Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ekaluokkalaisen raivokohtaukset

Vierailija

Ekaluokkalaisella pojallani, kuten varmasti useilla lapsilla, on tapana saada turhautuessaan raivokohtauksia. POIkani raivarit ovat kuitenkin aina olleet ihan omaa luokkaansa: tavarat ja ärräpäät lentelevät. Yleensä säyseä ja rauhallinen lapsi muuttuu siis raivohäräksi, jota on vaikea tunnistaa. Satunnaisten raivokohtauksien kanssa on opittu elämään, kiitos neuvolapsykologin ja puheterapian tuoma apu (lapsella on ollut viivästynyt puheenkehitys).

Nyt repertoaariin on tullut ihan uusi ulottuvuus: poika huutaa raivotessaan poliisia ja saattaa karjua, että " soittakaa poliisi, täällä on äiti joka hakkaa" jne. tietäen, että tämä on varma keino saada minut hätääntymään. Lasta ei todella koskaan ole kuritettu ruumiillisesti, lastensuojelupuolen työntekijänä olen ollut hyvin tiedostava ohjaavista kasvatuskeinoista, ja väkivalta on perheessämme ollut kaikin puolin tuomittua, myös sisarusten kesken. Itseä huutaminen jopa huvittaa, erityisesti kun poika raivarin jälkeen myöntää, että huutamisen tarkoituksena on saada minut säikähtämään. Naapurien ymmärtävyydestä en kuitenkaan mene takuuseen, ja voin jo sieluni silmin kuvitella sosiaalipäivystyksen ihmiset oveni taakse poliisien kanssa.

Mikä siis neuvoksi, jotta poika huutaisi jotain muuta raivoissaan? Tilanne on todella rasittava. Kaikki neuvot otan tarkkaan harkintaan.

Kiittäen jo etukäteen

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat