Vierailija

kertokaa asian kokeneet ,mistä tiedän onko kyseessä km vai tavalliset menkat.. mulla menkat oli yli viikon myöhässä ja muten ollut tasainen kierto. Kuitenkin jo tossa herättelin toiveita, että nyt olen raskaana ja olo oli myös vahvasti raskaana olon mukainen.En kuitenkaan ehtinyt testata plussaa. Sitten kuitenkin menkat alkoi ja mukana tavallista enemmän hyytymiä ja lima" klimppejä" . Nyt arvelluttaa oliko kuitenkin km. Olen kuullut että jotkut on käynyt kaavinnassa kun on ollut km. Onko raskausviikoilla merkitystä jos menee kesken. Mitäs nyt pitiskö vaan antaa olla, vai lähtee selvittelemään asiaa. Ja mikä on tuulimuna?

Kommentit (2)

Mulla oli tuulimunaraskaus, alkoi pienellä vaaleanpunaisella vuodolla, seassa pikkuisen sellaisia vaaleanpunaisia klimppejä.Viikon kuluttua tuli jo runsaasti punaista verta ja hyytymiä,Kivut olivat valtavat.Tämä tapahtui isänpäivänä 2001, olin rv11 ja tuntui tosi kurjalta, kun olimme kutsuneet vanhempani isänpäivälounaalle kuulemaan hyviä uutisia, sen sijaan jouduin sairaalaan kaavintaan.Tulin uudelleen raskaaksi heti kaavinnan jälkeen.Raskaus onnistui.Poika syntyi 2002.Seuraavassa raskaudessa oli vuotoja koko ajan, silti kaikki oli ok.Tyttö nyt 4kk.

Mene neuvolaan/gynelle varmistamaan tilanne!

Tsempit!!!Tuulimunaraskaus(lat. ovum abortivum, ruots. ofostrig graviditet)Noin 10-15% kaikista raskauksista päättyy keskenmenoon. Tosin osassa nainen ei edes tiedä olleensa raskaana ja raskaus keskeytyy normaalia runsaampina kuukautisina. On arvioitu että jopa 70 % kaikista keskenmenoista olisi tuulimunia.Useimmiten tuulimunaraskaus johtuu viallisesta munasolusta. Jokaisella naisella on synnynnäisesti viallisia munasoluja ja on vain huonoa onnea jos sellainen hedelmöittyy. Joskus harvoin voi syynä olla naisen ja miehen kromosomien yhteensopimattomuus.Munasolu hedelmöittyy ja alkaa jakautua samalla kun kulkeutuu kohtuun ja kiinnittyy sen seinämään. Istukka kehittyy, samoin sikiöpussi joka täyttyy lapsivedellä ja kohtu kasvaa. Raskaushormonia (hCG) muodostuu ja raskaustesti näyttää positiivista. Normaalit raskausoireet ilmenevät (rintojen arkuus, pahoinvointi, väsymys jne.) mutta sikiötä ei muodostu lainkaan. Raskaus on hedelmöittymishetkestä tuomittu eikä mikään hoito tai lääke auta.Useimmiten tuulimunaraskaus menee kesken ja vuoto alkaa viimeistään viikolla 12. Tuulimunaraskautta voi epäillä kohdun hitaasta kasvusta ja loppuvaiheessa supisteluista kun kohtu alkaa taas palata normaalitilaan. (Molemmat oireet huonosti havaittavia) Tuulimunaraskaus on todettavissa ultraäänellä viikosta 7 eteenpäin. Viimeistään silloin pitää alateitse tehdyllä ultraäänikokeella näkyä sikiö ja sydänäänet. Ellei mitään ole todettavissa siinä vaiheessa voidaan odottaa ja tehdä koe uudestaan viikon päästä varmistuakseen ettei raskaus ole vain alkanut luultua myöhemmin. Useimmiten todettu tuulimunaraskaus päätyy kaavintaan, joka tehdään nukutuksessa ja kotiin pääsee samana päivänä. Jälkivuotoa voi kestää päivästä kymmeneen päivään. Usein annetaan myös kohtua supistavia lääkkeitä. Kaavinnan jälkeen voi mennä parikin kiertoa ennen kuin kuukautiskierto palaa taas normaaliin. Yksi kierto pitäisi ainakin jättää väliin ennen uutta yritystä, jotta hormonitaso palaa normaaliin ja kohdun seinämät ehtivät parantua kaavinnasta. Jälkitarkastus on noin 4-6 viikkoa kaavinnasta ja silloin saa myös patologin lausunnon istukasta ja sikiöpussista.Yhden tuulimunaraskauden jälkeen mahdollisuudet toiseen tuulimunaan tai keskenmenoon eivät muutu. Mutta kahden tuulimunan jälkeen sen uusiutumisen riski kolmannen kerran on noin 20-40%. Vasta kolmen tuulimunan tai keskenmenon jälkeen aletaan tutkia syytä niihin. Tutkimuksissa selviää useimmiten että jostain syystä naisen ja miehen kromosomit eivät sovi yhteen ja eliminoivat toisensa tai syytä ei yksinkertaisesti pystytä selvittämään. Tässä tilanteessa joko munasolu tai siittiösolu on saatava luovuttajalta.On arvioitu että normaalilla, terveellä naisella on kolmea raskautta kohden kolme keskenmenoa (joko tiedostettuna tai tietämättään)! Tämä antaa pienen käsityksen siitä miten yleisiä keskenmenot ovat.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat