Vierailija

Kommentit (27)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta kun tosiaankin näkemäni malja oli 60-litrainen ja siinä oli vesipumppu, suodatin, kansi sekä valaisin mukana. Miten se pyöreä muoto ahdistaisi kultakalaa enemmän kuin suorakaide?

Voisin kuitenkin kuvitella, että siinä voi pitää kaloja (juuri esim. neontetroja), kun sisustaa sen niin, että siellä on erilaisia paikkoja, eikä niin, että kaikki kasvit ovat vaikka keskellä. Eli juurakkoa ja kiviä, kasveja. Silloin ei vaikuta kalasta niin " pyöreältä" . Tosiasia kuitenkin on, että kalat usein uivat niitä reunoja pitkin, ja pyöreässä akvaariossa päätyvät pyörimään ympäriympäriympäri jos ei ole mitään, joka sen reitin katkaisee. Pyöreän akvaarion seiniä voi olla vaikeaa putsata levästä, tavalliset leväraapat eivät käy. Muutenkin ottaisin kyllä minimissään sellaisen 100-120l akvaarion, tuollaista 45-60l akvaariota saa putsata joka viikko, vaikka suodatin olisikin. Paitsi jos on joku tositehokas ulkosuodatin, joka kierrättää vettä niin, etteivät kalat pysy altaassa :)

Mutta jos tuollaisen pytyn löydät, laita siihen kauniita pyöreitä kiviä ja akvaariokasveja! Pitää tosin sitäkin välillä putsata lappoletkulla, kun kasveista tulee pehmenneitä kasvinosia ja muuta " jätettä" . Mutta ei silti vaadi niin tiheää siivousta kuin kala-akvaario.

Pyöreä malja mille tahansa kalalajille on erittäin huono ja jopa kielletty vaihtoehto...

Unohda se tyystin!Sen sijaan voisit katsella akvaarioliikkeistä ns. kuusikulmaisia akvaarioita jotka muistuttaisivat vähän hakemaasi muotoa.

Kunnollinen suodatus tulee olla oli akvaarion koko tai muoto mikä tahansa.

Ja nyrkkisääntönä kalojen määrälle - sentti kalaa litralle vettä ettei tule liian ahdasta.Lue vaikka Markku Varjon akvaario-oppaita joista selviää perusasiat ja valitse " kumppaniksi" kunnon erikoisliike josta saat parhaat neuvot ja terveimmät kalat.Itseltä löytyy 130l akvaario. =) Ihana harrastus, huom harrastus!

Osta vaikka kuusikulmainen mieluummin. Suosittelen yli 150 litraista, ei tarvitse vähän väliä putsata. Kultakala vain 500 litraiseen. Kultakala kasvaa isoksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat