6 kk tulojen mukaan ä-rahan hakeminen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

haen äitiysrahaa 6 kk tulojen mukaan, koska aloitin virassani vasta tammikuussa.

riittääkö siis kelaan vain 6 palkkanauhaa vai pitääkö pyytää palkkatoimistosta jokin erillinen lappu? jokaisessa nauhassa on lopussa erillinen palkkatodistus, jossa lukee paljoko tienattu siihen mennessä.

Kommentit (5)

Vierailija

Itsekin 6 kk:n tulojen mukaan äippärahaa hain. Meillä palkkakonttorista laittoivat Kelaan erillisen lapun (olisko ollu lomake Y17), jossa oli eriteltynä palkka, lomarahat ja kaikki vähennykset. Jos en ihan väärässä ole, niin juuri tuon sen lapun pitää olla, muut ei kelpaa.Samaisessa lapussa oli myös kohta, jonka työnantaja täyttää jos maksaa palkan 3 eka kuukaudelta.Alle viikossa tuli Kelan päätös asiasta!! Kerrankin tosi nopeeta toimintaa!

Vierailija

Virallisestihan siihen on oma lomakekin, oliko Y17 tai jotain, joka pitäis muka täyttää. Tai pyytää työnantajalta virallinen palkkatodistus. Mut mäkin pyysin neljältä eri työnantajalta palkkatodistukset ja ne oli kaikki keskenään erilaisia joten ei se niin nuukaa oo. Sitten KELA halus vielä yhen ylimääräsen kuun palkkatiedot ja laitoin pelkän palkkatodistuksen ja läpi meni ihan ok.

Vierailija

Eli ei varmastikaan riittää tilinauha. Jokaiselta työnantajalta joutuu pyytämään sen Y17 paperin, kävin perjantaina KELA:lla keskustelemassa ja kyselemässä.

Vierailija

Mulla taas riitti kyllä ihan tavalliset tilinauhat,hain kanssa 6 kk tulojen mukaan.Nyt odotellaan päätöstä liitosta,mitä saisin sieltä päivärahaa.Kela voi laskea äitiyspäivärahan myös liiton rahan mukaan,sanoivat että sillä voi tulla parempi.Jännää odottelua,kun ekat rahat pitäis tulla 4.12, ja paperit senkun odottaa lisätietoja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat