Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä näin ajattelevat tekevät jos ultrista ja tutkimuksista huolimatta synnyttävät vammaisen lapsen?

Vierailija

http://www.vauva-lehti.fi/keskustele/tm.asp?m=5566377&p=1&tmode=1&smode=1Ei mitkään tutkimukset takaa tervettä lasta! Itse tiedänkin surullisen esimerkin jossa ultrat ja muut olivat olleet täysin normaalit, mutta vauvalla oli vaikea kehitysvamma.

Vanhemmat antoivat lapsen pois.

Minusta omituinen asenne alkuraskaudessa " ehtii tehdä abortin jos jotain kamalaa on" .

Kommentit (13)

Vierailija

Useimmat kehitysvammat eivät näy missään testissä. Ainoastaan kromosomipoikkeamat voidaan havaita punktiolla, mutta kun ne ovat vain pieni osa vammoista mitä on. Suurin osa synnynnäisistä kehitysvammoista ei näy millään tutkimuksella raskauden aikana. Kannattaa muistaa se.

Vierailija

(eli melkoinen rypäs), jolloin vammaisuutta ei ole mahdollista päätellä minkään ulkoisen tekijän perusteella. Suurin osa kehitysvammaisista on lievästi vammaisia, jolloin koko vammaisuus voi tulla ilmi vasta kun lapsi kehittyykin poikkeavasti. Joskus kehitysvamma-diagnoosi annetaan vasta murrosikäiselle.Ihmettelisin jos edes Bruno Ihq-hieno Cacciatore guru voisi tällaiselta lapselta NÄHDÄ edes miljoona - dee ultrassa kehitysvammaisuutta!

Vierailija

mutta itse olin kyllä samoilla linjoilla ollessani raskaana. Jos seulassa olisi ilmennyt esim. vaikea kehitysvamma tai peräti sellainen sairaus, jossa lapsen elinennuste olisi ollut alle vuoden, olisin kyllä tehnyt abortin. En koe olevani niin vahva ja voimakas ihminen, että olisin jaksanut vaikeasti sairaan lapsen kanssa kanssa tai saati jos olisi ollut mahdollisuus ettei lapsi elä kovin kauaa synnyttyään. Olen itsekäs, kyllä, mutta näin vaan on. Eri asia on sitten se, jos valinnan mahdollisuutta ei ole. Silloin on vaan jaksettava. Mutta joskun on mahdollisuus valita, oli se sitten ettisesti kuinka oikein tai väärin tahansa. Juuri siitä syystähän seulontoja tehdään.

Vierailija

Se on kyllä asia, jota ET osaa sanoa ennenkuin kohdalle sattuu. Minäkin ajattelin, että minä en ole sellainen ihminen, joka hyväksyisin sitä että lapseni olisi sitä-tätä tai tuota. Toisin kuitenkin kävi.Olis kyllä sekin ihan hirveää, jos vauva jo potkisi vatsassa ja sitten saisi kuulla " mahdollisesta" vammaisuudesta, jota ei kuitenkaan tiedä varmasti. Moni äiti, joka on mielestään ollut " sellainen ettei kestä" onkin huomannut olevansa ihan toisenlainen.Luulen, että tavallaan ajattelun laajentuminen on hyvästä. Koska mun mittapuun mukaan terveille lapsille asetetut vaatimukset ovat usein aika järjettömiä, typeriä, epäolennaisia ja kummallisia (" pitää soittaa viulua" - " ei saa olla miehen luonteenpiirteitä" - " pitää olla lahjakas liikunnassa, itken jos ei hiihdä 2-vuotiaana" - " pitää olla täydellinen, kamalaa kun ei kehity kirjan mukaisesti" ).

Vierailija

että sekin on vieläkin näin synnytyksen lähestyessä mahdollista ja sanottiin, että EI PITÄISI OLLA EPÄMUODOSTOMIA, sekin siis mahdollista.et kyllä se mun pikkuinen rakas on, vaikka ei ulkoisesti olisikaan " täydellinen" luulen, että mulle se sitä olisi.

Vierailija

Monet kehitysvammaisuuden tyypit voidaan huomata ultrassa ja punktiossa, mutta ei kaikkia. Siis millään olemassaolevalla tutkimuksella ei voida taata tervettä lasta, ei vaikka olisi miten hyvä lääkäri ja laitteet. Tästä on kyse ap:nkin viestissä.Vierailija

Jos ei käy ultrassa, voi raskaushöyryissään turhaan miettiä mahdollisia vammoja. Mutta varmasti todella harva on tosissaan miettinyt, mitä tekisi, jos lapselta löytyisi jokin vamma.

Uusimmat

Suosituimmat