Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi ihmeessä se lapsen sukupuoli pitää saada tietää ennen syntymää?

Vierailija

Oikein taas pisti vihaksi kun tuttu marisi kuinka huonoa palvelua on sairaalassa jossa kävi ultrassa, kun ei edes sukupuolta kerrottu vaikka kuinka tivasivat. HEI HALOO! Tehdäänkö ne ultra tutkimukset muka sen takia että vanhemmat saisivat tietoa kummat vehkeet lapsella on. EI, eikö tarkoitus ole vain varmistaa että lapsella on kaikki hyvin.Sitten kun ei muuten saada tietää sukupuolta niin mennä kymmenien, jopa satojen kilometrien päähän, että päästään 4 deehen.Ärsyttää vaan joidenkin ihmisten turhamaisuus..kommentteja!

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

On paljon mielenkintoisempaa kuulostella itseään ja omia vaistojaan asian suhteen. Tehdä mielikuvamatkoja pienistä pojista ja pienistä tytöistä ja heidän maailmoistaan.Iki-ihanin hetki on se, kun lapsi on syntynyt ja saa tietää, kumpaako laatua tuli. : )

Vierailija

Itse en vielä ole saanut lapsia, mutta jos saisin, olisi hyvä / mukava tietää lapsen sukupuoli etukäteen. Juuri sitä varten en menisi ultraan, vaan se voisi sitten tulla siinä sivussa hyvänä lisänä, jos sukupuoli nähtäisiin ultrassa.Haluaisin tietää mielelläni lapsen sukupuolen etukäteen, koska sitten voisin paremmin orientoitua tulevaisuuteen ja oppia ajattelemaan lasta ehkäpä konkreettisemmin. Haluaisin hankkia vauvalle oman sukupuolen mukaan vaatteita ja ehkä joitakin tarvikkeitakin. Ennen kaikkea haluaisin totutella etukäteen siihen, että tulossa on tyttö tai poika. Tämä esimerkiksi siksi, että olen aina toivonut kovasti tyttöä ja jos tulokas olisi poika, siihen orientoitumiseen menisi varmaan kauemmin aikaa.

Vierailija

Kuitenkin arvuuttelevat miehensä kanssa että onkohan se Liisa vai Matti? Eli se asia tosiasiassa kiinnostaa enemmän kuin miljoona muuta asiaa. Ja koska sukupuoli on helppo saada selville rutiinitutkimuksissa, niin tottakai se pitäisi vanhemmille kertoa jos niin toivovat.Ja jos ultraaja ei ole asiasta varma (kuten joku aikaisemmin spekuloi), niin voihan sitten sanoa ettei sukupuoli näy ultrakuvasta. Ihmeellistä kyräilyä ja niin perisuomalaista mentaliteettiä, ettei ultrassa kerrota sukupuolta.

Vierailija

on, jos marssitaan 4D ultraan vain sukupuoliselvittelyn takia. Ultra on ennenkaikkea lääketieteellinen tutkimus. Sitä ei tulisi koskaan tehdä vain siksi, että vanhemmat haluavat ihmetellä jälkikasvuaan ruudulta.

Vierailija

Ihanaa käydä mielikuvitusten polkuja miettien kumpikohan sieltä tulee, tehdä kivoja mielikuvitusretkiä niin tytön kun pojankin lapsuuden retkille.Ja niin tavarat, vaunut ja vaatteet hankittu mielen mukaan. Mikään muu tuskin jää käyttämättä, kuin ne mekot jotka joskus hairahduin ostamaan.

Niin siniset kun punaiset vaatteet lapselle tulee päälle. Olipa sitten tyttö tai poika.Ihana kokea synnytyksessä myös se mystinen arvoitus kumman saa suloisen tytön tylleröisen, vai hurmaavan pojan pulleroisen :)Kumminkaan kun harvoin se ultrassa sanottu sukupuoli on 100 % varma. Monta kertaa olen kuullut, että eri ultraus kerroilla on veikattu eri sukupuolta.Totta on muuten sekin, että 4D-ultrauksesta jotkut antaa KELA-korvauksen vaikka ei olisi lääkärinlähetettä ja toiset ei.Mutta jokainen tekee tyylillään, minusta vaan ei ole yhtään kivaa tietää sukupuolta etukäteen.

Vierailija

ei käsittääkseni saa KELA-korvausta, ellei siihen ole lääkärin lähetettä. Yksityisellä gynellä siis vain muusta maksusta, ei ultran osuudesta.

Vierailija

On fiksua sulkea suunsa silloin, kun ei voi olla asiastaan täysin varma. Vai onko parempi " arpoa" ja ottaa vastaan vihaisia kommentteja jälkikäteen, kun " Sini olikin Tomi" ? Ja vaikket juuri sinä olisikaan vihainen väärästä arvauksesta, niin moni on!

Vierailija

toisesta sitten haluttiin kun punktioon mentiin (rakenneultrassa halkio todettiin siis) Halusin että tulosten odottelussa olisi jotain " positiivista" odottamista ja siksi päätimme kysyä sukupuolta samalla, olihan se punktiolla 100% varma.

Kävimme myös 4d-ultrassa, varmistamassa halkiodiagnoosin. Lääkäri kysyi, tiedämmekö kumpi on, ja sanoin että kyllä, niin näytti 4d:llä vielä että ja tässähän ne tytön vehkeet näkyykin kun odoteltiin että vauveli malttoi ottaa kädet pois kasvojen edestä.. :)Kokeiltiin siis molempia tapoja, sekä yllätyksenä, että tiedettynä, ja yhtä hienoa oli. Vaikka kyllä se yllätys on aina sellanen lisämauste synnytykseen jotenkin :)Että ei 4 d täällä ainakaan mikä " hupi" ultra ollut, ei kannata yleistää!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat