Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

alotin nyt marraskuussa yksityisenä pphoitajana, ja tänään tuli ennakkoperintä laskut.Saan omasta nuoremmastani vielä kotihoidontukea ja nyt siksi joudun maksamaan ennakkoveroja 29%joka kuukausi.Oleeteko olleet samassa tilanteessa? lasketaanko tämä perhepäivähoito työni nyt sivutuloksi vai?

ja päätulo on siis kotihoidon tuki vai?Noi ennakkoverot tuntuvat tosi isoilta.Onko jollakin jotain tietoa?

Kommentit (4)

Kotihoidontuesta menee suhteessa enemmän veroa, kuin palkasta, koska siitä ei vähennetä mitään sosiaalimaksuja. Mutta kannattaa pyytää erikseen verokortti sosiaalietuuksia varten.

Vaikka ennakkoverolaput olisivat tulleet niihin voi hakea muutoksen esittämällä " oletuslaskelman" jonka mukaan tuo/voitto on pienempi kuin minkä perusteella ennakoverot on laitettu. Saat uudet ennakkoverolaput tai niitä ei tarvitse ollenkaan maksaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lopullinen veroprosentti määräytyy ainoastaan yhteenlaskettujen tulojen (vähennysten jälkeen) perusteella.Ennakonpidätyksessä voi kyllä olla eroa sen mukaan, millaisen verokortin on hankkinut. Mutta nämä erot tasaantuvat viimeistään silloin, kun tulevat lisäverot/veronpalautukset. Ennakkoperintäveroprosenttisi kuulostaa kyllä aika korkealta, mutta jos ennakkoveromaksuja hakiessasi verottajan tiedossa on ollut kotihoidontukesi ja sen veroprosentti, niin todennäköisesti maksut on silloin oikein laskettu. Onko sinulla hyvin alhainen veroprosentti kotihoidontuessa? Jos on, niin se selittäisi korkeat ennakkoveromaksut (kun kokonaistulosi kasvavat, niin veroprosenttisi nousee ja nyt maksat ennakkoveromaksuissa tavallaan osittain myös kotihoidontuen veroa - kun sen veroprosentti on noussut aikaisemmin määrätystä ja Kelan perimästä.)

Kepaliisa:

Lainaus:


Lopullinen veroprosentti määräytyy ainoastaan yhteenlaskettujen tulojen (vähennysten jälkeen) perusteella.
Mutta tarkoitin tässä sitä, että jos on muitakin tuloja, kuin kotihoidontuki, kotihoidontuesta yleensä otetaan sivutuloprosentin mukaan. Ellei pyydä erikseen verokorttia sosiaalietuutta varten.Monen yksityisen pph:n veroprosentti pyörii siinä 20% molemmin puolin. Jos siihen saisi vielä kotihoidontuen, se tietenkin nostaa prosenttia. Oleellista tässä lienee se, mille summalle ennakkoa on haettu. Ennakkoa hakiessa, tuloista voi suoraan vähentää esim. lakisääteisen kulukorvauksen, työttömyyskassan maksut sekä Yelin. Tällöin saadaan ne tulot lähemmäksi totuutta.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat