passiko vauvalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Vauvan kanssa matkustaneet, oletteko hankkineet vauvallenne oman passin vai liittäneet hänet jommankumman vanhemman passiin? Muistan jostain kuulleeni, että esim. Viroon vaadittaisiin lapsillekin omat passit...

Kommentit (6)

Vierailija

hän on passikuvassaan 7vkoa vanha:)

Toki minusta kannattaa hankkia oma passi: vauvallekin saa 10 vuoden passin. Entä, jos haluaa lähteä vaikka kummitätinsä kanssa reissuun ja sitten onkin sidottu äidin passiin?

Vierailija

Myös Viroon lapsi tarvitsee oman passin.Eli jos suunnittelet lähiaikoina matkaa jompaan kumpaan näistä maista, kannattaa lapselle hankkia oma passi. Toisaalta jos jomman kumman vanhemman (tai molempien) passi on joka tapauksessa käymässä kohta vanhaksi, kannattaa ilman muuta liittää lapset uusimisen yhteydessä vanhemman passiin. Tällöin vauvan passin hankkimista voi lykätä siihen asti, että sitä todella tarvitsee (ellei sitten halua mahdollisuutta matkustaa hetken mielijohteesta Viroon tai USAan).Ja samat lapset voi tosiaan liittää molempien vanhempien passiin. Joillain tuntuu olevan se käsitys, että lapset voisi liittää vain yhden vanhemman passiin.

Vierailija

Ensi vuoden alusta ei käsittääkseni enää edes voi liittää lasta aikuisen passiin.

En ole myöskään varma, hyväksytään kaikkiin maihin matkustettaessa vanhempien passiin kirjaamista, vai vaaditaanko esim USAan aina oma passi.

10 vuotta ei ehkä saa kuitenkaan samasta passista iloita. Kuvan on nimittäin oltava tunnistettava.

Vierailija

...eli mulle oli ainakin yllätys, että vauvaa ei voi lisätä vanhemman aiempaan passiin, vaikka se olisi vielä voimassa. Vanhemman pitää siis hankkia uusi passi. Eli ellei jommallakummalla ole passi menossa umpeen, joka tapauksessa kandee hankkia vauvalle oma. Toinen asia on sitten se, että jos vauvan passissa ihan pienenä otettu kuva, voi olla ettei se kelpaa enää 9-vuotiaana (kun lasta ei tunnista samaksi) jossainpäin...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat