Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

...joka käyttää välillä kovempiakin keinoja kuin sanoja? Haluaisin miesten näkökulmaa asiaan. Parisuhde-palstalla keskustelua on jo käyty, mutta kommentit on naisilta. Miksi mies käyttää fyysistä voimaa riidan aikana (tönimistä, puristelua...)?

Kommentit (4)

Toisen ihmisen pitäminen kiinni, puristeleminen ja töniminen on jo väkivaltaa. Se on alistavaa. Sitä ei korjata sanoin, eikä selitellä. Tunne, mikä tästä jää on voimakas, eikä sitä voi järjellä jälkeenpäin korjata. On täysin totta, että voimankäyttö raaistuu ajan myötä. Ihminen ei itsekään tajua ilman rajojen vetämistä, missä raja enää kulkee.Tällaiset tönimistä harrastelevat miehet eivät näe itseään väkivaltaisena, eivät sellaisina vaimonhakkaajina, joilla olevinaan on asiat huonosti..niin, suuntahan on juuri se.

Jotakin on nyt pielessä. Miehen syyllistäminen ei kuitenkaan ole se oikea keino lähteä ratkaisemaan asiaa. On hänet silti saatava ymmärtämään, että ne keinot joita hän käyttää on väärin. Raja kulkee jo siinä, etkä sen enempää jää katsomaan.On ristiriitaista ottaa vastaan hellyyttä omalta rakkaalta, kun mieleen tulee kuvat jolloin hänen kasvonsa ovat vääntyneet vihaan ja hän satuttaa.Rajat on vedettävä nyt! Ei auta myöhemmin, jos on tapahtunut liikaa, eon vaikeampaa palata entiseen. Ottakaa yhteyttä pariterapeuttiin tai kriisikeskukseen, hankkikaa apua. On varmasti hankalaa ottaa tällainen aihe esille, muttei muu auta. Tai voittehan mennä parisuhteen takia muutenkin, mikäli teillä on jotakin kriisejä mikä tuntuu ravisuttavan teitä, aihe tulee joka tapauksessa esille siellä.Jos keskustelet miehesi kanssa asiasta, lähesty mieluummin vetoamalla omatuntoon ja ole rauhallinen. Esitä asiasi rauhallisella vakavuudella, älä syytä. Kerro olevasi loukattu, etkä suostu, että sinua kohdellaan näin. Mikäli hän ei kuuntele, älä jatka, ettei tule riitaa. Sinun vakava suhtautumisesi asiaan, voi herättää hänessä myös sen, mitä kutsutaan omatunnoksi. Onko se oikein mitä hän tekee?On varmasti syitä, miksi hän käyttää voimakeinoja. Kaikella on aina syynsä. Ne syyt kannattaa kuunnella, eikä syyttää. Se paha olo ja toimintatapa on saatava kitkettyä pois. Mikäli hän ei kuuntele sinua, saat varmasti joku päivä tarpeeksesi ja lähdet, masennut tai murrut, riippuen luonteestasi. Kysy itseltäsikin se kysymys, onko tämä sellaista elämää, mitä sinä haluat?Onko teillä muuten lapsia?Ekku

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vastauksista.Meillä on pieni tyttövauva. Senpä vuoksi miehen käyttäytyminen on alkanut nyt enemmän tuntumaan pahalle, kun nyt tämä ei ole enää meidän kahden välinen asia. Nyt meillä on pieni lapsi, jolle haluaisin antaa parhaat mahdolliset eväät elämään ja turvallisen, rakastavan kodin.

Itse en ole koskaan käyttänyt fyysistäväkivaltaa naisiin. Luulen että taustalla on isompia ongelmia ja käyttää sitä purkautumiskanavana. Ehkä terapeutti voi auttaa. Saunan taakse minun mielestä joutaisi kaikki jotka naisiin käy käsiksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat