Seuraa 

Eli ainakin kaksi erityistä ongelmaa tuli, kun sain sidonnan tehtyä ns. ohjeiden mukaan ja lapsen liinaan. Ohjeena se ristiridonta tai jokin vastaava eli perussidonta.1. Risti, jossa lapsi roikkuu, painaa ikävästi lapsen reisiä. Vaikka kuinka levitän kankaan kunnolla, se ruttaantuu liikaa lapsen painon tullessa ristille. Pitäisikö smokkivyön tukea lasta niin paljon, ettei tätä pääse tapahtumaan? Entä kuinka saan smokkivyön tarpeeksi tukevaksi, ei ainakaan trikoisella liinalla tuntunut millää onnistuvan, vaikka laitoin kireäksi.2. Lapsen selkä ei suinkaan ollut pyöreänä vaan kaarella : lapsi ojentautunut taaksepäin. Koitin sekä kiristää että löysätä smokkivyötä, kummastakaan ei ollut apua. Mikä neuvoksi?Muistaakseni jotain muitakin ongelmia ilmeni, mutten nyt juuri muista mitä ne olivatkaan..

Sivut

Kommentit (19)

Tuossako siis..ihan oikeasti mä en ymmärrä noista kuvista noita ohjeita.Auttakaa!Ton jälkeen, kun liinat on tulleet takaa eteen ja menneen smokkivyön ali, mitä tossa sitten tapahtuu? Sidotaanko solmu? mistä pujotetaan lapsi?

Pieni vauva on vielä niin kevyt, että napakasti sidottu trikooliinakin tukee lapsen selän pystymäiseen asentoon. Itsekin huolehdin tästä pienen vauvan kanssa, sanotaanhan ohjeissa, että selän pitäisi olla pyöreänä. Kantoliinakanavalla (tai jossain muualla?) oli kuitenkin tästä asiasta joskus juttua, ja joku sanoi, että trikooliina joustaa joka tapauksessa, joten selän suoruus ei trikooliinassa ole paha asia, kuten liian tiukkaan sidotussa kudotussa, joka tukee vauvan selän suoraksi joustamatta yhtään.Mitä tulee tuohon ristiin, niin muistathan Tempakka levittää liinan molemmat kerrokset molemmista reunoistaan polvitaipeesta polvitaipeeseen? Itselleni liinaa ekoja kertoja kokeillessa kävi se kämmi, että levitin vain näkyvät reunat, jolloin risti ei ollut tarpeeksi tukeva vaan jalat valahtivat suoriksi. Eli myös vauvan alle piiloon jäävät reunat kiskotaan polvitaipeisiin --> kaksi kerrosta levitettyä kangasta. Muistaakseni Tempakan vauva on tämän syksyn aikana syntynyt, joten ei pitäisi vielä olla niin painava, ettei trikooliina riittäisi kantamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos sidoin trikooliinan niinkuin ohjeissa neuvotaan eli " pintaa pitkin" niin en saanut vauvaa kunnolla laitettua vaan vauvan selkä jäi kaarelle taaksepäin. parhaiten sain vauvan oikeaan asentoon kun sidoin trikooliinan kudotun liinan tapaan eli jätin liinan löysälle sitoessa, pujotin vauvan liinaan ja kiristin sitten vasta liinan sopivan tiukalle. kiristäminen sujuu hyvin niin, että hypähtää itse vähän ylöspäin ja nostaa toisella kädellä samalla vauvaa pyllystä ja toisella vetää liinaa tiukemmalle, sitten kiristää solmua ja tarvittaessa toistaa koko homman.sammakkoasennon sain parhaiten niin, että otin vauvaa reisistä kiinni, levitin jalkoja ja käänsin peppua kohti omaa napaani. tosin meidän vauva oli sellainen, ettei viihtynyt hereillä somassa sammakkoasennossa selkä pyöreänä vaan punkesi itseään väkisin taaksepäin kaarelle, niinpä asentoa piti aina korjailla välillä.ristien ei pitäisi painaa vauvan jalkoja jos ne ovat oikeassa kohdassa eli polvitaipeissa.yksi mahdollisuus on myös että vauvasi alkaa olla jo liian painava trikooliinaan ja sammakkoasento ei pysy sen vuoksi. me siirryttiin kudottuun liinaan kun vauva oli 8kg, siinä sammakkoasento pysyy napakasti ja kantaminen on mukavampaa kuin trikoisessa.

Kun lapsi on hyvin tuettu sekä ristillä että smokkivyöllä, ei hän pääse jäkittämään takakenoon. Pienen vauvan kädet voi siis jättää ristin sisään ja smokkivyön yläreunan vetää ihan niskaan asti. Pelkkä pää siis vain näkyy liinan sisältä. :)Tempakka:

Lainaus:


Miten saan sen olemaan selkä pyöreänä eikä jäkittäen kaarella takakenossa? Ei kai mitenkään!?

mutta kuvassa päät on edessä? Kiepautetaanko ne siis selän taakse ja sieltä takaisin eteen ja sitten tehdää solmu?Jos niin, niin kyllä se sittenkin on just se sidonta, mitä meillä yritettiin.

Auttaiskohan jos kokeilisit tehdä peruskietaisuristisidonnan, siis sen jossa jätetään smokkivyö alimmaksi? Oletko kokeillut sitä? Hitsi kun on vaikea selittää kirjallisesti... Tottakai voit mennä takaisin liikkeeseen sen liinan kanssa, neuvovat mielellään käytössä. Pääkaupunkiseudulla on myös useita liinatukihenkilöitä, jotka auttavat kädestä pitäen. Katsopaas sieltä kantoliinakanavan sivulta!Älä lannistu, teillä on nyt vaan pikku alkuhankaluuksia! :)

Tempakka:

Lainaus:


mutta kuvassa päät on edessä? Kiepautetaanko ne siis selän taakse ja sieltä takaisin eteen ja sitten tehdää solmu?Jos niin, niin kyllä se sittenkin on just se sidonta, mitä meillä yritettiin.

Kun ne ristit on just siinä kohden missä ovat eivätkä pahemmin anna periksi.Pitäisköhän mennä Pemmikaani-liikkeeseen, liina sieltä ostettu. Osaisivatkohan neuvoa?

sinne, ja lopuksi vedät smokkivyön lapsen päälle niskaan asti...

Tempakka:

Lainaus:


mutta kuvassa päät on edessä? Kiepautetaanko ne siis selän taakse ja sieltä takaisin eteen ja sitten tehdää solmu?Jos niin, niin kyllä se sittenkin on just se sidonta, mitä meillä yritettiin.

Lapsi 3 kk.Miten saan sen olemaan selkä pyöreänä eikä jäkittäen kaarella takakenossa? Ei kai mitenkään!?Ja juuri tuossa sidonnassa ne ristit painavat lapsen jalkoja.Entä miten sen lapsen saa leveään sammakkoasentoon? Meillä vauvan jalat vain roikkuvat alaspäin.

Siis niin napakaksi että ennen lapsen laittoa liinaan se on kuin napakasti istuva paita päälläsi. Onhan lapsi tarpeeksi korkealla (peppu napasi tasolla/ vähän yläpuolella?). Minkä ikäistä yrität sinne survoa? Ihan pienelle voit taittaa liinan pituussuunnassa kaksinkerroinkin, jos liinassa on tarpeeksi leveyttä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat