Seuraa 

Meillä kielikoulun opettaja lannistaa täydellisesti opiskelu innon, pakottamalla jäämään klo 16:30 asti kouluun tekemään tehtäviä HUOM! koulu alkaa 8:30. Mieheni siis jää sinne ainoana, vaikka ryhmässä on 15 ihmistä, ja on muitakin jotka eivät ole niin edistyneitä.

Kotitehtävät ovat liian vaikeita henkilölle joka on ollut suomessa 6kk.

Opettaja sanoo niiden olevan helppoja. Olen itse suomalainen ja nähnyt ne tehtävät, ja jos minun niitä täytyy suomalaisena miettiä, ovat ne mielestäni liian vaikeita.Muiden kokemuksia?

Kommentit (6)

Hei!Älkää heittäkö hanskoja tiskiin vaan valittakaa ihmeessä, jos oppiminen ei suju! Hyvin harvoissa tapauksissa se on kiinni oppijasta (ja silloinkin on konsteja auttaa oppimista), joissakin tapauksissa tilanteesta (yksinkertaisesti vain liikaa kulttuurisokkia samalla kertaa; muita ongelmia etc. -- silloin auttaa aika ja rauhoittuminen); aika usein opettajasta/opetusmetodeista.Kumma juttu tuo ajattelu, että aikuisen pitäisi oppia vieras kieli hetkessä; lapsiltakin siihen menee aikaa.Tsemppiä!

Millaisissa kielikouluissa puolisonne ovat? Oma mieheni taas aikoinaan valitti, kuinka kurssit olivat liian helppoja (vaikka kuitenkin pitää suomea vaikeimpana kielenä mitä on oppinut).. on varmasti haaste opettajalle luoda kurssi täysin eri taustoista tuleville opiskelijoille kun on jo haastetta siinä että ihmiset oppivat eri tavoin.Joskus tosin voi olla opettajan asenteessakin vikaa. Ja silloin tästä olisi hyvä puhua suoraan opettajalle.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei Baha!No niin miehenikin oli aluksi innoissaan. Mutta tunnen mieheni, ei hän opi tuolla tavoin.

No opettaja uhkaa potkivansa mieheni pois kurssilta jos ei jää sinne iltapäiviksi.

Hei Planes!Niin, minunkin mieheni oli kurssilla innoissaan niin kauan kuin pysyi mukana, mutta kun mennään vauhdilla eteenpäin, ja sitten ei pysynyt mukana, niin on enää vaikea olla motivoitunut.Samoin meillä, mieheni on pyytänyt tehtävien kanssa apua, mutta en todellakaan osaa auttaa. En osaa sanoa miksi joku asia tulee kieliopillisesti niin tai näin, ja sitten kun tehtävissä ei ole edes tehtävän antoa.

He eivät kirjoita kurssilla mitään.Mieheni ei edes voisi mennä jatkokurssille tuossa koulussa, koska jos nämä ovat niin vaativia, ei voi pyrkiä.Edellisellä kurssilla kannustettiin mikä on mielestäni tärkeä asia.

Enpä usko että valittaminen auttaa. Ko. opettaja on palkittu aikuiskouluttajana, tosin nyt tuntuu siltä että ne palkinnot on varmaan arvottu.Muutenkin, ulkomaalainen vastaan oman koulun omaava nainen, niin heikoilla ollaan.Ei noista valituksista yleensäkään ole tässä maassa mitään hyötyä.

mutta mieheni olisi hyppinyt riemusta kattoon jos olisi päässyt noin intensiiviselle kielikurssille! Aina kun löytyi hyvä kurssi, sieltä potkittiin ulos jollain ihme verukkeella (tämä kurssi on vain helsinkiläisille jne) joten todella kovan työn takana oli löytää hyvä kurssi jossa opetusta olisi edes muutama tunti arkipäivisin.Mutta eikö kyseessä ole aikuinen mies) Kaipa hän voi itse päättää tekeekö tehtävät kotona vaimonsa kanssa vai siellä koulussa? Todella ikävää käytöstä opettajalta jos kannustamisen sijaan vähättelee ja sanoo tehtäviä helpoiksi jos ne eivät sitä ole.Harjoitus tekee mestarin, jos miehesi ei käy töissä niin kannattaa todella satsata tuohon kielenopetteluun. Monella ei ole mahdollisuutta päästä noin intensiiviselle kurssille! Jos koulun lisäksi on vielä iltatöitä ymmärrän että on rankkaa.

Mieheni on aloittanut noin kuukausi sitten kielikoulun. Hän osaa hieman suomea, mutta kielioppi on tietenkin hukassa. Koulu on todella vaativa ja vaikea. Kurssilla on kaksi eri opettajaa. Toinen opettajista kannustaa, on ystävällinen ja hyvä opettamaan. Toinen sitten puhuu koko päivän niin ettei kukaan ymmärrä ja menee asioissa vauhdilla eteenpäin. Mieheni on pyytänyt tehtävien kanssa apuani, mutta en osaa auttaa häntä. Tehtävät on epäselviä ja liian vaikeita. Mieheni on ilmoittanut ettei jatka jatkokurssille, koska kurssi on mikä on.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat