Teinkö oikein?

Vierailija

Lapseni täytti juuri 2 vuotta ja on aika uhmakas. Päätin vieroittaa hänet tutista. Viikon hän oli ilman tuttia ja se viikko oli KAUHEA. Lapsi huusi, heitteli kaikkea, oli aggressiivinen ja ei suostunut ollenkaan päiväunille. Väsyneenä sitten oli entistä vihaisempi. Lapsi oli selkeästi ahdistunut ja purki sitä monin tavoin.

Sitten tulin siihen tulokseen, että tämä ei nyt onnistu ja annoin tutin takaisin. Sen jälkeen lapsi on ollut oma itsensä ja käyttäytynyt normaalisti.Olikohan vieroituksen ajoitus jotenkin pielessä?Vai teinkö mokan, kun annoin tutin takaisin?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

ohjeita ettei periksi saa antaa. Minusta ap. tekosi oli ihan ymmärrettävä. Nähtävästi lapsesi haluaa vielä syödä tuttia ja mikäs siinä. Itse sain lapsena syödä tuttia silloin tällöin aina 4-vuotiaaksi saakka ja ihan itse pienen suostuttelun jälkeen siitä sitten luovuin. Hampaat on hyvät, ei tullut syöppöä eikä juoppoa vaan akateeminen onnellista ja tasapainoista perhe-elämää viettävä ihminen.Meillä poika syö vielä tuttia 2-vuotiaana yöllä ja päiväunilla ja vieroitus tehdään sitten kun siihen ollaan valmiita.

Vierailija

Ensimmäisenä yönä huusivat lapsi ja mies - molemmat tuttia takaisin. Minä en antanut. Siitä alkoi meidän 6v nukutusrumba. Suurin tyhmyys oli ottaa samalla uniliina pois - lapsi oli silloin vajaa 2v ja se oli tosi tärkeä, mutta minä tyhmä suutuin, kun heitti sitä jatkuvasti sängystä. Sanoin kyllä mitä teen, jos vielä heittää, mutta se tyhmyys oli siinä, että eihän alle 2v sitä tajua. Uniliina meillä tuli takaisin - vasta 4v jälkeen. Voi sitä onnen päivää! Ja pois en aio enää ottaa.

Vierailija

Ei ainoastaan siinä että lapsesi saa taas syödä tuttia vaan myös siinä että nyt se hokas että " ahaa, pikkasen kiukutellaan niin äiti antaa periks ku ei jaksa!" ...sorry to say, se on totuus...oisit vaan pysyny tiukkana, ois se unohtunut pian.

Vierailija

Täällä on näköjään paikalla enimmäkseen piinkovia rauta-äitejä, jotka eivät anna periksi tuumaakaan, kun ovat kerran jotain päättäneet. No, minä tunnustan antavani periksi aina silloin tällöin, ihan vaan säästääkseni omia hermojani ja voimiani.Omat lapseni eivät ole tuttia syöneet, mutta tuttipulloa senkin edestä. Ja jokainen on aikanaan heivannut pullon pellolle suht oma-aloitteisesti ja aika normaaleilta tenavilta vaikuttavat, joten luulempa ettei mitään vahinkoa ole tullut. Ja murrosikään kuuluu muutenkin rajojen kokeilu, ilman että tutista vieroitus olisikin mennyt vähän poskelleen. Eli jos hampaat eivät ole vaarassa, niin antaisin lupsutella tuttia kaikessa rauhassa vielä. Kaikki aikanaan ja todennäköisesti paljon vähemällä vaivalla ihan itsestään.t. neljän tenavan äiti

Vierailija

minä söin tuttia vielä 5 vuotiaanakin kunnes tätini tuli kylään ja kannusti minua heittämään tutin pois. sitten tulikin ongelmia hampaiden kasvun kanssa .. ne kasvoi vinoon ja päällekkäin ja monen vuoden oikomishoidot jouduin kestämään.. se kyllä kannatti koska nyt on kauniit hampaat eikä purentavikoja jotka aiheuttais päänsärkyä yms. että kannattaa ennemmin ehkäistä nuo purentaviat jo pienenä ettei syö tuttia kovin vanhaksi kun siihen on mahdollisuus. eikös ne suositukset ole että viimeistään 2 vuotiaana tutti pois ihan hampaiden takia!?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

Kylläpäs täällä tulee taas " täydellisten kasvattajien"

ohjeita ettei periksi saa antaa.
Mun mielestä ap kysyi että " teinkö mokan?" , johon silloin vastataan niin kuin itsestä tuntuu.-5-

Vierailija

Poika vois tavallaan ilahtua kun saa auttaa tonttuvauvoja tuteillaan, tyhmää rikkoa rakas esine leikkaamalla se pilalle.Jos poika ei vielä valmis luopumaan tutista niin älä kiirehdi, se oikea aika tulee. =)

Vierailija

ja seuraavan kerran kun ne halusivat tutin suuhun niin annettiin katkaistu tutti,mutta eivät enää halunneet sitä suuhunsa kun puolet oli siitä poissa,että kokeile samaa jos auttaisi.

Vierailija

Meille sanottiin jo 10kk hammastarkastuksessa että tutista olisi hyvä luopua vuoden iässä, viimeistään kuitenkin 2v. ikään mennessä. 1-vuotiaalta oli helppo ottaa tutti pois, kun muisti on lyhyt ja ymmärrys vähäinen :) Yksi yö ja päivä meni tutin unohtamiseen...Kysymys: Miksi rääkkäätte itseänne ja lastanne tutin kanssa noin pitkään? Toki tutista tulee koko ajan tärkeämpi, kun lapsi alkaa tajuta siitä enemmän! Minusta oli ihanaa huomata, että ei sitä tuttia enää tarvitakaan lohduksi, riittää että on äidin tai isän syli! Minusta on parempi antaa lapsen ymmärtää, että turva ja lohtu on vanhemmissa, ei muovin palassa. Toki kaikilla ei ole halua olla lapsilleen tärkeitä, jos jokin kapine ajaa saman asian.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat