Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paljonko olisi kohtuullinen palkka lastenhoitajalle?

Vierailija

Ajattelimme palkata kotiin lastenhoitaja. Lapsia 5, joista yksi koululainen, yksi eskarilainen. Nuorimmainen puoli vuotias. Help! Osaako joku auttaa minkälaista palkkaa voimme tarjota lastenhoitajalle!!

Sivut

Kommentit (45)

Vierailija

Ajattelin tietysti sen mukaan, mitä me pystytään maksamaan. Aika moni lähihoitaja haki töihin ja olisi ollut halukas tulemaan. Musta ne vaan eivät olleet sitten parhaimpia hakijoita. Nyt on pph töissä. Olisin voinut ottaa kouluttamattomankin, jos olisi sopiva persoona tullut kohdalle. Lähihoitajaa en ottanut senkään vuoksi, että tod.näk. ne jatkais työnhakua, sillä saisivat tarhasta / sairaalasta enemmän palkkaa.. Vaikka työ ois taatusti rankempaa kuin kahden tenavan hoito, nää meidän vesselit ovat aika leppoisia tapauksia ;)

Vierailija

Mutta hän pyysi meitä tarjoamaan sitä palkkaa, ei osannut itse sanoa suorilta palkkavaatimusta. Hyväksyy sitten jos hyväksyy tai ei tai mietimme yhdessä sitä palkkaa. Mutta olisi kiva tietää mitä suunnilleen olisi kohtuupalkka. En halua mitenkään alipalkata, mutta en tietenkään hervottomia summiakaan alkaa maksamaan. Mutta kohtuudella!

Eikö ne sosiaalimaksut kuulu meille palkkaajille maksettavaksi? Niin olen ymmärtänyt. T.Ap

Vierailija

Kaveriperheet maksaa 1500 e ja 1600 e/ kk. Toisessa perheessä

3 pientä lasta ja toisessa 4. Espoossa on hyvät yksityisen kotihoidon tuet eli nostaiskohan se palkkaa. Noissa perheissä, joissa on pari alle 3-vuotiasta, ei hoitaja kotiin tule kuulemma maksamaan enempää kuin kunnallinen päiväkotihoitokaan.

Vierailija

Okei verrataan sitten palkkoja :) Mun mies sai aikoinaan palkkaa noin 2800 euroa ilman mitään koulutusta. Työ ei ollut rasittavampaa kuin se, mitä ap:lla on kouluttamattomalle hoitajalle tarjota. Ap siis voisi maksaa saman summan hoitajalle, noin niin kuin esimerkiksi.Vierailija

Ota huomioon, että kun olette työnantajia, teidän on maksettava lastenhoitajan sotu-kulut yms yms, jolloin maksunne tuosta hoitajasta ovat lähes kaksinkertaiset eli lähemmäs 4000 euroa kuussa.

Vierailija

Jos ois alan ammattilainen (esim. lähihoitaja), niin ehkä se 1500 ¿, jonka lähihoitaja saisi suunnilleen päiväkodistakin. Jos yksi lapsista on vasta 6 kk, hän olisi pk:ssa kahden lapsen paikalla (jos sinne noin pieniä otettaisiin). Eskari ja koululainen ois varmaan molemmat sitten tavallaan puolikkaalla paikalla. Eli yhteensä he olisivat yksi lapsi. Minkäs ikäisiä nämä 2 muuta lasta ovat?Minkä pituinen työviikko hoitajalla on? Pk:ssa hoitajan työviikko on 38 h 15 min. Maksatteko hänelle ruoat? Onko kotitöitä?Tosi hyvältä kyllä kuulostaa toi teidän suunnitelma! Varsinkin kun hoitaja on lapsille jo ennestään tuttu. Onko lapset samasta perheestä?

Vierailija

1,5-kertaa on mielestäni lähempanä totuutta.Missä asutte ap? Pk-seudulla palkat on oltava suuremmat.Sanoisin palkasta, että sivukylällä riittäisi ehkä tuo 1200-1300. Pk-seudulla tai kasvukeskuksissa 1500.Sivut

Uusimmat

Suosituimmat