Seuraa 

Onko kellään tietoa Pohjolan ennen lapsen syntymää otettavasta hoitokuluvakuutuksesta, mitkä äidin terveydentilaan liittyvät seikat vaikuttavat vakuutuksen saamiseen?

Entä muiden vakuutusyhtiöiden kohdalla?

Mikä vaaisain ratkaisu?

Kommentit (3)

Hei,olen itse hakenut ko. vakuutusta. Sinne tarvitaan terveysselvitys, jossa kattavasti läpikäydään äidin " sairaushistoria" . Tarkat paperit saat vakuutusyhtiöstä. Ja mahdollisista rajoituksista vakuutuksessa jne. voi sitten tarvittaessa keskustella vakuutusyhtiön lääkärin kanssa. Kannattaa muuten myös miettiä hoitokuluvakuutuksen ottamista itsellekin. Jos kotivakuutus on Pohjolassa niin noin satasella vuodessa saa itselleen lääkärit ja lääkkeet kattavan hoitokuluvakuutuksen. Ei tarvi sen jälkeen jonotella terkkarissa. Tähän vakuutukseen tulee sama selvitys kuin lapsivakuutukseen.

Eli minä otin lapsivakuutuksen (vielä syntymättömälle) Tapiolasta, ja samalla vaihdettiin kaikki muutkin meidän perheen vakuutukset sinne. Meillä oli aiemmin kaikki Pohjolassa.Tapiolan vakuutuksessa kyseltiin siis äidin sairaushistoria, eli jos on sairastanut isompia/vakavampia sairauksia, tai jos käyttää vakituisesti lääkkeitä, tai on pitkäaikaisesti sairaana, tai raskaudessa on havaittu ongelmia - nämä asiat voivat siis vaikuttaa vakuutukseen. Paperissa kysyttiin myös, onko raskauden aikana tarvittu muita tutkimuksia kuin perus-ultrat, tai onko saanut lähetettä jatkotutkimuksiin (lapsivesipunktio jne). Lisäksi piti liittää kopiona liitteeksi koko äitiyskortti. Muutenhan nuo rajoitukset ovat sitten tapauskohtaisia, mutta lähtökohtana on, että äiti on terve (ei sairasta mitään tällä hetkellä, eikä ole sairastanut mitään vakavaa aiemmin) ja raskaus on edennyt ongelmitta. Varmaan aika samansuuntaiset on Pohjolankin kyselyt ja rajoitukset.Tuo Pohjolan vakuutus on mielestäni kallis ja siinä on iso omavastuu (n.100e) verrattuna moniin muihin vakuutuksiin, ja siksi mekin nyt päädyimme vaihtamaan vakuutusyhtiötä (toki meillä muutkin vakuutukset tulivat nyt Tapiolasta edullisemmiksi, ja lisäksi saamme s-bonusta ;), siksi siis vakuutusyhtiön vaihto).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä oli Pohjolassa kaikki vakuutukset, mutta tämän syntymättömän vakuutuksen vuoksi vaihdoimme kaikki vakuutukset muualle. Kaikkia vauvavakuutuksen puolia ei erilaisten ehtojen vuoksi ole helppo vertailla, mutta Pohjolassa on selvästi kalliimpi vakuutus ja suurempi omavastuu kuin monessa muussa firmassa. Eikä ehdot ole silti yhtään parempia!Suosittelen vertailua ihan tosissaan, koska maksut on isoja ja niitä voi varautua maksamaan sitten monta vuotta...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat