tyttö 10kk, kontannu 2viikkoa, mutta ei vieläkään istu

Vierailija

Onko muita kenen lapsella kehitys myöhässä? Lapseni aivot on 4kk ikäisenä mangneettikuvattu ja ei löytynyt mitään poikeavuutta, koska sairasti tulehdustaudin ja parani hyvin. neuvola ollut 2kk sitten, pitäiskö soittaa neuvolaan nyt vai odottaa 1v neuvolaan?

Lapsi on rauhallinen ja iloinen , viihtyy yksin paljon lelujen kanssa. ei yritä edes istumaan. Jos laitan hänet istumaan lattialle, istuu hyvin jonkin aikaa ja sitten kaatuu. syöttötuolissa istuu hyvin, tyttö pullukka 12kg painaa.

Kommentit (10)

Vierailija

Istumaan ei oikein oppinut. Nousi istumaan itse 1 v. 3 kk. Siihen asti oli polvillaan. Osaisiko lapsesi olla polvillaan, siis istua säärien päällä.

Vierailija

kun aloitti ryömimisen, niin sai kaikki tavarat kantaa toiselle puolen huonetta, että jatkoi ryömimistä. Ryömii omalla tyylillä, vetää itseään yhdellä kädellä eteenpäin ja toinen käsi jää alle. Nyt ryömii ympäri asuntoa.

Vierailija

paraneeko liikkuminen + tuleeko taitoja istumista varten. Normaali ikä oppia istuminen on jotain 9kk aikaisintaan. Lapset voi tietysti tököttää istumassa sitäkin ennen, koska yleensä äiti ja sukulaiset ovat siitä taidosta jotenkin kohtuuttoman haltioissaan. Lapselle istuminen ei ole erityinen arvo, sitten kun se on, lapsi nousee itse istumaan. Ja kun hän itse nousee, hän ei enää kaadu.Aikuiset vaan yleensä tykkää siitä, kun vauva on söpö kun se istuu, vähän kuin jo pieni lapsi.

Vierailija

eli laittaa tukea selän taakse ja vähitellen pysyy siinä itse. Meillä oppi 6kk iässä istumaan itse, mutta vasta 11 kk iässä nousi itse istumaan (ensin ryömi tukea vasten ja siitä pönkesi istumaan). Tarkkaile ihan rauhassa ja odota sitä 1v neuvolaa. Kun ryömii, on se jo hyvä merkki.

Vierailija

voi olla, että vielä seuraillaan, mutta mun mielestä vois olla hyvä jos jumppari vähän antais neuvoja ja pistäisi " korvan taakse" - vähän kuin kaiken varalta.

Vierailija

koska menee istumaan itse, jos ei " opeteta" istumaan. Lapsi oli tosiaan joku 10 kk ennenkuin alkoi itse istua! Osasi melkein jo kävellä tossa vaiheessa, mutta istuminen ei vaan kiinnostanut!Muut lapsemme olen opettanut istumaan jo siinä 6-7 kk:n iässä.

Vierailija

Kaatuuko taaksepäin vai eteen/sivulle? Yleensä konttaaminen on sen verran raskasta, että istuminenkin alkaa sujua samaa tahtia konttimisen kanssa (vaatii kehon hallintaa). Istumisen puute ei kovin suuri juttu ole, mutta tasapainon puute tietysti sitten mietityttää, että miten edistyy.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat