Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Imetysongelmaa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Alussa imetyksessä oli kaikennäköistä ongelmaa ja sitten sujui hyvin, mutta nyt on tullut uusi ongelma. Poika (4 kk) aloittaa syömään hyvin, mutta parin minuutin kuluttua irrottaa otteensa ja tarttuu taas kiinni, tekee näin monta kertaa, ja alkaa lopulta huutaa ja lopettaa syömisen kokonaan. Kun nostan olkapäälle röyhtäisemään niin hetken kuluttua lopettaa huudon ja rauhoittuu, yleensä röyhtäisemisen jälkeen. Onkohan kellään tietoa mistä on kyse ja mitä asialle voisi tehdä?

Kommentit (6)

Vierailija

Olen varmaan vannonut rintakumin nimeen jo kyllästymiseen asti, mutta meillä se oli ratkaisu imetysongelmiin 1,5 kk iässä. Meillä tyttö teki aivan samoin kuin teillä eli alussa söi normaalisti ja siiten meni huudoksi. Hamusi aina rintaa ja melkein hetikohta kun sen sai suuhunsa, päästi irti ja aloitti huudon. Neuvola suositteli tuolloin rintakumia. Olin aluksi tosi skeptinen koko kumin suhteen. Se tuntui niin isoltakin siinä rinnanpäässä, että miten sen läpi nyt maito voi tulla... Kerran sitten päätin kokeilla, aluksi pidin kädellä kumista kiinni vauvan imiessä. Ihme ja kumma, mutta maitoahan sieltä todella tuli kumin läpi! Tuo auttoi meillä ja rintakumin avulla imetin 1,5 kk iästä 7 kk saakka. Vauva on nyt vajaa 8 kk eli joitakin viikkoja olen nyt imettänyt ilman kumia. Kumi jäi ihan itsestään pois; tyttö ei vain sitä enää huolinut. Kannattaa kokeillle - siinähän et menetä kuin rintakumien hinnan (pari kolme euroa) jos ei toimi!

Vierailija

Taisi jo kolmikuisena ympäristö kiinnostaa sen verran, että oli imetys päivisin yhtä hääräilyä, alkoi sitten tankkailla öisin. Välillä rimpuilun syy oli se että maitoa suihkusi, välillä kai sitten ei herunut tarpeeksi.

Meillä auttoi se että kerran päivän aikana vetäydyin makkariin peiton alle pesimään pojan kanssa (isosiskon hääräily hermostutti) ja samaten iltasyöttö oli herkkää aikaa. Yritä imettää heti päikkäreiltä herätessä, unisena usein malttaa syödä rauhassa. Yksi keino rauhattomalle kaverille on myös syöttäminen seisaaltaan, käveleskele, hypyttele pepusta, rallattele jotain jotta vauva saa " rytmistä kiinni" ja alkaa syödä ennen kuin hermostuu ja alkaa huutamaan. Itse en aina tiennyt suuttuuko kaveri siitä että on niin kova nälkä vai kenties siitä että tuputan rintaa vaikka ei ole nälkä. Jos ongelmana on se että maitoa suihkuaa, lypsä enimmät rättiin että ei raukka tukehdu tai sitten jos ei esim illalla meinaa maitoa tulla tarpeeksi, yritä vähän rentoutua ennen syöttöä, juo tarpeeksi ja vaikka yrität saada maidon herahtamaan valmiiksi ennenkuin otat vauvan rinnalle.

tsemppiä!

Vierailija

Ihan omakohtaisesta kokemuksesta lähden arvuuttelemaan syytä vauvasi käytökseen. Riippuu tietysti siitä kauanko vauvasi on tuota tehnyt, mutta syitä vauvan käytökseen voisivat olla: maitoa tulee liikaa kerralla, on yht' äkkiä kiinnostunut siitä mitä ympärillä tapahtuu (meillä ainakin oli jossain vaiheessa sellainen kausi että ei jaksanut keskittyä imemiseen kun kaikki alkoi kiinnostamaan), korvatulehduksen takia imeminen tuntuu pahalta, äidillä on uusi tuoksu tai jokin outo haju, maito maistuu erilaiselta esim. jonkun syömäsi ruoan takia, kuukautiset ovat alkamassa jonka vuoksi maidon maku ei ole ennallaan.

Vierailija

Suihkutissiongelmaa on ollut alusta alkaen. Mutta nyt en ole havainnut että maitoa enää suihkuaisi kun poika irrottaa otteensa. Voisikohan johtua sitten siitä että maitoa ei enää tule yhtä hyvin? Muita ideoita?

Vierailija

Kurja tilanne ja varmasti kovasti turhauttava molemmille osapuolille!Ensimmäiseksi tulee mieleen, että tulisiko maitoa niin kovalla paineella (suihkutissi-ilmiö :), että vauvan on vaikea hallita maitovirtaa ja joutuu syömään henkeään haukkoen ja siksi nielee paljon ilmaa? Vauva voi myös ihan ruveta pelkäämään tätä maitovirran kanssa taistelua ja kieltäytyä rinnasta kokonaan. Eli tuleeko maitoa rinnasta ihan suihkuamalla kun vauva vetäytyy pois?Ja toinen herumiseen liittyvä: ehkäpä heruminen on päinvastoin jostain syystä heikentynyt ja vauva turhautuu, kun maitoa ei heti alakaan virrata suuhun.. Esim raskauden jäljiltä heräilevä kuukautiskierto saattaa aiheuttaa tällaista.Nelikuisia alkaa myös maailma kiinnostaa niin ettei meinaa enää malttaa rauhoittua syömään. Voisiko tämä tuntua sopivalta selitykseltä teidän pulmaan?Kun kerrot lisää tietoja, niin on helpompi yrittää auttaa... :o)

Uusimmat

Suosituimmat