Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mietin vain että kun tämä meidän kaikki omaisuus on mieheni nimissä ollaan avoliitossa ja yhteisesti on käytetty rahat. Niin onko niin jos toi mies kuolee niin että minä en saa mitään ja lapset saa kaiken? Entäs miten, että saan asua tässä talossa niinkauan kun lapset täyttää 18v. vai miten ne menee?

Kommentit (10)

Jos omaisuus on miehen nimissä, se on lain edessä yksin miehen, ei teidän molempien. Ihmettelen miksi ihmiset eivät laita yhteistä omaisuutta molempien nimiin.

Kun avopuoliso kuolee, et saa mitään hänen omaisuuttaan, lapset perivät hänet ja edunvalvoja katsoo, ettet vie lasten rahoja. Jos menisitte naimisiin, tehtäisiin omaisuuden ositus, sinä saisit puolet omaisuudesta ja toinen puoli menisi lapsille. Testamentilla tätäkin osuutta voisi kasvattaa. Avopuoliso maksaa joka tapauksessa isommat verot kuin aviopuoliso, joka on rintaperillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsille nimetään edunvalvoja, joka valvoo omaisuutta kunnes he ovat 18v. Avopuolisolla ei ilman testamenttia ole mitään jakoa toistensa omaisuuteen, vaikka tuo omaisuus olisi yhdessä hankittua (jos siis omaisuus on kuolleen nimissä). Joko naimisiin tai testamentti!

Eli perinnön osalta ei ole eroa oletteko naimisissa vai ette. Mutta jos olisitte naimisissa eikä olisi avioehtoa, saisit ennen perinnönjakoa osituksessa puolet netto-omaisuudesta (varat miinus velat). Osituksessa tulevasta omaisuudesta ei mene veroa.Testamentilla miehesi voi määrätä sinulle puolet omaisuudestaan (loppu menee lapsille lakiosana, jos sitä vaativat), mutta siitä menee perintövero. Nykyisin onneksi avopuoliso maksaa vain saman alemman perintöveron kuin aviopuoliso (jos siis omaisuutta tulee perintönä eikä osituksen johdosta), jos on yhteisiä lapsia.Niin kauan kuin lapset ovat alaikäisiä, sinä hoidat heidän omaisuuttaa heidän puolestaan eli voit päättää olla myymättä taloa ja voitte asua siinä, jos saatte jostain rahoitusta perintöverojen maksuun. Mutta sen jälkeen lapset voivat vaatia talon myymistä ja avopuolisolla ei ole samaa oikeutta jäädä yhteiseen kotiin asumaan kuin avioliitosta leskeksi jääneellä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat