Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (8)

täältä löydät ohjeet http://www.kotiposti.net/allergia/ruokaohjeet/maidoton_munaton_gluteenit...



Meillä oli ongelmana kakun kanssa vielä, että maidon lisäksi ei käy kotimaiset viljat. Kakku aiheutti hieman päänvaivaa, mutta sain tehtyä kakun, joka kelpasi muillekin vieraille :) Kakkupohja luont.gluteenittomista jauhoista, sisälle persikkasosetta ja banaania ja päälle kinuskikuorrutus ja koristus vaniljakreemillä.

maitoallergiset ovat allergisia maitoproteiinille, proteiineista täysin puhdistettu laktoosi sen sijaan kävisi...



Jokos päällysteistä mainittiin kinuski (rasvaa, sokeria ja siirappia) ja suklaa, joko sulatettuna tai mokkapalakuorrutuksena? Meidän pojalle maidoton suklaa kävi, vaikka oli maito-, muna- ja soija-allerginen. Poika haluaa vieläkin aina suklaa- eikä kermavaahtokakkua, vaikka allergiat ovat jo parantuneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

appelsiinikreemi:

1 pkt pehmeää tofua

1 appelsiinin raastettu kuori (luomu!)

1 appelsiinin mehu

1/2 dl tomusokeria

1 dl kookoshiutaleita

raasta kuori ja purista mehu

sekoita ainekset ja soseuta teho- tai sauvasekoittimella

anna jähmettyä jääkaapissa hetki ennen levittämistä



n 8 h kakulle:

170 g tummaa suklaata tai

8 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 pkt pehmeää tofua

4 rkl vaahterasiirappia

6 liivatelehteä tai

3-4 rkl agar-agar-hiutaleita

1/2 L kaura- tai soijamaitoa (lehmänmaito ei sovi agar-agarin kanssa)

sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa

lisää suklaan joukkoon pehmeä tofu haarukalla sekoittaen

mausta seos vaahterasiirapilla

Agaragarin käsittely:

sekoita agaragar kauramaitoona ja keitä hiljalleen 7-10 min. Lisää suklaa-tofuseos lämpimään maitoon ja sekoita hyvin esim sauvasekoittimella

Kumoa lämmin seos kiireesti kakun päälle vuokaan

pane kakku kylmään vetäytymään. Kakun jähmetttyminen käy nopeasti, mutta parhaimmillaan se on vasta muutaman tunnin kuluttua.



... itse käytän kyseistä kuorrutusta varsinkin piimäkakussa (nam). eli tosi vähän vettä ja paljon tomusokeria. siitä tulee sellainen kuorrutus kuin piispamunkissa (tai pomadamunkissa).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat