Maistraatti vihkiminen??

Vierailija

Mies sitten otti ja kosaisi. Olo on kuin " mummon muusilla" .... Onnellinen olen, tottakai. Onhan tuo unelma mieheni. Mutta vihkiminen??? Minä kuulun ev.lut. seurakuntaan ja mies on kirkosta eronnut. Maistraattiko on se vaihtoehto, jossa avioliittolupaus annetaan, tässä tapauksessa? Kävin maistraatin sivuilla katsomassa, muta en oikein ymmärtänyt. Onko vihkiminen mahdollista suorittaa myös lauantaisin? Tietääkö joku?

Kommentit (9)

Vierailija

varasimme ajan eräälle perjantai iltapäivälle ja menimme sovittuna päivänä paikalle.

Siellä oli erillinen vihkimishuone, jossa homma tapahtui. Huone oli oikein viihtyisä ja siellä oli" vihkialttari" jossa seisoimme. Alttarilla oli lakikirja ja 2 kynttilää. Meidät vihkinyt nainen oli erittäin miellyttävä ja asiansa osaava. Tilaisuus oli lyhyt, mutta juhlallinen. Saimme vihkitodistuksen muistoksi hetkestä. Kaikin puolin jäi hyvät fiilikset päivästä.

Suosittelen!

Vierailija

Vihkiminen oli henkikirjoittajan työhuoneessa lauantaipäivänä. Mahdollisuus olisi myön ollut pitää vihkitilaisuus siihen tarkotetussa huoneessa tai sit pyytää vihkijä vaikka kotiin.Itse tilaisuus oli aika karu, mutta ei kuitenkaan jäänyt mitenkään tympeä olo siitä. Vieraita siellä oli kymmenkunta.Tilaisuudesta saa ihan semmosen kun haluaa, mutta siitä pitää sopia ennakkoon vihkijän kanssa.Kun tilaat/käyt maisraatista kuulutuspapereita saat myös itse vihkimiseen liittyvää materiaalia. Ainakin Joensuussa sai.Onnea teille!

Vierailija

Naistuomari, joka meidät virallisesti vihki, oli ERITTÄIN tympääntynyt ja monotoninen.Sytytti kynttilän kysyi tahdommeko. Puhalsi kynttilän ja sanoi: se oli siinä.Muistaakseni näin

Vierailija

pitää suorittaa virka-aikaan.

Mutta jotkut kunnat ovat tekemässä muutoksia.Meidät myös vihittiin maistraatissa ja olipa naurussa pidättelemistä sen kolmen minutin ajan. Äärimmäisen naurettava tilaisuus.Meidät sitten " siunattiin" avioliittoon seuraavana päivänä ja silloin oli myös bileet.Minä siis kuulun kirkkoon, mies ei. Mutta jos miehesi on eronnut kirjkosta, siinä tapauksessahan hän on käynyt rippikoulun.

Eikö liittyisi uudestaan? Joka tapauksessa pitää johonkin maksaa (jos vero on syynä)

Vierailija

mahdollisimman lyhyttä ja asiallista vihkimistä. Nainen joka vihki, oli hymyilevä, luki jonkun runon ja selitteli avioliitosta yhtä ja toista nätein sanoin. Vihkihuoneessa olimme alttarintapaisen edessä ja tunnelma oli paljon juhlallisempi kuin olimme odottaneet. Tämä tapahtui ihan viikolla. Olisi saanut tehdä ties minkä kaavan kautta, soittaa musiikkia, lukea valoja, ym.

Vierailija

Tietää sitten, riittääkö pelkkä maistraattivihkiminen tai jos se on kovin lyhyt ja karu niin ottaa sitten siunauksen kirkossa siihen päälle.

Vierailija

On vain haluttu mahtavat kulissit vihkimiselle. Mutta samapa tuo. Yleensä tuollaiset liitot ei kestä kauaa. On siinä naurussa pitelemistä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat