Seuraa 

Heräsi päiväunilta huutamaan ja on nyt tunnin jo huutanut. Huutaa peittoa, osoittelee lamppuja ja välillä ei saa mitään tolkkua sen huudosta. Ihan kauhean kuuloista. Tätä on nyt ollut viikon ajan aina päikkäreiden jälkeen. Myös kahtena yönä on herätty tytön huutoon. Yöllä ei onneksi ole huutanut näin kauaa. Meillä on myös vauva, joka välillä alkaa myös itkeä kun toinen huutaa ja kirkuu kurkku suorana. Tytöllä on uhmaa, joten onko nämä nyt sitten jotain uhmakohtauksia vai kauhukohtauksia. Tulevat aina nukkumisen yhteydessä. Jotenkin olen alkanut jännittää tytön nukkumaan laittoa, tai sitä mitä tapahtuu unen aikana. Mitenköhän tuon saisi loppumaan vai saako?

Kommentit (2)

Saattaa olla kauhukohtaus, tosin eivät kyllä yleensä ihan tuntia kestä. Kauhukohtaukselle on tyypillistä, että lapsi ei reagoi puheeseen, eikä häntä saa rauhoitettua kuten normaalisti. Kauhukohtaukset liittyvät hermoston kypysymiseen ja niihin voi yrittää vaikuttaa niin, että lapsi herätetään hänen jonkin verran nukuttua. Näin saadaan unisykli katkaistua ja tietyssä unen vaiheessa tulevaa kauhukohtausta ei välttämättä tulekaan.

Meillä oli esikoisella tuon ikäisenä myös kauhukohtauksia, ne kyllä tulivat lähes poikkeuksetta öisin. Huutoa kesti 15-30 minuuttia ja sen jälkeen tyttö yleensä nukahti takaisin uneen. Kohtauksen aikana ei reagoinut puheeseen ja saattoi yrittää sanoa jotain, josta ei kuitenkaan saanut selvää. Osoitteli myös ympäriinsä.

Kohtaukset ovat pelottavia ja myös rasittavia, kun teillä on vielä vauvakin, joka reagoi huutoon. Nämä kohtaukset menevät yleensä itsestään ohi.

Meillä kestänyt itkukohtaukset yöunen ja päiväunen päättekksi n.11kk.huutaa kurkkusuorana maitopulloaan unen jälkeen.Minkäs ikäisenä tämä lapsen hermosto alkaa olla niin kypsä,että herääminen alkaa luonnolisesti tapahtua?Sairaana olevan lapsen luontaista itkuvaroitusta en nyt tähän samaan astiaan pui.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat