Kuinka kaunis onkaan kokemus, kun saattaa ihmisen kuoleman portille

Vierailija

Tässä lähihoitaja, joka jätti eilen kahvitaukonsa väliin ja saatteli kuolevan kotiin. Pidin kädestä kiinni, silitin poskea ja puhuin tyynesti.Raukalla ei ollut KETÄÄN, joka olisi välittänyt. Ei tulleet lapset, eikä sisarukset, vaikka samalla paikkakunnalla asuvat. No, perintö kiinnostaa varmasti..Kyllä taas pisti vihaksi tämä suomalainen välinpitämättömyys! Ihmiset, välittäkää läheisistänne!!

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Mä vaan eläydyn sen ihmisen asemaan niin kympillä ja vaikka kuinka yrittäisin olla " kova" , niin en voi mitään. Itse kärsin siitä, mutta mua on kehuttu hirveesti, että olen läsnä ja oikeasti välitän.

Vierailija

Enpä välttämättä itsekään menisi kuolevaa isääni tapaamaan. Isäni vaikuttaa mukavalta, mutta on sairas ihminen, joka käyttää väkivaltaa (henkistä ja fyysistä) omaisiaan kohtaan. Lisäksi hän itse on todella laiska pitämään yhteyttä vaan odottaa yhteydenottoja meiltä uhreiltaan.Hyvä, että on olemassa lähihoitajia ym. jotka saattavat näitä yksinäisiä viimeiselle matkalleen. Älkää kuitenkaan syyllistäkö poissaolevia omaisia tuntematta taustoja.

Vierailija

lastensa ja lastenlastensa elämässä, niin ei ihmetytä, jos sitten joskus, kun on se oma vuoro tarvita apua sitä ei tulekaan...Kannattaisi jokaisen miettiä miten läheisiään kohtelee. ON se varmaan kiva olla viriili golf-mummu, joka ehkä kerran vuoteen käy tervehtimässä lapsenlapsiaan, mutta kannattaa muistaa, että sen myös edestään löytää.

Vierailija

Ei sitä tiedä itsekään, minkälaisessa tilanteessa sitä joskus täältä lähdetään, ja on sentään lohdullista ajatella, että vaikka sitä olisi maailmassa muuten ihan yksin (kun koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu), niin ehkä edes joku vieras silittäisi ja saattelisi viimeiselle matkalle.

Vierailija

Tottahan jälkeenjääville jää hyvä mieli, kun olivat mukana viimeisessä hetkessä, mutta joillekin voi jäädä siitä traumat ja painajaisunet vuosiksi.Suo siellä vetelä täällä.

Vierailija

Joskus yksin kuolevan kanssa, toisinaan omaisten mukana. Jotenkin on jäänyt hyvä mieli lähes aina. Tuntuu upealta kun saa tarjota rauhallisen ja kauniin siirtymän ajasta ikuisuuteen. Monelle vanhuksellhan tuo kuoleman hetki on jo odotettu, kaivattukin. Luonnollinen tapahtuma ja hyvä niin.Silti aina olen nielaista saanut ja usein pari kyyneltäkin on vieritetty. Halattu niin vainajaa kuin omaisiakin. On se sen verran suuri ja tunteikas hetki, että itse en osaa siihen niin ammatillisesti suhtautua etteivät tunteet heräisi. Omaisetkin ovat tietysti erilaisia, mutta monille jää hyvä mieli, kun hoitaja halaa ja kyyneleenkin vierittää. Näin ovat ainakin jälkeenpäin soittaessaan tai kakkua tuodessaan sanoneet.Mutta mikä kenellekin on luonnollista. Varmasti hoitajan teennäinen kyynelehtiminen pikemminkin ärsyttää. Mutta jos huomaa läheistä viimeiset vuodet hoitaneen ihmisen liikuttuvan, se tuntuu pikemminkin hyvältä.sh

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


yleensä kuoleman tullessa vain ne itkee joilla huono omatunto tai tahtovat vähän esittää... kovuutta se ei ole.

7
Siis ne, jotka surevat läheisensä poismenoa, itkevätkin huonon omatuntonsa vuoksi??? Huhhuh, on sulla elämänfilosofiat juu.

Vierailija

No tottahan se on, että omaiset rupee oleen kiinnostuneita vasta toisen kuoltua. Niin totta ja niin kylmää....Miten muuten pystyit oleen itkemättä?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat