Seuraa 

Hei!Tiedättekö tai antaa suosituksia, millaista palkkaa kotiiin palkattavalle hoitajalle yleensä maksetaan? Työaika olisi 8 tuntia ja hoidettavia lapsia kolme.Työhön kuuluu pelkästään lasten kaitseminen, ei ruuanlaitto tms. kotihommat.Mielenkiinnolla odottaen,cafe

Kommentit (9)

Ennen palkkaa kannattaa tosiaan ottaa selvää kunnassa maksettavasta kodinhoidontuen ja yksityisen hoidon tuen määrästä. Esim. Espoossa nämä ovat yhteensä n. 670¿ jokaista alle 3v. lasta kohden. Tuki maksetaan suoraan hoitajalle. Tällöin, mikäli hoitajalla on kaksi alle 3v- lasta hoidettavanaan, niin hän saa Kelan/Espoon kaupungin tukia n. 1350¿ kuukaudessa, perheen maksettavaksi jää yleensä vain sosiaalikustannukset

Teillä on kaksi vaihtoehtoa: Palkata työntekijä, jolloin maksatte sos. kulut ja toimitatte ennakonpidätyksen... Tai parempi vaihtoehto:Hankitte yksityisen hoitajan kotiin, joka toimii itsenäisenä yrittäjänä, aivan niinkuin yksityiset perhepäivähoitajat. Tällöin palkka muodostuu Kelan yksityisenhoidontuesta (tuloista riippuvainen) ja jos teidän paikkakunnalla on mahdollisuus, niin kuntalisästä. Meidän kunnassa yksityiselle maksettavan palkan maksukatto on n. 400¿/lapsi. Tuloista riippuen maksettavaa jää samanverran kuin kunnallisessa hoidossa. (henkilön tulee vaan olla oikeutettu saamaan yksityisen hoidon tukea, ja sen päättää oman kunnan päivähoitotoimi)1200-1300¿ on varmaan ihan riittävä pelkästä lastenhoidosta. (7,5¿-8¿/h)Esim. Meidän yksityinen hoitaja saa lapsista sen 400¿/lapsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli kuntalisä on eri kuin yksityisen hoidon kuntalisä. Tästä johtui sekannukseni.

Eli nyt vaan sitten tukia hakemaan, maksamme nimittäin parasta aikaa hoitajallemme palkkaa mutta emme ole tienneet, että siihen voi saada tuota yksityisen hoidon kuntalisää.

Perhe tilaa itse palvelun ja maksaa hoidosta korvauksen 4,20 e/tunti tai 70 e/vrk suoraan hoitajalle ja huolehtii työnantajavelvoitteet (TAEL) sekä matkakulut julkisen kulkuneuvon mukaan. Lastenhoitotoiminnan välityksen tehtävänä on etsiä sopiva hoitaja perheen tarpeisiin ja pitää säännöllisesti yhteyttä hoitajiin.

Tuossa ei ollut mitään sanottu lapsiluvusta!Kävin Kelan sivuilta katsomassa, niin se kotihoidontuki on tosiaan n. 300 e + jokaisesta alle kolmivuotiaasta sisaruksesta 84 e. Eli nuo on yhteensä vajaa 400 e kuukaudessa.Ykistyisen hoidon tuki taas on vain 137,33 lasta kohden = n. 280 e kuukaudessa.Tuet meillä menee yli noiden rajojen eli mitään lisiä ei saataisi.Keltalta sanoivat, että kun kotona on alle 3-vuotias, saa itse päättää kumpaa tukea ottaa jos kotona on hoitaja. Kannattaa siis vissiin ottaa tuota kotihoidontukea...?

Esim. Espoossa kelan yksityisen hoidon tuki & Espoolisä alle kolmevuotiaan lapsen kohdalla taitaa nykyisellään olla jotain 680E/kk (ja tämä siis kaikkein suurimman tuloluokan mukaan - jos tulot on perheessä pienet niin tuki siis voi olla ilmeisesti tästäkin suurempi).Eli esim. onoff - jos sä palkkaisit kahdelle alta kolmevuotiaalle lapselle Espoossa hoitajan saisit tukia 1360E/kk (=siis kela ja Espoon kaupunki maksaisi tuon hoitajan palkan). Sun maksettavaksi jäisi nuo työntantajakulut jotain 300E tuollaisesta palkasta (on siis edullisempaa kuin viedä kahta alta kolmevuotiasta esim. päiväkotiin).Yli kolmevuotiaasta tuki on pienempi (joskus katselin, että kela + Espoolisä jotain 300-350E:n paikkeilla).Nämä on tosiaan kuntakohtaisia - kannattaa tarkistaa tuo viimeisin kelan tuen osuus kelan sivuilta www.kela.fi ja muut tuet oman kunnan sivuilta tai soittamalla.

Väännättekö vielä rautalangasta minullekin.

Meillä on kaksi alle kolmevuotiasta lasta. Kuntalisään emme ole oikeutettuja, emmekä myöskään siihen kotihoidontuen ansiosidonnaiseen lisään. Normaalin hoitotuen kuitenkin luonnolisesti saamme, taitaa olla jotain 300 e kieppeillä...?(olen siis tähän asti hoitanut kotona lapsia).Muuttuisivatko nuo summat jos otamme täyspäiväisen vieraan hoitajan? Entä saako hoitaja kunnalta vielä jotain lisää olettaen, että hän olisi kunnan hyväksymä yksityinen hoitaja?Kiitos tosi paljon avusta!!

Luulen, että on vaikea saada MLL:n kautta vakituista hoitajaa. Me yritettiin, mutta nämä on yleensä keikkatyöläisiä. Aika kalliiksi vielä käy, kun ei saa mitään tukea.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat