Käynnistys ison vauvan takia?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Täällä kärvistelen ison mahani kanssa ja LA pitäisi olla nyt ylihuomenna keskiviikkona. Muutamassa ylimääräisessä kokoarviossa olen käynyt ja molemmat arvioijat ovat olleet samoilla linjoilla, että vauvan paino olisi keskiviikkona 4500-4600 g.Mikäli synnytys ei nyt ennen keskiviikkoa käynnisty itsestään, niin menen heti aamusta kolmanteen arvioon. Lääkäri kommentoi, että jos mitään edistystä ei ole synnytyksen osalta havaittavissa, niin ruvetaan miettimään kypsyttelemistä/käynnistämistä.Onko ketään kohtalotoveria, jonka vauva on arvioita reilun kokoiseksi ja mahdollisesti suunniteltu käynnistystä jo aiemmin kuin reilusti LA:n jälkeen? Syynä ei siis omalla kohdallani ole mitkään sokeriarvot tms. vaan kaikki arvot ovat kunnossa. Luultavasti vauva on vaan saanut vanhempiensa geenit (olemme molemmat pitkiä ihmisiä). Esikoinen oli 55 cm/4260 g ja ponnistin sen avosuutarjonnassa, joten sinänsä tilanne ei itseäni vielä hirvitä. En kuitenkaan haluaisi mitään viisikiloista ponnistaa maailmaan...t. Jogu (39+5)

Kommentit (11)

Vierailija

Lainaus:

ja nyt on suunniteltu käynnistys jo 38+2, koska jos tämä vauva kasvaa käyrällä, millä on nyt, niin on jo silloin 4 kiloinen. Edellisellä viikolla tehdään asiasta varma päätös, koska en suostu Sytotec-käynnistykseen.
Miten masara sulla on päädytty tuohon käynnistyspäätökseen? Onko lantiosi arvioitu/kuvattu ja siksi päätetty, että vauva synnytetään jo 4-kiloisena?Itse olen gynekologin " käsikopelon" varassa, jolloin hän totesi minulla olevan täydellinen synnyttäjän lantio (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) ja ongelmia ei pitäisi tulla. Itseäni kyllä helpottaisi kovasti, jos olisi ihan oikeasti joku kuva kertomaan, että lantiosta todellakin mahtuu isokin vauva. Nyt kun mun kohdalla ei ilmeisesti ole kysymys enää mistään 4,2-kiloisesta, minkäkokoinen esikoinen oli.Ja vielä kysymys tuosta Sytotec-käynnistyksestä. Minkälainen se on? Miksi et siihen suostunut? Mä en noista käynnistyksistä mitään tiedä, sillä esikoisen synnytys käynnistyi la:na.t. Jogu (39+6)Vierailija

Minä ainakin olin osastolla koko ajan. En tiedä onko sillä sitten merkitystä, että laitetaanko ne sytotecit kohdunsuulle vai otetaanko suun kautta. Tylsäähän se tosiaan oli siellä sairaalassa olla ja varsinkin kun esikoisen kanssa meni se 3 päivää ennen kuin tapahtui mitään...Sen olen tosiaan oppinut, että puolensa kannattaa pitää! Onhan sitä sitten sellaisia lääkäreitä, joiden päätä ei käännetä millään. Mutta yrittää kannattaa aina!Luulisi kyllä sun kohdalla kun painoarvio on noinkin reilu, että ilman muuta käynnistävät.Meillä muuten tuo kuopus oli aika harteikas ja on sitä vieläkin:) Juttelin viimeksi äitipolilla juuri tästä, että onko se automaattisesti niin, että multa ei mahdu tulemaan kuin 4 kiloinen vauva. Lääkäri sanoi, että juuri se harteikkuus vaikuttaa ja tämä nyt masussa oleva on kuulemma siromman oloinen:)))

Vierailija

ja nyt on suunniteltu käynnistys jo 38+2, koska jos tämä vauva kasvaa käyrällä, millä on nyt, niin on jo silloin 4 kiloinen. Edellisellä viikolla tehdään asiasta varma päätös, koska en suostu Sytotec-käynnistykseen.

Vierailija

vastaan nyt tännekin. Minulla on kypsytelty prostaglandiini puikolla kaikki viisi, syystä jos toisesta. rv 39+3-41+4 painot olleet 3500-4120g. Aamupäivällä on osastolla laitettu puikko ja yksi lapsista on syntynyt samana iltana muut seuraavana aamuyönä. Puikko voidaan kuulemma uusia seuraavana päivänä jos ei ole tapahtunut edistystä. Mutta minulle on yleensä riittänyt se yksi.ukule rv39+4

Vierailija

Kirjoittelempa minäkin oman kokemukseni. Eli mulla oli viime raskaudessa raskausajan diabetes ja vauva kasvoi vauhdilla. Kun 36 vkoa oli täynnä niin vauvan painoarvio oli 3,8-4kg. Lääkäri teki sisätutkimuksen ja oli sitä mieltä, että vauva mahtuu tulemaan(ei otettu siis mitään lantiokuvia). Synnytys päätettiin käynnistää kun 37 vkoa on täynnä. Käynnistyksen syynä vauvan iso koko ja sitten vielä hepatoosi eli maksantoiminnan häiriö.Vauva syntyi 37+2 painaen 3950g. Solisluu meni poikki, joten " niin hyvin mahtui tulemaan" ...Nyt odotan kolmatta lasta vkolla 31 ja synnytystapa-arvio on vkolla 38. Meinaan " vaatia" käynnistämistä jos vauva taas 4 kiloinen siinä vaiheessa. En nimittäin halua vauvalle ehdoin tahdoin mitään vammoja!Sytotecista: Eli mulla ainakin laitettiin niitä kohdunsuulle kypsyttämään sitä. Jotkut saavat sitä myös suun kautta. En tiedä mikä ero siinä sitten on. Mulla käynnistetty molemmat aiemmat synnytykset sillä ja käynnisetymiseen mennyt 2-3 päivää.Tsemppiä sulle! Kysy lisää jos tulee vielä jotain mieleen:)Talvikki rvk 31

Vierailija

Siksi kai täällä tuleekin käytyä niin paljon kun vertaistuki on sitä parhainta tukea!?!? :DTosiaan tsemppiä tulevaan koitokseen! Minäkin odotan synnytystä innolla ja ponistelin myös esikoista 1,5 tuntia. Toisen sainkin jo ponnistettua 15 minuutissa:) Toivottavasti kolmas tulee vielä helpommin!Talvikki*toivoo, että pääsisi jo pian itsekin*

Vierailija

Joo, puoleni osaan kyllä pitää ja suuni saan vähän liiankin helposti auki. Tosin vieraiden asioiden edessä pyrin yleensä luottamaan ammattilaisiin, mutta katsotaan nyt, minkälainen lääkäri huomenna on vastassa. Koville sen pistän joka tapauksessa :).Mä en jostain syystä ole kauheasti vielä paniikissa, sillä lääkärin ja kätilön talonpoikaisjärkiperustelu on ihan ymmärrettävä: isot ihmiset tekevät isoja ja pienet pieniä lapsia :). Mun on kuulemma yhtä helppo ponnistaa viisikiloinen kuin pienen äidin nelikiloinen (oon 180-senttinen enkä mikään siro rakenteeltani muutenkaan). Mutta tosiaan rajansa kaikella ja ensisijaisesti vauvan hyvinvointia ajatellen haluaisin sen käynnistyksen - itse olen valmis tekemään töitä synnytyksessä ja voin myöntää jopa odottavani innolla sitä hetkeä. Esikoista ponnistin 1,5 tuntia häviävällä kohdunkaulan puudutteella ja kokemus oli silti tosi hyvä. Yritän lohduttautua silläkin, että vauva on sentään oikeinpäin eikä perätilassa. Silloin hirvittäisi ja toki olisi jo jotain tehty aiemmin ton koon takia.Mutta kiitos Talvikki taustatuesta - tällaista kaverin kannustamista tää vauvapalstailu on parhaimmillansa :).t. Jogu (39+6)

Vierailija

Gynekologin käsikopelon varassa olen synnyttänyt myös 4720g painavan lapsen, silloinkaan ei lantiota kuvattu vaikka ultran perusteella tiedettiin odottaa isoa vauvaa. Ponnistusvaihe oli kyllä pitkä, mutta mahtumisongelmia ei ollut.Siitä seuraavan lapsen paino oli 4400g vaikka käynnistettiin jo 38+5 muiden syiden takia.Nyt olen siis synnyttämässä kaiken todennäköisyyden perusteella jouluviikolla, jos vain kalvot saadaan puhkaistua. Kaikki edellisetkin synnytykset mulla on käynnistetty kalvot puhkaisemalla ja tiedän että silloin alkaa tapahtua edistystä synnytyksen suhteen. Sytotec-käynnistystä voidaan joutua tekemään montakin vuorokautta, siksi en ala siihen. Kalvojen puhkaisun jälkeen ei pääse enää kotiin ennen synnytystä, mutta lapsihan syntyy seuraavien tuntien kuluessa ja kalvot on minulla ainakin puhkaistu aina synnytyssalissa.

Vierailija

Eli kalvot voidaan puhkaista vasta sitten kun kohdunkaula hävinnyt ja kohdunsuu jonkin verran auki. Mulla ollut se tilanne, että paikat lähes täysin kiinni, joten ensin on kypsytelty paikkoja sytoteceillä. Sitten mullakin on salissa puhkaistu kalvot, jonka jälkeen homma lähti kunnolla vauhtiin. Saliin vaan ei pääse ennen kuin synnytys jotenkin käynnissä eli kohdukaula hävinnyt tai kohdunsuu tarpeeksi monta senttiä auki.Tänä käsitys ainakin mulla:)

Vierailija

Kiva, kun viitsit kirjoittaa Talvikki kokemuksestasi. Sain viestistäsi pontta tosiaan vaatia sitä käynnistystä huomenna, mutta uskonpa, että ehdottavat sitä muutenkin. Ainakin neuvolantäti sanoi, että yli 4,5-kiloisten synnyttäminen on melko harvinaista ja siihen ei mielellään mennä.Itseäni helpottaa se fakta, että esikoinen mahtui tulemaan ja ensimmäisen kokoarvion tehneen lääkärin (pätevä ja kokenut ultraaja) mukaan vauva ei ole erityisen harteikas. Mutta onneksi tosiaan pääsen huomenna sinne polille ja asiaa ainakin tutkitaan.En tiedä, pitäisikö sitä seksiä ruveta tänään harrastamaan vai mitä, että synnytys käynnistyisi luomusti :). Mä nimittäin vähän vierastan sitä käynnistysasiaa. Olitteko muuten masara ja Talvikki molemmat sairaalassa koko käynnistyksen ajan vai passitettiinko teidät kotiin " kypsyttelemään" lääkkeen antamisen jälkeen? Itseäni harmittaisi olla sairaalassa päivätolkulla, sillä todennäköistä on, että synnytyksen jälkeen joudun olemaan jonkin aikaa osastolla, sillä esikoinen oli vahvasti keltainen ja samaa on odotettavissa kai tästäkin vauvasta.t. Jogu (39+6)

Vierailija

Joo, kalvojen puhkaseminen varmasti edistää synnytystä. Itseltäni ne puhkaistiin esikoisen kohdalla synnytyssalissa. Viime viikolla synnytyskanavaa oli jäljellä 2-3 cm ja kohdunsuu oli sentin auki. Toivottavasti on nyt viikon aikana tapahtunut edistystä, jos vaikka pystyisivät puhkaisemaan suoraan ne kalvot.Kiitos masara vinkistä, otan sen huomenna puheeksi, sillä en mäkään haluaisi enää päivätolkulla odotella.On tää vaan hurjaa jännäämistä. Nolona myönnettäköön, että juuri tuolla vauvanhuoneessa pakkaan kotiintulokassia ja laitan vauvan sänkyä kuntoon. Oma sairaalakassikin on hiukan vaiheessa vielä. Ja mä kun muka olisin valmis jo synnyttämään ;-D.t. Jogu (39+6)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat